Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 842
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, извинявайте само да попитам колко тежаха бебчетата ви в 27 +4 дена? Моя господин е 1228 кг.

# 586
Момичета, извинявайте само да попитам колко тежаха бебчетата ви в 27 +4 дена? Моя господин е 1228 кг.

Моето бебе в 28+3 беше 1168 гр.

# 587
Моето в 28+ 4 5 1347

# 588
26+6 беше 1.400 Grin

# 589
Момичета, поствам едни референтни стойности на Световната здравна организация за детайлно тегло по седмици по перцентил. Перцентила ако някой не знае - 25 перцентил означава, че 75% от бебетата в тази седмица тежат повече и т.н. Fetal weight calculator per week per percentile.

# 590
Ние в 31 седмица и 6 дни сме вече 1860 грама ☺️

# 591
Дами, как се справяте с болките в ставите, кръста и гръбнака? В 32. седмица съм, доскоро се оправях с леки упражнения, но от няколко дни сериозно обмислям консултация с ортопед. АГ казва, че е нормалното разширяване на таза плюс че качих доста килограми. Сутрин, докато се раздвижа и разтегна подобаващо, съм пълен брак. Болката е кратка, остра, пронизваща като ток.

# 592
Да и аз съм така сутрин.

# 593
Здравейте хора, включвам се с два въпроса.
1. Мисля да раждам с Пловдив, не съм от града на два часа път съм, но в моя град Кърджали не бих родила. Насочих се към Селена-д-р Ставрев, направихме два прегледа, които минават много бързо, обръща внимание, пита те за оплаквания, притеснения, обяснява, но всичко е толкова набързо, че се напрягам. Болницата е толкова натоварена, че започнах да се чудя. Търся мнения и за Торакс- мнения за лекар и като цяло за болницата.
2. Усещам болка под корема, сякаш някой канал ме боли, кратка болка, но срязваща, някой друг с такива оплаквания?

# 594
  • Пловдив
Точно заради голямата натовареност на болницата предпочетох Торакс. Чувала съм добро отзиви за д-р Главчев и д-р Семра Халил.
1. Мисля да раждам с Пловдив, не съм от града на два часа път съм, но в моя град Кърджали не бих родила. Насочих се към Селена-д-р Ставрев, направихме два прегледа, които минават много бързо, обръща внимание, пита те за оплаквания, притеснения, обяснява, но всичко е толкова набързо, че се напрягам. Болницата е толкова натоварена, че започнах да се чудя. Търся мнения и за Торакс- мнения за лекар и като цяло за болницата.
2. Усещам болка под корема, сякаш някой канал ме боли, кратка болка, но срязваща, някой друг с такива оплаквания?

# 595
Аз до скоро също мислех, че ще раждам в Селена, защото моя доктор Минев е там. Напоследък обаче се наслушах на лоши отзиви за Селена, отделно предни дни разбрах, че Минев се мести в Пълмед, и предполагам ще раждам там.
За пълмед четох, че било по-добре.

# 596
Момичета, връщам се от ЖК. Утре влизам в 34 седмица и лекарката ми каза, че плацентата ми е започнала процеса по калцификация, което обикновено започвало след 36 седмица, но да не съм се притеснявала. Някоя от вас да е коментирала това с лекаря си и да може да ми даде информация? От първоначалната информация в интернет - може да доведе до наложително по-ранно раждане.
И другата ми драма.... Лекарката е с малки дечица, не поема ангажименти с "избор на екип" за израждане по всяко време. Предлага ми 2 дати за секцио - дати, в които е на смяна в болницата. Едната дата е точно 38ма седмица и е рождения ден на мъжа ми, другата дата е точно 39-та седмица и е ....доста близо до термин. Някоя от вас с опит в секциото и доколко "рисково" е в 39та седмица? Много се афектирах днес 😢

# 597
На първо място бъди спокойна, тези неща се случват и са в рамките на нормалното. Знам, че е хубаво да е по-рано от термина, аз бих се съгласила за 38с след като плацентата като цяло е почнала да старее и да 'изпреварва' събитията с точно около две седмици. Успех!
Момичета, връщам се от ЖК. Утре влизам в 34 седмица и лекарката ми каза, че плацентата ми е започнала процеса по калцификация, което обикновено започвало след 36 седмица, но да не съм се притеснявала. Някоя от вас да е коментирала това с лекаря си и да може да ми даде информация? От първоначалната информация в интернет - може да доведе до наложително по-ранно раждане.
И другата ми драма.... Лекарката е с малки дечица, не поема ангажименти с "избор на екип" за израждане по всяко време. Предлага ми 2 дати за секцио - дати, в които е на смяна в болницата. Едната дата е точно 38ма седмица и е рождения ден на мъжа ми, другата дата е точно 39-та седмица и е ....доста близо до термин. Някоя от вас с опит в секциото и доколко "рисково" е в 39та седмица? Много се афектирах днес 😢

# 598
Аз ако съм на теб бих се консултирала с още един доктор от някоя друга болница.Пак зависи вие какво раждане искате, ако е нормално бих искала няколко различни мнения.

# 599
Точно заради голямата натовареност на болницата предпочетох Торакс. Чувала съм добро отзиви за д-р Главчев и д-р Семра Халил.
следя се при др Семра Халил и също съм се насочила към Торакс.

Общи условия

Активация на акаунт