Засега всичко остава така. Доктор Шигарминова подробно ме разпита за всичките ми проблеми, погледна ми корема и гърба, оказа се че имам акантоза на гърба и стрии по корема, за стриите си знам. Измери кръвното ми и установи, че е високо, заради което ми изписа доипълнително лекарство за кръвното, да взимам вечер. Засега няма данни за Кушинг, защото кортизола ми е нормален или нисък. Докторката каза да продължа на рецептурна книжка да си пия метформин за диабета, също си продължавам с Диаб МР и ако гликирания ми хемоглобин е все още висок да ми се увеличи дозата Диаб МР. Също каза да започна с инжекции с препарат за отслабване 3 месеца след сега, тоест през Януари или Февруари другата година. Засега има само подозрения за необичаен хормонален проблем и никакви други. Да видим как ще ми понасят инжекциите, дали най-сетне ще загубя тегло и така. Пък аз ще си запиша час догодина, за да ме види пак как ми се отразяват инжекциите. Възнамерявам да посетя и ортопед, защото имам спондилоартрозни промени на гръбначния стълб и повишена пикочна киселина.
Все още не отхвърлям идеята да отида в първа ендокринология в майчин дом, но искам да видя как ще ми понасят инжекциите. Да видим.
На кой телефон звъняхте?
А д-р Шигарминова е много внимателна и си разбира от работата.