Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.) - 10

• 75 161
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Вече имам яснота относно продуктите на ISDIN- единият е MELACLEAR Serum ,  другият е Fоto Ultra 100 флуид за през деня, закупих ги,ще пиша отзиви

Ще чакам и аз отзиви ,дано помогнат.
Foto ultra 100 определено ме вълнува, като консистенция и за какъв тип кожа е?
Дали матирана или лъскава стои кожата?

# 586
Вече имам яснота относно продуктите на ISDIN- единият е MELACLEAR Serum ,  другият е Fоto Ultra 100 флуид за през деня, закупих ги,ще пиша отзиви

Ще чакам и аз отзиви ,дано помогнат.
Foto ultra 100 определено ме вълнува, като консистенция и за какъв тип кожа е?
Дали матирана или лъскава стои кожата?

Ще пиша определено.Иначе имат и депигментиращи ампули на ISDIN,.Фармацевтката ми каза , че имало добри отзиви и за Нивеа ,но действително това било по -добро.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 18:51 от ssany

# 587
Тази зима използвах Експигмент 4% и A-Game 10 - 0,1% Ретиналов Серум, заедно със слънцезащита на Биодерма.Имах нарисувана маска  върху лицето, започваща от челото, скулите и брадичката.,разпострани се много бързо през лятото. Маската се разкъса, избеля и от нея останаха малки точици тук-там като бледи лунички. Отделно имах и петна, които леко намалиха размера си и изсветляха.  Доволна съм от резултата. Стигнах до извода, че  петното трябва да се третира веднага при появата, дори да е лято. По-новите изчезват по-лесно, старите са упорити. При мен най-големите щети настъпват при първите пролетни лъчи, но не смеех да избелвам тогава и до края на лятото кожата ми ставаше на всякакви фигури и форми.
Горните ми кремове свършиха и сега ползвам комплекта на Нивеа, купила съм си и крема...как му беше името, Медипийл май беше. Дадоха ми тестер на Мелабел форте на Биотртейд ,уж се маже добре, но след малко даде кир ефект и го махнах. Следващата зима, живот и здраве, ще ползвам ретиналовия серум,но с 0,2%, а Експигмента ако се наложи.
Имам и прах вит.С и него ще използвам с някой обикновен крем.

# 588
Аз днес се позагледах на естествена светлина в моето най-голямо и ново петно- на челото е и се появи след тормозена пъпка. Ами изсветляло е определено! При тези на горната устна, които ми се появиха по време на бременността не виждам разлика обаче. Мажа medi peel само сутрин, а вечер един крем на балеа с ретинол и бакучиол, който ми действа доста добре на кожата.

# 589
Повече от 2 месеца мажат с нещата от снимката, искам да избеля петна, на челото (в десетката) от торомзени пъпки. Отчайва се, защото съм като петносана и нищо не помага. Мисля да посетя кожен, да видим какво ще ми препоръча.

# 590
Верче, и моето е в десятката и е с форма на динозавър 😁

# 591
Моето в десятката беше мишена, после се раздели и заприлича на глава на Мики Маус с две кръгли уши.
Верче, късно е за кожен. Заложи на слънцезащитата, а есента посети дерматолог.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:07 от mariat

# 592
Еее, Mariat, не ми разбивай сърцето така.
Така и така трябва да ида, искам да ми махнат едни папиломи (май се казваха) с лазер и ще питам за крем (беше ми споменала през декември като ходих за някакъв, който се прави в аптека по рецепта и е избелващ)

Мислех да си направя пилинг, растителен, но ще питам козметичката ми, дали ще е съгласна. Последните дни много се затопли.

Много ме депресират тия петна, май ще трябва да свиква с тях, отървава май няма.

# 593
Аз съм депресирана от 16 години, какво да ти кажа....
Според мен е късно за пилинг или други процедури. Сега е важно да се предпазиш от нови петна.

# 594
Миналата година ходих при една козметичка, която ми прави пилинги до юни. Пълна тъпотия. После стинах 5 пъпки и станах на петна. ЗА първи път в живота си си правих пилинги и ми излезе през носа. Уж се интересувам, чета. Направо ми иде да си бия 2 шамара.
Свършило вече. Ще видим какво ще стане напред.
Не съм спирала да се маха с фактор 50 през зимата, разбира се не толкова фанатично, колкото лятото.

# 595
Здравейте, попаднах на темата след 20 -години борба с петната по лицето. Кожни лекари през годините са ми казвали най-различни диагнози и лечения. Последните са гъбички -питеро спорум овале, а най-последната вид кератоза-петна от слънцето. Лекували са ме с низорал крем, фунгофин до последните kerium ds крем, xerial 30 крем и effaclar крем и лосион. Каквото и да ползвам действа докато не го спра и после петната отново могат да завземат цялото ми лице, независимо от това каква слънцезащита ползвам. Лятото е най-зле. Има ли някой със сходни диагнози, който да са излекували успешно.

# 596
Аз днес се позагледах на естествена светлина в моето най-голямо и ново петно- на челото е и се появи след тормозена пъпка. Ами изсветляло е определено! При тези на горната устна, които ми се появиха по време на бременността не виждам разлика обаче. Мажа medi peel само сутрин, а вечер един крем на балеа с ретинол и бакучиол, който ми действа доста добре на кожата.
И така до лятото.

# 597
Проблемът с петната по лицето е, че не мога да ги опазя само с пазене и мазане на лицето. Ако не пазя и и мажа религиозно и тялото и всички открити части, то производството на меланин си се стимулира и петната цъфват. Излишно е да казвам, че не успявам да съм толкова стриктна с тялото, колкото съм с лицето.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 00:02 от Agent Provocateur

# 598
Проблемът с петната по лицето е, че не мога да ги опазя само с пазене и мазане на лицето. Ако не пазя и и мажа религиозно и тялото и всички открити части, то производството на меланин  си се стимулира и петната цъфват.
Стигнах и аз до този извод. Тази година ще съм без тен.

# 599
jaspermmm, малко като клетва излезе.
Ще видим след 4-5 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт