Добър ендокринолог в София - 3

• 88 048
  • 610
  •   1
Отговори
# 210
днеска съм при Шигарминова. Дано най-сетне разбера какво не е наред. Звънях в първа ендокринология 10 пъти, но всеки път ми затвориха.

Засега всичко остава така. Доктор Шигарминова подробно ме разпита за всичките ми проблеми, погледна ми корема и гърба, оказа се че имам акантоза на гърба и стрии по корема, за стриите си знам. Измери кръвното ми и установи, че е високо, заради което ми изписа доипълнително лекарство за кръвното, да взимам вечер. Засега няма данни за Кушинг, защото кортизола ми е нормален или нисък. Докторката каза да продължа на рецептурна книжка да си пия метформин за диабета, също си продължавам с Диаб МР и ако гликирания ми хемоглобин е все още висок да ми се увеличи дозата Диаб МР. Също каза да започна с инжекции с препарат за отслабване 3 месеца след сега, тоест през Януари или Февруари другата година. Засега има само подозрения за необичаен хормонален проблем и никакви други. Да видим как ще ми понасят инжекциите, дали най-сетне ще загубя тегло и така. Пък аз ще си запиша час догодина, за да ме види пак как ми се отразяват инжекциите. Възнамерявам да посетя и ортопед, защото имам спондилоартрозни промени на гръбначния стълб и повишена пикочна киселина.

Все още не отхвърлям идеята да отида в първа ендокринология в майчин дом, но искам да видя как ще ми понасят инжекциите. Да видим.
Само да уточня, че  ПЪРВА КЛИНИКА ПО ЕНДОКРИНОЛОГИЯ (ХИПОТАЛАМО-ХИПОФИЗНИ, НАДБЪБРЕЧНИ И ГОНАДНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ) се помещава в сградата на Майчин дом, но е част от УСБАЛЕ "акад.Иван Пенчев " на кратко наричана Ендокринологията.
На кой телефон звъняхте?
А д-р Шигарминова е много внимателна и си разбира от работата.

# 211
Има ли отзиви за Мила Арнаудова, преглежда във Вита. Записах си час за ноември, но още се чудя дали да не отида пак при Начев.
Аз ходих при нея преди около месец. Малко със смесени чувства съм. Беше много любезна, прегледа ме, обясни ми всичко, но вътре в мен остана усещането, че не вникна докрай в същината на проблема ми. Като цяло смятам, че е по-скоро в мен проблемът, тъй като и двата прегледа си бяха абсолютно професионално проведени.

# 212
  • варна
Здравейте! От Варна съм и търся за колежка добър специалист ендокринолог и добър очен специалист за напреднала диабетна ретинопатия.

# 213
На кой телефон звъняхте?

Звънях на телефоните на регистратурата, които ми дадоха по и мейла.

Скрит текст:
Аз пък съм на мнение, че очевидно всички считат, че проблемите ми се дължат на теглото ми.

Затова сега ще напиша, че от 3 години съм спрял мазната китайска храна, която ядях през 2015 година и съм спрял джънк фуд тотално. Всеки ден ям плод с чай за закуска, всеки ден ям салата. Готвя си боб отвреме навреме, правя си домашни кюфтета с телешка кайма от близка месарница. Държа да се храня здравословно. Енергийните напитки, сандвичите и чипса ги отказах това лято, изкарах три месеца на салата с домати и ръжен черен хляб. Вече съм опитвал и сух глад в продължение на седмица.
Опитах какво ли не, вече съм 140 килограма и все още какво ли не опитвам и не свалям и един килограм.
Умора и мускулни болки по цялото тяло, на 15 минути ходя до тоалетна, предимно по голяма нужда, каквото и да ям изхвърлям почти веднага.
Пия бетак бета блокер по хапче и половина на ден, пия кандесартан по 1 хапче сутрин, пия моксогамма по 2 хапчета на ден, сутрин и вечер, пия метформин 1000 грама по 3 пъти на ден след ядене, пия Диаб МР 30 милиграма по 1 хапче на ден, пия Деанксит по 2 хапчета на ден вече, пия магнезий комбо по 1 хапче на ден, пия био гая пробиотик по 1 хапче на ден и леваксан за сън.

