Дългото чакане след трансфер-тема 102

• 64 859
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
Днес се обадих в клиниката заради кафявото течение дори, не зацапване само. Казаха да пия дуфастон, вит. С и калций . Утре да си пусна кръвен тест. Ще ми е 8ми ден от ЗЕТ. Страх, ме е че е много рано и незнам доколко ще покаже. Каква трябва да е стойността долу горе? Споделете, ако сте го правили толкова рано какви резултати сте имали.
Аз на седми ден имах еднократно зацапване днес девети ден отрицателен уринарен тест, незнам какво се случва. Успех ти желая
И аз правих уринарен и на мен ми излезе отрицателен. 11 дни след трансфера съм вече. И малко загубих вяра,че се получило, но утре сутринта ми е датата и ще видим. Успех  ти желая на кръвния тест. Винаги има надежда 🙂

# 256
Случва се често да оцелее само едното. Дано всичко е наред с останалото ембрионче и да се развие нормално!
Здравейте момичета, в понеделник на 12.12 направих кръвен тест и резултата беше 2300. Трансфера ми беше на 28.11 на две петдневни ембриончета. До тук добре радост голяма и имах назначен преглед за 16.12, но днес прокървях и имах съсирек. Отидох до клиниката, прегледаха ме и видяха едно сакче. Докторката ми каза да почивам и другата седмица в сряда отново да отида. Въпроса може би ми е глупав, но дали е възможно това кървене да е от втория ембрион? И дали на някоя девойка и се е случвало такова нещо.. много съм притеснена, дали на следващия преглед тази точица отново ще бъде там 😔😔😔

# 257
  • София
Beti, само погледни последните страници на предната тема. Изпаднах в истерия след такова прокървяване. Аз бях с 1 ембрион, 10 дни не знам как издържах, но искам да ти кажа, че на следващия преглед не само си беше там ами и сърчице биеше.
Така че спокойно.

# 258
Beti, само погледни последните страници на предната тема. Изпаднах в истерия след такова прокървяване. Аз бях с 1 ембрион, 10 дни не знам как издържах, но искам да ти кажа, че на следващия преглед не само си беше там ами и сърчице биеше.
Така че спокойно.

Сега ще погледна.. наистина съм много зле психически просто наистина се моля всичко да е наред и другата седмица да си бъде на място. Прекалено съм чувствителна и това всъщност много ми вреди 😔
БлАгодаря за отговора, наистина ми вдъхваш надежда и една идея повече спокойствие !

# 259
Beti, едно от момичетата, с които правихме инвитро в един ден, също имаше кървене, не зацапване - а силно кървене. Заедно бяхме на прегледа за пулс - имаше и ембрион и сърчице. Няма място за отчаяние. Да, стрес е, но при инвитро се случва наистина много често, док каза, че е от хормоните и не само. Успех!

# 260
И аз след положителните тестове започна бледо ту розово зацапване, ту по червено, даже и няколко малки съсирека имаше. За момента всичко е наред с бебоците и се развиват нормално.
Бия фраксипарин, спрях го за 2 дни и увеличихме дозата прогестерон и спря за момента. Ако вземаш аспирин или прогестерона не ти е достатъчен се случва,доколкото рабрах.

# 261
  • Благоевград
Момичета, колко ви беше прогестерона в деня на трансфера? Задължително ли трябва да е над 10?

# 262
Момичета, колко ви беше прогестерона в деня на трансфера? Задължително ли трябва да е над 10?
Моят беше 45.51

# 263
Благодаря, момичета!
Наистина коментарите ви ми действат добре.
Аз от пункцията съм на прогестерон 2х4 и не съм го спирала.  Мисля, че кървенето може би ще спре, защото след като се прибрах от док. до вечерта беше малко а днес сутринта не е червена кръв а кафява но в много малки количества. Извинявам се за подробното описание ..
Толкова бях притеснена до теста и след като видях тези високи стойности ми падна камък от сърцето, даже бях убедена, че и двете ембриончета са се хванали и вчера с този съсирек и кръв направо изпаднах в шок.. дано всичко се оправи 🥹🥹🍀

# 264
  • София
Всичко ще е наред. Моето кървене беше 1 ден и спря. После имаше някакво минимално зацапване, а към момента няма нищо.

