🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 614
  • 856
  •   1
Отговори
# 255
  • Разпиляна във въображението
То май Камелия и Иван все се възползват от ситуациите. Първо с Аксения, сега с Радо. Все двамата.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 11:44 от Miriel

# 256

Валерия, ако си мисли, че може да прави лицеви опори е в голяма заблуда Grinning

Това с лицевите беше Нина, иначе и аз забелязах с каква "техника" ги правеше LaughingLaughingLaughing

# 257
Има огромна разлика между провокатор и подклаждащ огъня.

Виновните в случая са на първо място Радо, който носи пряка отговорност за действията си, и веднага след него продукцията, която тълкува правилата си както дяволът евангелието.

# 258
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Днес има двоен празник Фермата.
Иван /продуцента/ бил рожденник, а Андрей именник. Да са живи и здрави, всичко най-хубаво в личен план. В служебен и специално Фермата, евала че ни четат и вземат предвид /понякога/ обратната връзка. На мен лично като зрител винаги ми е било приятно да знам, че продуцента на дадено шоу не се крие под дърво и камък, а взима под внимание /дано по-често/ и  мнението на нейно величество публиката.
Да сте живи и здрави момчета и все с такива забавни пуловери да ви виждаме облечени.

# 259
Камелия е виновна дотолкова, че първо направи забележка за пиенето на Радо и от там се стигна до забележките от страна на Иван и свалянето на микрофона. Можеше Радо и тихо и спокойно да си легне без забележките и без изцепки. Относно багажа на Камелия, вече беше посочено, че преди това имаше други подобни случаи, останали без последствие. Та Радо си е помислил, че след като другите могат да скрият чуждия багаж и да изядат храната на Ваня, преравяйки също багажа й, може и той да го направи. Такава е средата там. Не вярвам, че някой друг освен Камелия се е страхувал  от поведението на Радо и агресията му. Точно агресията си той я изкара с цепенето на дърва снощи. Вярно е обаче и че Радо сам си е виновен. Никой не му е диктувал как точно да постъпи.

# 260
  • при късмета
Всеки ще се възползва от ситуация вътре, правилата не го забраняват. На да е виновен за някоя ситуация е съвсем различно.
В случая с Аксения всички се възползваха, нямаше никой на нейна страна от отбора ѝ, даже коментиращите бяха на същата страна. На всеки нередностите и издънките трябва да се определят като такива, не да му се търсят оправдания.
А от продукцията наистина е интересно защо тази година не налагат индивидуални наказания. Във всеки сезон е имало, защо сега решиха, че трябва всички да го отнасят за всяко нарушение, не знам. За състоянието на обора бяха прави да накажат всички, защото това беше практика, а не от конкретната седмица, но за личните издънки на Радо трябваше да си наказват само него. А наказание, в началото когато изяде сам меда нямаше изобщо. Спрямо него не са последователни от началото.
Камелия е виновна дотолкова, че първо направи забележка за пиенето на Радо и от там се стигна до забележките от страна на Иван и свалянето на микрофона. Можеше Радо и тихо и спокойно да си легне без забележките и без изцепки. 

Наистина ли смяташ за редно, някой като е в издънка да му стъпват на пръсти, сакън да не нарянат крехката му душа, вместо ясно да се заяви, че това е нередно? Забележки са правени на всички участници, все за нещо и до сега никой не е нарушавал правила на продукцията заради това. Смехотворно е като аргумент просто

# 261
  • София
На мен пък ми е смехотворно, че се опитват да изкарат Радо опасен за групата. Чак пък жените ги било страх от него, затова засилват НОЩНАТА охрана.
Все едно Радо ще стане посред нощ и ще ги изпозаколи в съня им.
Какво като е мъж канара. Не би навредил никому.
Ама тя Продукцията е много загрижена за здравето и безопасността на участниците, налЕ.
Пари за покрив на арената не са отделили -за да не е опасна в дъждовно време, обаче пък за сметка на това са се бръкнали за бодигардове.
Гротеска.

# 262
Tя Камелия я е страх. Защо не казаха кой го е страх толкова? Камелия по простата причина, че за пореден път дават, че от нея тръгва всичко.