Не съм пил алкохол от 3  години, защото ми е противопоказно за лекарствата за кръвното. Кръвното ми си седи високо, 140 на 90 и не мърда надолу въобще. Персистираща диария и дори повръщане от време навреме.

Белези по краката, пъпки, от които тече кръв като ги разчопля, кошмари и вече имам проблеми и забравям неща.

Обадих се многократно в регистратурата на първа ендокринология. Всеки път като кажа, искам да запазя час за преглед ми затваряха телефона.

Доктор Шигарминова смята, че всичко това е диабет и някаква друга форма на затлъстяване, това е написала в амбулаторния лист от прегледа ми.

Аз многократно се опитвам и не успявам да отслабна. Доктор Шигарминова иска да мина на инжекции с препарат за контрол на диабета и за отслабване от Февруари другата година. Защото трябвало да минат 3 месеца време, за да ми сменят терапията за това ново лекарство.

Не знам. Не знам при кого да отида и се чувствам депресиран. Каквото и да се случва с тялото ми, не е добре. Не знам какво е, не зная как да се опртавя. Чувствам се сам и чакам в страх да хвана инфаркта, който съм убеден че ще хвана, защото не мога да отслабна и пия по 10 лекарства на ден. Не знам какво се случва.

Имам нужда от помощ.

# 214
На кой телефон звъняхте?

Скрит текст:
Аз пък съм на мнение, че очевидно всички считат, че проблемите ми се дължат на теглото ми.

Затова сега ще напиша, че от 3 години съм спрял мазната китайска храна, която ядях през 2015 година и съм спрял джънк фуд тотално. Всеки ден ям плод с чай за закуска, всеки ден ям салата. Готвя си боб отвреме навреме, правя си домашни кюфтета с телешка кайма от близка месарница. Държа да се храня здравословно. Енергийните напитки, сандвичите и чипса ги отказах това лято, изкарах три месеца на салата с домати и ръжен черен хляб. Вече съм опитвал и сух глад в продължение на седмица.
Опитах какво ли не, вече съм 140 килограма и все още какво ли не опитвам и не свалям и един килограм.
Умора и мускулни болки по цялото тяло, на 15 минути ходя до тоалетна, предимно по голяма нужда, каквото и да ям изхвърлям почти веднага.
Пия бетак бета блокер по хапче и половина на ден, пия кандесартан по 1 хапче сутрин, пия моксогамма по 2 хапчета на ден, сутрин и вечер, пия метформин 1000 грама по 3 пъти на ден след ядене, пия Диаб МР 30 милиграма по 1 хапче на ден, пия Деанксит по 2 хапчета на ден вече, пия магнезий комбо по 1 хапче на ден, пия био гая пробиотик по 1 хапче на ден и леваксан за сън.

Не съм пил алкохол от 3  години, защото ми е противопоказно за лекарствата за кръвното. Кръвното ми си седи високо, 140 на 90 и не мърда надолу въобще. Персистираща диария и дори повръщане от време навреме.

Белези по краката, пъпки, от които тече кръв като ги разчопля, кошмари и вече имам проблеми и забравям неща.

Обадих се многократно в регистратурата на първа ендокринология. Всеки път като кажа, искам да запазя час за преглед ми затваряха телефона.

Доктор Шигарминова смята, че всичко това е диабет и някаква друга форма на затлъстяване, това е написала в амбулаторния лист от прегледа ми.

Аз многократно се опитвам и не успявам да отслабна. Доктор Шигарминова иска да мина на инжекции с препарат за контрол на диабета и за отслабване от Февруари другата година. Защото трябвало да минат 3 месеца време, за да ми сменят терапията за това ново лекарство.