# 265
  • Благоевград
Момичета, притеснена съм. Направихме трансфер като прогестеронът ми беше 7.84 ng. Изписаха ми освен Циклогест 2х1 още 6 дни преди трансфера, да добавим от деня на ЗЕТ и Пролутекс 2х1. Не знам дали тези ниски стойности не са отчайващи. На своя глава си пуснах прогестерон, Цветков даже не ми каза. Моя приятелка Стаменов й е прекратил опита заради нисък прогестерон, а успешната й бременност е с 45.87 в деня на трансфера и има близнаци. Има ли някой с толкова ниски нива в деня на ЗЕТ с успешна бременност?

# 266
Signora_tina, инжекциите прогестерон наваксват най-бързо и това е най-добрият избор. Аз съм с нисък прогестерон вероятно цял живот, установих покрай опитите. Без инжекции, не става в никакъв случай, вагиналният при мен не действа особено. ЗЕТ ми беше след блокаж, заради ЗФ, който растеше при терапия с ПЗ и като размер, и като екстрадиол. Инвитро лекарят ми каза да направим блокажа, свърши чудесна работа, но разчитат само на хормони отвън. Миналата година имах БХБ след СЕТ, при който прогестеронът ми беше 3 нг., установен след изкървяване, естествено нищо не опазих от двата ембриона тогава. Последният ни опит е извън Бг, та знаейки се, пуснах два пъти допълнително хормони на указаните ми от репродуктивния лекар, и двата пъти това доведе до коригиране на терапията. Преди трансфера бях с прогестерон около 10. На място там също пуснаха кръв, не ми казаха стойности, бил мааалко под идеалното, но набодоха към двете инжекции дневно и прогестерон 500 мг, депо вариант. На ден 12 при установяване на положителен ЧХГ не съм пускала прогестерон, но на 14 ден ми  беше 17 нг. За мен много ниско, обаче и двамата ми лекари тук и извън Бг, казаха, не пипай, добре е. Нямах кървене, нищо. 5 г.с. се установяват два плодни сака. В 6 сърдечна дейност и в двата. Едва при зацапвапане ми дадоха допълнително прогестерон, но еднократно. В момента вече съм спряла прогестерона и всичко върви чудесно. Точни стойности при един не са верен отговор за друг. Въпросът е да е достатъчно, а явно инжекционният прогестерон е най-добър. Бях на твоята доза, 2 по 25 мг. дн., но без циклогест. Не си мисли за неуспех, само заради прогестерона. Всеки сте всички мерки, резултатите ще са отлични. Успех 🍀 🍀 🍀

# 267
Момичета, притеснена съм. Направихме трансфер като прогестеронът ми беше 7.84 ng. Изписаха ми освен Циклогест 2х1 още 6 дни преди трансфера, да добавим от деня на ЗЕТ и Пролутекс 2х1. Не знам дали тези ниски стойности не са отчайващи. На своя глава си пуснах прогестерон, Цветков даже не ми каза. Моя приятелка Стаменов й е прекратил опита заради нисък прогестерон, а успешната й бременност е с 45.87 в деня на трансфера и има близнаци. Има ли някой с толкова ниски нива в деня на ЗЕТ с успешна бременност?
Да, аз. Първият път бях с 7 и малко. Прекратихме опита (по-скоро се оказа комбинация от причини да го отмени док, разбрах по-късно). Вторият път беше 8 и малко. Биех пролутекс и за сега всичко е наред. (Дай Боже)

# 268
Beti122, както ти казаха момичетата, всичко ще е наред. Много момичета имат кървене в началото и все пак бебетата се развиват добре. Аз кървях 2 пъти, единият път се видя хематом до сака, но после явно се резорбира. Полежавай повече и си почивай, ако можеш.

# 269
Beti122, както ти казаха момичетата, всичко ще е наред. Много момичета имат кървене в началото и все пак бебетата се развиват добре. Аз кървях 2 пъти, единият път се видя хематом до сака, но после явно се резорбира. Полежавай повече и си почивай, ако можеш.

Благодаря !
Още като посетих док ми каза да лежа повече ако имам възможност и веднага си взех болнични до сряда, когато ми е прегледа. Наистина ми олеква много че кървенето спря и имам някакви минимални зацапвания, но със сигурност ще съм най-спокойна, когато на прегледа чуя добри новини.
Еххх момичета, не стига че ни се налага да минаваме през цялата трудност наречена инвитро  , пък и след него се получават такива неприятни ситуации в които човек не знае какво да си мисли. Но още веднъж много благодаря на всички, които споделяте вашия опит и помагате на момичета в моята ситуация ! 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🙏🙏🙏🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт