Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, връщам се от ЖК. Утре влизам в 34 седмица и лекарката ми каза, че плацентата ми е започнала процеса по калцификация, което обикновено започвало след 36 седмица, но да не съм се притеснявала. Някоя от вас да е коментирала това с лекаря си и да може да ми даде информация? От първоначалната информация в интернет - може да доведе до наложително по-ранно раждане.
И другата ми драма.... Лекарката е с малки дечица, не поема ангажименти с "избор на екип" за израждане по всяко време. Предлага ми 2 дати за секцио - дати, в които е на смяна в болницата. Едната дата е точно 38ма седмица и е рождения ден на мъжа ми, другата дата е точно 39-та седмица и е ....доста близо до термин. Някоя от вас с опит в секциото и доколко "рисково" е в 39та седмица? Много се афектирах днес 😢
Ох милата ти поне си добре, аз съм от юнските мами, но ще ме оперират в Токуда болница ( искат 34/35 седмица ( тоест към 2 май да ми е операцията), защото съм с плацента превия тоталис и ще ми се маха матката). Не се притеснявай аз съм преживявала два пъти секцио като първото няма да коментирам, второто с близнаците беше в 35 седмица и малките бяха 2480 и 2320 като не са стояли в кувиоз много, а ти ще бъдеш 38/39 г. г тоест бебето е напълно развито вече даже и дробчетата. Вярвам, че днес са ти казали и колко килограма е бебчо, нали...?Тук са важни килограмите му и степента на зрялост, а ти ще ги имаш. Важното е при секциото след като те изправят да се раздвижиш да продължаваш да се движиш и да не се залежаваш и до 4 дена поне ще те е поотпуснало...

# 601
Аз също бях със секцио преди година и половина, беше 2-ве седмици преди термин, всичко беше наред. Бебка си беше голямо бебе. Изписаха ме на 5-я ден.

Иначе да, кофти е първите 2-3 дена (особено първия), но се преживява и забравя бързо Simple Smile

# 602
Ох мисля, че не съм се изказала достатъчно ясно - имам серия хронични заболявания и от самото начало ми е ясно, че ще се ражда секцио, това не ме плаши или притеснява. Въпросът е - таткото и детето да имат един и същ рожден ден (22 април) ИЛИ да отложим планираното секцио максимално близо до термин ИЛИ да си избера друг лекар, който да ме изражда и който има повече гъвкавост. Както и да е - знам, че няма как някой друг да реши, просто исках да споделя и да помрънкам 😬

# 603
Извинявайте колко кг са вашите бебенца в 32/33/34 седмица?

# 604
Моето в 32г.с. беше 2100. Сега съм 33 и сигурни още е качил Grinning не знам накрая колко ще е, сигурно ще е бузанчо.

# 605
Момичета, тази нощ имах чувството, че раждането започва. В 31 седмица съм, още е много пано и щях да умра от притеснение. Започна да ме боли много тазът и тазобедрената става на десния крак с простираща се болка надолу към крака, реших, че е от разпъването и стисках зъби докато не заспах, но само след около час и половина се събудих с втвърдявания на корема много начесто плюс болка в кръста, дърпаща силна и не толкова силна отпред в корема. Беше 2:30 през нощта и така изкарах до разсъмване почти през 10 Мин. Сега съм добре, нямам втвърдявания и болки освен ако не съм права. Другото, което ме притесни, че вчера цял ден бях и с разстройство, няколко пъти повече от три воднисти изпражнения, но това го отдадох на увеличената доза магнезий, някой друг с подобни проблеми? Вчера бях на запис на тонове, бяха перфектни, апарата не засече контракции и не знам вечерта какво стана 😩😩😩😩, между другото и предишни нощи съм усещала подобно нещо, но отшумяваше по бързо, а сега продължи в рамките на 4 часа.