Не знам. Не знам при кого да отида и се чувствам депресиран. Каквото и да се случва с тялото ми, не е добре. Не знам какво е, не зная как да се опртавя. Чувствам се сам и чакам в страх да хвана инфаркта, който съм убеден че ще хвана, защото не мога да отслабна и пия по 10 лекарства на ден. Не знам какво се случва.

Имам нужда от помощ.
Според мен най-добре да постъпите в Ендокринологията за пълни изследвания. Така най-адекватно могат да Ви помогнат.
До колкото знам д-р Василев също е добър специалист.

# 215
Обадих се многократно там. Всеки път ми затваряха телефона. Какво, тряя се обадя 50 пъти за да ме приемат насериозно? Нямам толкова пари в картата си на ваучер. А и след като специалист от там смята, че нищо ми няма, окей. Айде да видим дали ония инжекции ще помогнат. Ако и те не помогнат, вече не знам. Да си умирам и толкова.

# 216
Обадих се многократно там. Всеки път ми затваряха телефона. Какво, тряя се обадя 50 пъти за да ме приемат насериозно? Нямам толкова пари в картата си на ваучер. А и след като специалист от там смята, че нищо ми няма, окей. Айде да видим дали ония инжекции ще помогнат. Ако и те не помогнат, вече не знам. Да си умирам и толкова.
То не става така по телефона, неслучайно Ви затварят. Запишете си час при специалист и му кажете за проблема си. Аз не се сещам за по-адекватно място от болницата по ендокринология.

# 217
Пролетта на 2021г. боледувах от ковид. Пи 3 антибиотика и кортикостероид. Качих около 25 кг, които не с влиаят нито от диета, нито от пълен глад (4 дни и половина само на вода не свалих и грам). Обаче докато пих по схема лекарства за хеликобактер  докато си хапвах много хляб и кисело мляко неусетно съм свалила 5 кг. Минаха около 3 мес. от това лечение и след лек вирус без да съм пила лекарства, а само изсмуках няколко опаковки таблетки за гърло и кашлица установих че съм върнала свалените кг. При това сега ям много по-малко хляб и въобще по-малко, защото просто не ми се яде. И аз нямам представа как да се отърва от излишните кг. Ходих на ендокринолог. Според него няма данни за инсулинова резистентност и от там нататък каза, че не било негова работа да търси причините да поддържам тези кг. и ме прати на диетолог, нищо че храненето очевидно не е причината за тях.

В тази връзка исках да ви попитам преди да се окажете с проблемно тегло, което не се влияе от никакви опити за свалянето му пили ли сте някакви лекарства във връзка с някакво заболяване. Освен с ендокринолог с какъв друг специалист сте се консултирали евентуално по този проблем?

# 218
Аз писах на формата им за контакт, онлайн. Писаха ми на имейла и ми казаха да се обадя на телефоните, посочени там, за да запазя час. Аз се обадих и на двата телефона многократно, тази, която ме посъветва каза да звъня настоятелно.

Скрит текст:

Това ми казаха да направя и това направих. Звъннах повече от 10 пъти на тия телефони, за да запазя час. Така и не ми обърнаха внимание.

Аз имам диабет тип 2. Килограмите ми са го развили. Не съм ходил на други специалисти, освен на кардиолог. Кардиолога ме посъветва да отида на ендокринолог, защото като ми видя фигурата явно е помислила, че имам диабет, въпреки, че моя АКТХ е повишен. Особеното е, че нямам повишен кортизол. Не знам. За какво ми е диетолог, след като аз се храня здравословно? Аз не налитам на дюнери, ако това си мислите. Ям плодове, салати, чай и от време навреме, когато захарта ми падне си позволявам малка бутилка кола. Това със захарта се случва често, обикновено след сън. Третирам го по-често с чай със захар.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 14:27 от Анонимен

# 219
  • София

В тази връзка исках да ви попитам преди да се окажете с проблемно тегло, което не се влияе от никакви опити за свалянето му пили ли сте някакви лекарства във връзка с някакво заболяване. Освен с ендокринолог с какъв друг специалист сте се консултирали евентуално по този проблем?

