Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 52 706
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Ние не сме му капали нищо в очите за 2 год, освен двата пъти когато имаше вирусен конюктивит (след 1 годинка), и тогава трябваха АБ капки.
Иначе физио разтвор в носа в големи количества, ние сме с носната “дърпачка” за сополи на Чико.

# 676
Не се капе директно, а просто очичките се почистват с памучен тампон напоен с физиологичен разтвор.

# 677
Не се капе директно, а просто очичките се почистват с памучен тампон напоен с физиологичен разтвор.

Добре, но защо би било необходимо да се почистват с физиологичен разтвор и тампон не разбрах?

# 678
Има ли някой да пие Салбутамол за контракции и дали вижда подобрение. В началото съм на 34 седмица и ми изписаха таблетки от 2 мг 3х1, но чета че се получава сърцебиене от него, а аз и без това си го имам та незнам.

# 679

Добре, но защо би било необходимо да се почистват с физиологичен разтвор и тампон не разбрах?

В родилния дом акушерките ще ви обяснят за тоалета на бебето, но ето и една статия, в която обясняват за почистването на очичките

https://kenguru.bg/s+grizha+i+vnimanie+kym+ochichkite/1/MlW-gRWb … XQxOPYJm7cFiTgxij

# 680
Има ли някой да пие Салбутамол за контракции и дали вижда подобрение. В началото съм на 34 седмица и ми изписаха таблетки от 2 мг 3х1, но чета че се получава сърцебиене от него, а аз и без това си го имам та незнам.
Аз приемах салбутамол, но по половин таблетка през 6ч
При мен имаше подобрение а пулса ми е над 100 попринцип, но не съм забелязала нещо по различно да се случва от него освен че контракциите намаляха

# 681
Колко са големи бебчетата в 34 седмица, вчера нашия излезе 2300 грама? Попитах доктора за магнезия, каза да го продължавам.

# 682
При мен имаше подобрение а пулса ми е над 100 попринцип, но не съм забелязала нещо по различно да се случва от него освен че контракциите намаляха
По половин таблетка от 2мг или от 4 мг? Ох, надявам се и аз да намалеят, колко време го пихте?

# 683
Аз бях чела че не е препоръчително за бременни, защото трябваше да давам на малкия. На мен ми дадоха магнезии за контракции да взимам. Вашият АГ може би го попитайте пак няма ли алтернатива, особено ако евентуално то причинява сърцебиене. Мога да кажа че малкия е като на стероиди след него, затова го даваме само до 17.00

# 684
По половин таблетка от 2мг или от 4 мг? Ох, надявам се и аз да намалеят, колко време го пихте?
Oт 2мг
Общо 2 таблетки на ден и постепенно намалява 3х0,5 за няколко дни после 2х0,5 и така го спрях
Отделно пия магнерод 3х2
Но-шпа 3х2
Алеракт  2х1
Утрогестан 1х2
Вече съм в 35г.с

# 685
Момичета, получих две бархетни и две тензухени пелени. Имате ли идея за какво се ползват? Какво им е приложението, защото нямам идея какво да ги правя. 😃

# 686
Момичета, аз от майска мама, станах мартска. Детенцето ни подрани и се роди в 34г.с. на 30 март.

Ние имаме 10тина такива пелени и нещо не ни стигат. Постиламе в креватчето всеки ден, при кърмене също постилам, забърсвам и т.н.
Мисля даже да вземем и още.

# 687
Доколкото знам ги слагат и върху някой който иска да гушне бебето

# 688
Честита рожба 🍼! И нашите бебенца започнаха да се раждат.
Момичета, аз от майска мама, станах мартска. Детенцето ни подрани и се роди в 34г.с. на 30 март.

Ние имаме 10тина такива пелени и нещо не ни стигат. Постиламе в креватчето всеки ден, при кърмене също постилам, забърсвам и т.н.
Мисля даже да вземем и още.

# 689
За всичко, което се сетиш. От първата ми девойка имам десетки. Когато го оригваш да не те нацапа ако върне, замяташ пелената на рамо, като го слагаш на диван или легло постилаш отдолу, лятото я завивах с тънка пелена докато спи...

Момичета, получих две бархетни и две тензухени пелени. Имате ли идея за какво се ползват? Какво им е приложението, защото нямам идея какво да ги правя. 😃

Общи условия

Активация на акаунт