# 606
Nataliq777, моето в 32+3 дни беше почти 2200, голяма бузанка.

Ivanovated, аз бих отишла отново на преглед, заради подобни болки. Нещата могат и с часове да се променят.

# 607
И аз мисля, че трябва да се обърнеш към АГ. Аз също исках да ви споделя, че от около седмица два пъти получавам болка в корема за кратко. Чудя се дали не е от преумора, болката е нещо подобно като преди цикъл и понякога леко ми се гади.

# 608
Елена, като легнеш да си починеш минава ли ти?
Аз като се претоваря имам подобни усещания, за това гледам повече да лежа и почивам.

# 609
Ами да, днес ми се случи и седнах за малко и след няколко минути ми мина. Предния път се случи през нощта, тогава много се уплаших да не са започнали контракции, но след няколко минути ми мина.

# 610
Ох мисля, че не съм се изказала достатъчно ясно - имам серия хронични заболявания и от самото начало ми е ясно, че ще се ражда секцио, това не ме плаши или притеснява. Въпросът е - таткото и детето да имат един и същ рожден ден (22 април) ИЛИ да отложим планираното секцио максимално близо до термин ИЛИ да си избера друг лекар, който да ме изражда и който има повече гъвкавост. Както и да е - знам, че няма как някой друг да реши, просто исках да споделя и да помрънкам 😬
Ами аз лично бих потърсила друг, защото не е супер да делят рожден ден. Освен разбира се ако не стане мноого сложно, ама защо пък чак да е.

# 611
Защо пък да не делят един рожден ден? На мен ми звучи ок, така или иначе възрастните (поне в моето обкръжение) не сме супер запалени да празнуваме рождените си дни и не се вълнуваме особено, та така или иначе фокуса ще е върху празника на детето. А и така - двоен празник, таткото предполагам ще се радва.

# 612
Ivanovated, моите болки в кръста и пълзящи към таза отдясно до крака няколко дни бяха силни до степен да куцам, но при мен беше от разширяването на таза и се оправи с упражнения за разтягане и наместване. Щом имаш и стягания на корема, въпреки че пиеш повече магнезий, е разумно да отидеш на още един преглед. Бих казала дотогава да почиваш повече, отбягвай да вдигаш тежести и навеждания.

ani4ka03, имам приятелка, която си насрочи секциото за датата на термина, за да се развие бебето по-добре. Всичко беше наред, единствено подписа декларация, че е наясно какво означава това изчакване. На друга позната й направиха секцио по спешност в началото на 37. седмица поради остаряла плацента. Много е индивидуално всичко. Успех! Важното е да сте живи и здрави накрая и ти, и бебе.

Аз пък от няколко дни се сдобих с нова екстра, а тъкмо бях намерила начин да съществувам с разширяващите се кости, размекнати стави, кървясъл нос и супер суха кожа. Малко е гадно, ако сте гнусливи, не четете нататък. От няколко дни усещам след ходене до WC пролапсиращ хемороид, който засега спонтанно си се прибира и ще ходя на консултация с хирург. Принципно с АГ на този етап се гласим за естествено раждане, но има време до термина, всичко може да стане. А секциото никога не е гаранция, че меките тъкани в таза ще са ок. Ще видим какво ще каже хирургът и ще се съобразим.

# 613
Аз пък си имам друг поглед за рожден ден. Това си е моята дата и неискам да си я деля с никой.И понеже покрай мен има много лоши неща свързани с рожденни дни някак си се замисляш, ами един ден датата може да носи и тъга. Много се замислям моят баща е роден на 24.12 бъдни вечер да е жив и здрав колко хубаво нали? Ами после след години тази дата дали ще е празник за нас? Съжалявам, че внесох негативизам ей така си разсъждавах просто.

# 614
Здравейте, има ли някоя от вас, която да има проблем с малки ситни пъпки по корема - от под гърдите до пъпа. Запазила съм час за кожен утре, но се притеснявам...

Общи условия

Активация на акаунт