Аз съм с Хашимото нямам инсулинова резистентност или друго заболяване. Приемам синтетичен хормон, защото съм на хормонозаместителна терапия. Боря килограмите от много години при мен бяха15 кг и не помръдваха. При всяко посещение при ендиокринолог  насоките бяха "да, трябва да ги свалиш". Преди почти две години намерих своето хем да съм сита, но в същото време работещо в посока сваляне на килограми. Не е лесно, но се свиква, а и като си силно мотивиран и дисциплиниран нещата се слуват. Моят съвет да се информирате и да прецените според вас самите и да стартирате някакъв режим да му дадете шанс,т.е.да изкарате определен период, защото на организма му трябва около месец да се нагоди към новото и да започне да работи във ваша полза.

# 220
На кой телефон звъняхте?

Скрит текст:

Скрит текст:

Имам нужда от помощ.
Послушайте докторката! Посещавали сме я с дъщеря ми, много е добра! Слагайте инжекциите, от личен опит Ви ги препоръчвам! Ще изгубите килограмите и ще Ви олекне! Като цяло те убиват апетита, затова моята препоръка е да хапвате повече протеини, за да не губите мускули. Успех и не се отчайвайте!

# 221
Рори72, точно 2021-ва карах тежка бактериална бронхопневмония. Изпих 2 антибиотика и кортикостероиди. От тогава, досега съм качила 7 кг и продължавам да си качвам... Ужасно е! Дори целулит ми се появи. Стигнах до заключението че е от кортикостероидите.

# 222
Послушайте докторката! Посещавали сме я с дъщеря ми, много е добра! Слагайте инжекциите, от личен опит Ви ги препоръчвам! Ще изгубите килограмите и ще Ви олекне! Като цяло те убиват апетита, затова моята препоръка е да хапвате повече протеини, за да не губите мускули. Успех и не се отчайвайте!

Докторицата каза, че трябва да изчакам 3 месеца. Разбира се, че ще я послушам. Но се опасявам че няма да има никакъв резултат, защото аз и без това вече съм на диета от половин година и не съм свалил нищо.

# 223
На мен ми смениха Сиофора със Синджарди с цел по-добър контрол на КЗ,  и повлияване на хипертония, лекарката каза и че се отслабва леко от лекарството. Вече десетина дена го взимам - не усещам нещо кой знае какво, КЗ ми е нормална засега, дано така и да остане. Ще видим ГХ какво ще покаже след три месеца.

# 224
Аз вече половин година пия метформин, че даже и два пъти го сменяха, веднъж ми дадоха метфогамма и сега и аз съм на сиофор. Не губя. Грам. 1 килограм не съм свалил, упорито ми е тялото и не ще да сваля. А си пия лекарствата редовно. И да не споменавам, но съм си същински диария гейт. Постоянно, на 15 минути в тоалетната след каквато и да е храна. Не мога да изляза навънка спокойно, че веднъж се изпуснах в гащите. Ако се налага да ходя някъде просто пропускам да си изпия лекарствата или ходя задължително поне два пъти до тоалетна преди да изляза. През останалото време си седя вкъщи.
Живея от подаяние. Не разчитам на родители, нито на много хора около мене. Не мога да работя. Опитвал съм се, ама не издържам на напрежението. 2015 работих с проблемно сърце и бях 90 килограма. Прибирах се изтощен. Вече съм 140 килограма.
Съвсем скоро ми предстои да отида на ТЕЛК, не знам какво ще ми дадат с тия заболявания, но се надявам на поне 300 лева пенсия, за да мога да си купувам лекарствата поне.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 14:28 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт