Дългото чакане след трансфер-тема 102

• 62 855
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
И аз чакам след трансфер (свеж), за първи път ми е и заради високият прогестерон казаха, че няма особен шанс, но стоя и чакам чинно за тест на 10.02, живот и здраве.
Относно лекарствата - аз си инсталирах приложение, в което въведох всичките лекарства и часове на приемане, напомня ми и отбелязвам, когато го приема, защото и аз се обърквам. Надявам се да е от помощ Simple Smile

# 586
Аз много пъти съм писала, имам 3 трансфера, всеки път ставах и си тръгвах веднага след трансфера. Дори и 5 мин не съм лежала. Всеки път забременямах, а от третият трансфер резултатът мрънка сега до мен.

# 587
Lemon, и на мен ми казаха, че няма да стане с тоя прогестерон, но ето, почти я преполових тая бременност Simple Smile Винаги има надежда.

# 588
Благодаря ви момичета за отговорите. Вдъхнахте ми надежда. ♥️
Стискам палци на всички чакащи и ви пожелавам да сбъднете тази най-съкровена мечта! 🍀🍀🍀

# 589
Аз не съм пътувала, но и не съм лежала, работих си активно без отпуска. В медицинската литература никъде няма данни, че лежането води до успех. Дано това е вашето ембрионче!

# 590
Аз станах от “магарето” 10 минути след трансфера - не издържах, страшно ми се пишкаше. После полежах 20-тина минути в клиниката и тръгнах да обикалям цяла София за Клексан и Преднизолон. Поне 2-3 часа се друсах с колата по софийските дупки. Успешен е трансферът.
Пожелавам Ви успех следващия път! Успех на всички тук!

# 591
Момичета, знам, че няма закономерност,но моля споделете опит - често ли при два върнати ембриона се хващат и двата?  Имам детенце и сега се опитваме за второ, по-скоро ме притеснява двуплодната бременност като износване, че аз и с едно имах проблеми. Но пък знам, че така е по-вероятно да се случи бременност.

# 592
мен не са ме питали колко ембриона искам да ми върнат, това го решават лекар и ембриолози, така че не го мисли излишно Stuck Out Tongue Winking Eye

лекарят решава въз основа на - възраст на мъжа и жената, колко неуспешни инвитро опита за забременяване е имало, лекарите преценяват въз основа на натрупаното като знания и опит от предишните неуспешни случаи конкретно с тази двойка.
Зависи и от качеството на ембрионите, на колко са се разделили, на какъв етап от развитие са...

може единия ембрион да не е добро качество, да не става за замразяване, да не се хване, но да подпомогне имплантацията на другия - всичко е много индивидуално, а може и двата да се хванат

на теб предните пъти по 1 ембрион ли ти връщаха?

ако предишната ти бременност е била успешна при връщане на 1 ембрион- може би и втората ще е успешна - лекарят ще прецени като види историята ви

успех ти желая Simple Smile

Момичета, знам, че няма закономерност,но моля споделете опит - често ли при два върнати ембриона се хващат и двата?  Имам детенце и сега се опитваме за второ, по-скоро ме притеснява двуплодната бременност като износване, че аз и с едно имах проблеми. Но пък знам, че така е по-вероятно да се случи бременност.

# 593
На мен ми връщаха винаги по 2, но лекарят ми каза, че ако се хване някое ще е едно, защото имам проблеми с матката.

# 594
Мен ме питаха и аз избрах един. То и само един оцеля де.
За съжаление не мога да намеря документите, но по спомен при два шансът за близнаци е 20%, а при три за тризнаци е 5%. Не съм абсолютно сигурна в точните проценти.

# 595
Общо имам 3 трансфера с по 1 ембрион - първи без имплантация, втори - успешен, от който е дъщеря ми, само PBMC имах различно, и трети- с имплантация , но падащо ЧХГ, без PBMC. Това е личната ми статистика😃  Успех на всички 🍀

# 596
Аз имам само един трансфер, свеж, с два ембриона. Хвана се само единият.

# 597
Закономерност няма, но има статистика по въпроса.
При жени под 30 години трансфера на няколко ембриона качва вероятността за близнаци на 32%.
С възрастта пада вероятността за близнаци, но пък е по голям шанса за успех.
Виж https://www.fertilityiq.com/topics/embryo-transfer/the-risks-and … e-embryo-transfer

# 598
Здравейте!Предстои ми ЗЕТ,но не знам кога…мислех си за този месец но днес ми казаха да отида на 20ти ден от МЦ за поставяне на блокираща инжекция.Като ви чета останах с впечатление,че се подготвяте с естрофем от 2ден на МЦ.Моля помогнете до сега съм имала свежи трансфери и незнам как стоят нещата…
Колко време след тази инжекция е трансфера и как протича самата подготовка??

Не знам какво имат предвид под блокираща инжекция твоите лекари. Възможно е да е нещо различно от моята блокираща инжекция.

Аз бях с блокираща (Лукрин Депо) на 2ри ден от цикъла.
21-ят ден след инжекцията се брой за ден 1-ви от МЦ и се започва подготовка за трансфер.
При мен по време на подготовката се реши, че е необходима още една блокираща инжекция. Поставих Золадекс (не намерих Лукрин Депо) 28 дни след първата. 21 дни след втората блокираща инжекция пак бях на преглед. На следващия ден започнах естрофем 3 пъти по 1 на ден. 7 дни след това започнах и прогестан инжекции и Лутинус. Трансферът беше на 18-ти ден от изкуствения цикъл.

Вметка за инжекциите. Лукрин Депо е обикновена мускулна инжекция, а Золадекс е имплант, който се поставя в корема през игла като пълнител на химикал. Ако имаш избор, избери или си набави Лукрин Депо.

Успех!
Flowers Four Leaf CloverAnimal Unicorn

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 12:48 от LLinaa

# 599
Здравейте!Предстои ми ЗЕТ,но не знам кога…мислех си за този месец но днес ми казаха да отида на 20ти ден от МЦ за поставяне на блокираща инжекция.Като ви чета останах с впечатление,че се подготвяте с естрофем от 2ден на МЦ.Моля помогнете до сега съм имала свежи трансфери и незнам как стоят нещата…
Колко време след тази инжекция е трансфера и как протича самата подготовка??

Не знам какво имат предвид под блокираща инжекция твоите лекари. Възможно е да е нещо различно от моята блокираща инжекция.

Аз бях с блокираща (Лукрин Депо) на 2ри ден от цикъла.
21-ят ден след инжекцията се брой за ден 1-ви от МЦ и се започва подготовка за трансфер.
При мен по време на подготовката се реши, че е необходима още една блокираща инжекция. Поставих Золадекс (не намерих Лукрин Депо) 28 дни след първата. 21 дни след втората блокираща инжекция пак бях на преглед. На следващия ден започнах естрофем 3 пъти по 1 на ден. 7 дни след това започнах и прогестан инжекции и Лутинус. Трансферът беше на 18-ти ден от изкуствения цикъл.

Вметка за инжекциите. Лукрин Депо е мускулна, а Золадекс е имплант, който се поставя в корема през игла като пълнител на химикал. Ако имаш избор, избери или си набави Лукрин Депо.

Успех!
Flowers Four Leaf CloverAnimal Unicorn
Благодаря за споделеното🌺
При мен явно е друга подготовката,запомних че инжекцията е декапептил(същата беше и по-време на стимулацията)просто се учудих защо пак…на 20 ти ден,ще я поставят,после ще чакам цикъл и после незнам какво следва🤷🏼♀

Общи условия

Активация на акаунт