Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 730
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Относно намазването на гърдите с кремче аз се начетох на различни източници. На определени места пише, че трябвало зърната да загрубеят, а на други че било хубаво да се мажат. Не знам на кое да вярвам. Много бих искала да кърмя бебето, някоя вече минала по-този път мама, може да даде съвет.

Това с коренно противоположните мнения е адски дразнещо. При последните ми 3 посещения при доктора по Здравна каса, той все ми обяснява как трябва да започна всеки ден след душ да обтривам зърната с груба кърпа, за да загрубеят и така да ги подготвя за кърменето. В събота бях на Училище за родители и там на една от лекциите, организирана от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” казаха, че това са пълни глупости Smile и едва ли не може само да навреди ... .

# 631
Доколкото съм чела търкането на зърна и корем може да предизвика контракции. Съвременната медицина отрича това търкане и 'подготвяне' на зърната, слушам лекции на Ася Демирева и Елена Василева и съм избрала да вярвам на тях, та не бих ги подготвяла по никакъв начин.

# 632
И за мен са пълни глупости това с подготвянето на зърната. При първата ми бременност не съм ги подготвяла по никакъв начин, кърмих успешно 1г.и 8 месеца. Природата си знае работата. Отделно стимулиране на зърната по време на бременност предизвиква контракции.
Кърменето не боли, ако боли е индикация за неправилно захващане на бебето.

# 633
Аз имах такъв проблем със зърната и коричките, бях на дерматолог, каза че няма общо с бременността , а според нея е от сутиена и материята, изписа ми един крем на Uriage и вече нямам белене/корички.

# 634
Аз имам въпрос относно бебешки гнезда. Някой да е ползвал или ше ползвате ли? Доволни ли, недоволни има ли смисъл от тази покупка?

# 635
Аз ще ползвам, защото ми подариха, а иначе не бих купила. Според мен нямат особен смисъл и се ползват доста кратко време, а и поредното нещо да заема място вкъщи. Буквално само защото го имам ще ползвам, но ако видя че нищо не 'върши' директно ще го предам нататък.
Аз имам въпрос относно бебешки гнезда. Някой да е ползвал или ше ползвате ли? Доволни ли, недоволни има ли смисъл от тази покупка?

# 636
Аз не мога да си представя как бихме я карали без гнездо - представям си, че през деня докато трябва да съм в хола или кухнята за известно време няма да си пускам бебефон - ще си взема бебето с гнездото при мен. Иначе какво - ще вися 24/7 над кошарата в спалнята или ще го нося във всеки буден момент на ръце?

# 637
С първото дете не съм ползвала гнездо. И сега няма да ползвам. Имаме вибриращ шезлонг.

Аз съм с едно друго питане - взехте ли си нощница за болницата? Искам качествена материя на достъпна цена. Засега съм се ориентирала към нощниците на Братя Гьокови и Златев.

# 638
Аз поръчах нощници от олх за по 14-15лв от някакъв магазин във Варна, утре ще ги взема от куриера и ще видя как са. Мисля че няма да ползвам нощница ,освен в родилното и не ми се даваха много пари за тях.

# 639
И аз си купих нощница за след раждане за 20 лева от един магазин в Пловдив. Доколкото четох, моята болница ще ми осигури нощници за след раждане, но за всеки случай се подготвих. Аз също исках да попитам за превръзки за след раждане, можете ли да препоръчате?

# 640

За бебешките гнезда има много предупреждения и забрани от педиатрическите асоциации на САЩ, Кадана и т.н. но въпреки това се предлагат и продават при положение, че не покриват стандартите за безопасност. По тази причина не съм използвала гнездо с първото ни бебе и няма да използвам и сега с второто. Цената не е проблем, безопасността е.

Простете, пропуснах да се представя в темата. Терминът беше изчислен за първите дни на юни, но по показатели вървим напред и засега ще е в края на май. Очакваме момченце.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 18:31 от mumbear

# 641
Аз също исках да попитам за превръзки за след раждане, можете ли да препоръчате?
С първото раждане си бях взела превръзки на Canpol и сега отново такива си купих.

# 642
Аз си бях взела някакви огромни следродилни и хич не ми бяха удобни. Едни нощни на Always вършат перфектна работа.

# 643
Относно сърбящите пъпки: появяваха ми се и изчезваха още от първия триместър обриви като от ухапано от комар, но тип свръхчувствителност/алергия в комбинация с болезнено суха кожа. Със захлаждане на времето имах значително подобрение при обривите. Мажа се обилно с олио, което да не ме дразни, кожата си я измивам само с вода. Сега пак ми се появават сърбящи обриви, като за момента не са кой знае какво. Всяка кожа реагира към различни компоненти, а в течение на бременността по усет съм сменяла мазилата. Към момента не ми се е налагало да ползвам свръхскъпата медицинска козметика за атопична кожа. При мен мисля че е от хормоните и наднормено тегло, организмът се товари повече, имунитетът е потиснат, с бебенце си взаимодействаме и така.
Белене на кожата на ареолите: при мен от втори триместър. Тогава от естрогените кожата по принцип става по-суха. Белеха ми се и коремът, гърдите, подбедриците. Сега, ако пропусна да се намажа от-до с олио, пак се беля. От края на първи триместър не мога да си нося сутиените. Понасят ми само памучните, които са за кърмене и старите ми спортни бюстиета, които са от изкуствена материя. За дрехите отбягвам изкуствени материи и си изрявам етикетите.
Загрубяването на зърната: една приятелка е практикувала обтриване с гъба и не е имала контракции и после при кърменето не е имала разранявания. Аз още пия магнезий за превенция на контракции от началото на втори триместър, кожата ми е свръхсуха и чувствителна и за мен смятам, че не е подходящо, поне на този етап. Ако АГ изрично ми препоръча обтриване, вероятно ще го послушам.
Бебешко гнездо: да не изръся някоя глупост, понеже ми е първа бременност, но... на училищата за родители бяха казали, че в креватчето на новороденото не трябва да има гнезда, обиконици, възглавници поради риск от задушаване и най-добре да спи в чувалче. За в хола планираме да сложим преносима/сгъваема/ кошара и/или шезлонг. Ще видим все пак доколко ще ни е практично откъм пространство и финанси.
Нощница за след раждане: в списъка на моята болница фигурира да си носим и да е подходяща за кърмене - с копчета на деколтето. Аз ще си нося няколко, защото предполагам, че ще кървя и ще се потя повече.
Превръзки: От болницата препоръчаха превръзки за родилки. С по-обилен цикъл съм, затова ги послушах и си взех един пакет. И едни нощни за чувствителна кожа, в случай че тези за родилки много запарват. Доколкото знам, ако се наложи епизотомия, трябва да се правят въздушни бани няколко пъти на ден, та си взех и от еднократните подложки за легло. И един пакет лигнин - не е най-удобното на света, но ако ми се наложи да го комбинирам по някакъв начин с превръзките.

# 644
Някой пазарувал ли е от английски сайт? А имате ли линкове искам да разгледам какво се предлага.

Общи условия

Активация на акаунт