Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 310
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • SF
Аз съм с анемия и имам едно петно на челото, близо до косата. Появи се преди години.
Преди година-две започнаха да се появяват по краката, а сега забелязвам, че и по ръцете започват. Но аз имах глупостта да ползвам 20 фактор в края на лятото. Вече ще съм само с 50 и за лице, и за тяло.
Тези по краката се множат и не знам какво да ги правя.

# 466
От опит ви пиша, че 20, 30 фактор е много малко за кожа, която е податлива на петна. Минавайки през големите аптеки искайте си тестери за 50...100 фактор за лице( никога не са ми отказвали и винаги имам в чантата си). Чела съм също, че хората с желязно дефицитна анемия са податливи на петна. На мен лично много ми е гадно това мазане през 2часа в тоя мор, обаче помага.

# 467
  • SF
Моята не е желязодефицитна. Но по краката излизат. (добре, че са по краката)
Покажете продукти с фактор 100, моля.
Аз ползвам един ТОТАЛ скрийн на Кларанс, но мисля, че е само 50.

# 468
На мен ми се появиха пигментни петна по врата и деколтето и гърдите. Това е от преди 3-4 години. Доста бързо се размножават. Имам желязодефицитна анемия. Може да е наследствено. Майка ми имаше много пигментни петна по лицето и тялото. Някакви брадавици бяха. Не си спомням точно диагнозата, но помня, че завършваше на брадавици. Много ме е страх да не се покрият лицето ми и тялото ми с такива петна. Много грозно е и не може изобщо до се съблечеш. Все се каня да се запиша час при дерматолог. Все нещо се случва.

# 469
Аз съм с много бяла кожа и анемия, която е под контрол и имам същите петна като майка ми, която няма анемия и е с по-матова от моята кожа. Нещо повече-дори да е наследственост, тя не  е минавала през мустак, панда и това, което в последно време се образува по лицето ми-нещо като маска. Не петна, а линии-тръгва от средата на челото, слепоочия, бузи, челюст (като катинарче) и това е от дясната страна. Много бързо започна да се оформя същата маска и по лявата, но засега е спряла на точки само. Пигментът е светъл, но създава чувство за мръсотия по кожата. Майка ми има няколко средноголеми петна в долната част на бузите, които успешно прикрива с фон дьо тен. Не ползва никаква  слънцезащита.
Маската тръгна от една пъпчица на челото(много рядко явление). Панда ефект ми се образува от допира с едни очила, чиито рамки явно не са ми понесли като материал, знам ли. Но точно там се появиха петната.
След мустака и пандата смятах, че няма по-лоша "рисунка". Е, имало. Да видим какво ще е нарисувано, когато избелеем през есента, въпреки, че вече не знам като какъв цвят да определя кожата си-белите участъци, които стоят като витилиго на фона на мръсните лекета, или цветните.
При мен никое петно не остава завинаги. В един момент избелява и намалява до луничка, но пък никога кожата не се връща в първоначалния си вид-снежнобяла. Личното ми чувство е, че се появиха като реакция на силен стрес и се увеличават при кризисни ситуации. Това е и японската теория, доколкото съм чела.
Засега съм с вит. С, ретинолите съм ги спряла. И слънцезащита 50.

# 470
По естествен начин започнах да мажа и зоната около очите. Имам ново петънце на дъгата под веждите.
На моменти се приемам така петносана, друг път имам чувството, че ще ми избодат очите.

Спреят на Ла рош е добър. За първа година го ползвам

# 471
По естествен начин започнах да мажа и зоната около очите. Имам ново петънце на дъгата под веждите.
На моменти се приемам така петносана, друг път имам чувството, че ще ми избодат очите.

Спреят на Ла рош е добър. За първа година го ползвам
Кой от всичките-пигмент корект ли?

# 472
  • софия
Не разчитам на спрей за стабилна защита.

# 473
Видях го този спрей и директно се отказах, освен, че ми изглежда ненадежден, много се притеснявам, че ще ми дразни очите, там много внимавам, защото влезе ли ми слънцезащита в окото е голяма трагедия. И мажа ли , мажа, ей вчера се сдобих с огромна гнойна пъпка на брадата и какво от всичкото старание като мустаците са простоооо 🤦🏻♀.
Сега си купих някаква флорална вода от бяла ела на Ина есеншълс, дето обещава изравяване на тена, махане на хиперпигментация, а и можело да се ползва лятото, имало естествен SPF. Не че ще разчитам на него, де. Тъй като минах вече море, ще си поседя вкъщи повечко това лято - ще пробвам, освен да стана с още по-силен мустак, не виждам как една флорална вода ще навреди, а ако помогне - ще споделя задължително.
Просто реших, че по-лесно от DIY магданозен сок и други ала-бала и уж там нещо психологически да се лъжа, че правя нещо по наболелия Филип-Тотьо проблем.
Ох, а на есен - с песен… И явно нови лазери.

