9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 66 547
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
В нашия клас - не. Знам само за 1 момиче, което ходи. Може и други да има, но в никакъв случай не е масово. Моята не е ходила и няма намерение и в 12 клас да ходи. Не е топ ъф дъ топ ниво, но не е и нещо зле. Беше първа под чертата и не успя да се класира на национален кръг на олимпиадата, само с училищна подготовка. Тази година заради часовете по математика с 10ти клас не можеше да ходи и на подготовката за олимпиадата по фе, за което малко ме е яд, но просто времето не стига за всичко, на което й се иска да ходи.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 09:56 от Maria 007

# 481
  • София
Със сигурност не е масово! Но много зависи и от това кой ще бъде учителят в 8 клас. Като мине родителската среща за осмокласниците  наесен може би ще получите повече информация.

Мария, с моята дъщеря съвсем аналогична ситуация. Единствената причина е, че беше болна и "зверски" кашляше, та приоритетът е бил да не кашля в стаята и да не пречи на другите, предала е доста набързо и една точка я размина с националния кръг. В осми клас добре се представи и на национално ниво. Ще видим тази година в десети клас как ще бъде.

# 482
Моята девойка единствено е ходила в 11 клас на курс от 72 часа за подготовка на формата на С1.Знанията са и от училище . Полезни са часовете във ФЕГ за подготовка за олимпиада. Дъщеря ми е ходила на тях в 9 и 10 клас. В осми като разбра за тези часове беше късно да се запише.

# 483
  • София
Ради, С1 в единадесети клас е наистина забележителен резултат! Предполагам го е взела дъщеря ти. Моля да споделиш името на преподавателя, особено, ако е водил и в 12 клас ФЕ, защото с голяма вероятност ще поеме осмокласници! Ще е от полза.

# 484
Привет и от мен! Записвам се с младеж, приет ФЕ/ИЕ по второ желание. Първото му беше ФЕ/АЕ, но здраве да е, и с испански е щастлив,  нали е в най-желаното училище Blush  Последните 2 дни от заешкия лагер съвпадат с планувана семейна почивка и вероятно ще го пропусне. Късмет на всички приети деца, дано да имат прекрасни 5 години и да намерят истински приятели!

# 485
  • София
Няма нищо задължително в курсове или уроци. При нас беше такава ситуацията и се налагаше. При всеки е различно. Зависи и от учителя по ФЕ в 8 клас. Синът ми на олимпиади не се е явявал и не е искал. Тогава го тресеше яко мързела и го караше лежерно. Аз хем му бях спестила курсове по АЕ. Оставих го сам да се оправя и за моя изненада сега положението с английския е доста добре, направо отлично за Франция.

# 486
За съжаление ще пропусна първата родителска среща, понеже ще сме в чужбина. Ще се опитам да изпратя някоя позната като представител, но има ли много неща, които се решават тогава, като допълнителни курсове и странични занятия? Много ме е яд, че съвпада с пътуването ни. Иде ми да се откажа и да си остана тук.

# 487
За съжаление ще пропусна първата родителска среща, понеже ще сме в чужбина. Ще се опитам да изпратя някоя позната като представител, но има ли много неща, които се решават тогава, като допълнителни курсове и странични занятия? Много ме е яд, че съвпада с пътуването ни. Иде ми да се откажа и да си остана тук.
Миналата година и аз не можех да присъствам на първата родителска среща, която е преди началото на учебната година. Приятелка, която е и в тази тема, отиде вместо мен 😀

# 488
Запознавате се с класния, разказва за учебния процес, за някакви изисквания, правилника (без токчета, голи пъпове, анцузи), къде се пращат бележките по домашни причини; идва човек от ун, представя се, разказва за ун; минава и някой от ръководството да се представи, нещо попълвахме, но не помня да е било съществено. После след 15.09 има пак рс.
Клубовете ги представят само на децата и само те си се записват. Това става грубо до края на септември. За ученическия съвет пак децата си избират кой да участва. Родител за нищо не записва дете. Та е само любопитството да усетиш класния.

# 489
  • София
А как става закупуването на учебници?/Да, знам, че от тази година са безплатни, но винаги има допълнителни./ Училището прави обща поръчка, или всеки учител казва какво още трябва и ние се спасяваме?

# 490
Благодаря много! Това е успокоение. Любопитен ми е класния, но е важно тя да си го хареса. А още по-хубаво е, че ще има втора родителска.

# 491
По френски и по английски се правеха общи поръчки. Тъпото е, че не е като в испанската да се събират пари от ун, а по класове, децата ги носят и все някой не помни Simple Smile.
По другите предмети ги обявяваха на сайта на училището в последните дни на панаира на книгата и си ги купувахме.

# 492
  • София
Благодаря!
Тук някой не помни да донесе парите, там друг не помни да ги преведе или изобщо да поръча учебници (true story) Joy

# 493
Здравейте, и аз се записвам с момче ФЕ/АЕ. Това си беше неговото желание, но аз го надъхвах за ИГ. Още на първо класиране каза, че няма да чака второ и се записа - доволен.
Ще участва в "заешко училище". Надявам се да му харесва училището и да срещне приятели!
Може би ще му е по-трудничко с адаптацията, защото последните няколко години с баща му, осенени от романтични представи за живота, излязохме да живеем извън София. В седми клас каза, че иска да се прибира и да учи във ФЕГ, явно математиката в местното МГ му писна. 😄
Късмет на всички деца! 🙂

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 10:09 от Тода сама

# 494
  • София
Честито на всички новоприети деца! Щастливи гимназиални години в любимото училище!
Аз съм от много старите Simple Smile Голямата ми дъщеря завърши преди 4 години, но все ще надничам от време на време в темата.

Общи условия

Активация на акаунт