# 474
  • софия
Видях го този спрей и директно се отказах, освен, че ми изглежда ненадежден, много се притеснявам, че ще ми дразни очите, там много внимавам, защото влезе ли ми слънцезащита в окото е голяма трагедия. И мажа ли , мажа, ей вчера се сдобих с огромна гнойна пъпка на брадата и какво от всичкото старание като мустаците са простоооо 🤦🏻♀.
Сега си купих някаква флорална вода от бяла ела на Ина есеншълс, дето обещава изравяване на тена, махане на хиперпигментация, а и можело да се ползва лятото, имало естествен SPF. Не че ще разчитам на него, де. Тъй като минах вече море, ще си поседя вкъщи повечко това лято - ще пробвам, освен да стана с още по-силен мустак, не виждам как една флорална вода ще навреди, а ако помогне - ще споделя задължително.
Просто реших, че по-лесно от DIY магданозен сок и други ала-бала и уж там нещо психологически да се лъжа, че правя нещо по наболелия Филип-Тотьо проблем.
Ох, а на есен - с песен… И явно нови лазери.
Момичета, от изстрадан опит смея да  ви кажа, че ние, опетнените:disappointed_relieved:   се вглеждаме и забелязваме петната много повече от околните. Така и аз, щом си отворя очите, първо гледам петното в назолабиалната гънка, което е резултат от филър и после натрупа желязо и потъмня.Избелвам цяла зима, лятото всички са налице.Моите също са от този светлия тип и групирани. Сега ги гъделичкам с леки серумчета.
Писала съм тук и пак ще си позволя да кажа- цветокорекция и лек ФДТ(ББ,СС).И  се правете , че не ги виждате Laughing
ps. Естественият SPF може само да ме разсмее!

# 475
Хахах, налиии?
Искам да ти кажа, Swetulka, че не само ние си се вглеждаме повече, но аз лично ей сега като виждам мацки с тен (мацки на моята възраст - 40+) им виждам петната, та стой, та гледай. Явно нашето поколение с манията си за тен едно време и никакво пазене… е с доста проблеми.
Мазотя и аз едни тонирани слънцезащити, открих, че ако отгоре сложа малко по-светла пудра, че съм си затрила някъде коректора - не се вижда толкова, нооо… аз имам естествено големи и плътни устни, които са ми акцента на лицето и над тях - 😢😢😢.

# 476
Ама как така другите не ни ги виждат? На мен направо ми казват, че съм изцапана на челото и почват да ме бършат.

# 477
Аз ги забелязвам чуждите, но в никакъв случай не загрозяват човека в моите очи. Може би не ме впечатляват такива неща, защото цял живот съм с лунички по цялото лице и отдавна съм спряла да обръщам внимание. А и идва един момент, когато вече се фиксираш върху бръчките.

# 478
Най-важно е да вкараме кожата в баланс, да забравим за пилинги, лазери и друг вид агресия. Почистването не трябва да нарушава хидро-липидния слой на кожата. Да се внимава с ексфолиирането, трябва да е много нежно, защото кератина пази кожата от слънцето. Витамин Е пази кожата от слънцето, а той се синтезира в себума! Кожата трябва да е здрава, без агресивна козметика и тогава по естествен път за 1-2-3 години да се махнат петната. Масажите помагали, защото се повишавала оксигенацията. Никой слънцезащитен крем не може да предпази, ако кожата е с нарушена защитна бариера. Направих си пилинг миналата година, най-голямата ми грешка, защото колкото и да се крих от слънце и да се мазах, заради затопляния, заради увреждане на кожата меланина се появи под формата на петна, за да ме защити, това прави меланина, ние си увреждаме кожата от сляпо доверие в "докторите", а той защитава здравето ни. И ето го омагьосания кръг Sad стигнах с четене до тези изводи и при дерматолог вече не бих отишла. Ще се грижа за кожата си да е здрава, хидратирана, слънцезащитна само лятото, кожата трябва да диша и ще чакам да се махнат, не виждам друг вариант. Трябва да се обичаме повече.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 20:14 от ves_2007

# 479
Добре , аз съм съгласна с последното мнение, но като човек страдал от акне, точно химичните пилинги много ми помогнаха за петната от пъпките и порите ми дори станаха по-малки. В момента имам едни пигм петна след бременност и се чудя есента да си правя ли пак тази ужасна процедура, след, която не излизам 10 дена.

Общи условия

Активация на акаунт