# 263
На мен пък ми е смехотворно, че се опитват да изкарат Радо опасен за групата. Чак пък жените ги било страх от него, затова засилват НОЩНАТА охрана.
Ами смехотворно е, разбира се! Ма те на цирка разчитат...

# 264
Според мен този, който истински го е страх от Радо е ...Иван!Страх в смисъл на страх от агресия, а не да излезе срещу него на арената.И точно от затова реши, че е време да гласуват и да го изгонят!Когато Радо в снощния епизод взе брадвата да цепи до беседката, точно Иван беше до него в този момент и истински се стресна от силата с която разцепи дървото. Даже отскочи назад, за да се предпази. Всички приказки за страха на жените пак дойдоха от...Иван.

# 265

Според мен този, който истински го е страх от Радо е ...Иван!Страх в смисъл на страх от агресия, а не да излезе срещу него на арената.И точно от затова реши, че е време да гласуват и да го изгонят!Когато Радо в снощния епизод взе брадвата да цепи до беседката, точно Иван беше до него в този момент и истински се стресна от силата с която разцепи дървото. Даже отскочи назад, за да се предпази. Всички приказки за страха на жените пак дойдоха от...Иван.
И му вика - Отивай си в Алкатраз! Joy

# 266
Обаче забелязахте ли, че са им прибрали солта, а олиото не...за какви ни мислят не знзм.

# 267
Даже и Ники Николов показаха в последния епизод, че е влизал Grinning
Не го дават за първи път, но какво означава това и какво общо има с рейтинга? Той все пак е главен редактор, защо да не влиза? Нали ограниченията за наказанията трабва да са съблюдавани от човек на продукцията.

Колко пъти даваха Николов изобщо през формата, че влиза на пожар вътре? Поне последните 3-4 сезона не помня такова нещо. Тоест внушаваме на зрителя ситуация на извънредност... А че влиза - то това е ясно, но не се изълчва. За съжаление гледаме тая патърдия заради края на ИВ. Но вместо епизодите да са рейтингови, то се случва обратния ефект, че и твърдото ядро зрители си гонят по този начин.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 12:33 от fermata72021

# 268
Vivi, много харесвам коментарите ти, с удоволствие ги чета, дори в редките случаи, когато са диаметрално противоположни на моите, какъвто е последния.
Не изкарвам Радо жертва, дори не му симпатизирам, защото никак не харесвам хора, които не правят усилието да спазват едни елементарни правила.
Но Радо прави тези нарушения от ден едно, но понеже е колоритен и прави пакости и щуротии, досега го държаха, за да има сеири и да пълнят ефирно време. Идва края на предаването и вече е ненужен.
Като нарушава правилата ката ден, ами да го накажат, но персонално. Това беше сезона на наказанията. Толкова наказания имаше и то за пълни глупости, на eдин Радо продукцията не можа да му измисли адекватно наказание. Може и да е тъпичък, но не чак толкова, че примерно да стои гладен или без дрехи, или да е лишен от други благинки, или примерно ако спечели наградата, да щипнат от нея една сума, заради неспазнаване на правилата. Веднага щеше да си седне на зад.ика, ако свреме му бяха наложили санкции. Истината е, че продукцията затова го е взела, за прави едни глупости, да нарушава правилата и да се гледат реакциите на другите.
Конкретният случай Камелия, като цербер го следи какво яде и пие. На нея какво й влиза в работа, че си сипал водка. Оттам тръгна проблема. После Иван нарочно го провокира. Изкара го едва ли не алкохолик, който дава лош пример на децата, които тренира. Този разговор се дава по тв и дискредитира Радо в реалния му живот и в професията, което е много подло. Радо многократно му каза да спре, затова свали микрофона, за да спре Ваньо да намила с монотонния си, психарски глас какъв лош пример бил Радо за подрастващите. Не смятам, че Радо пие много и често, то се вижда от факта, че не носи на алкохол. Скроиха му шапка, Камелия го мрази и би го удавила в една капка вода, а Иван и Калин знаят колко е силен и че им стои на пътя към финала.

Яни много го харесвам, опитвам се да бъда обективна макар на моменти съм пристрастна към него. Не го познавам лично, но имам информация какъв е в живота и там е същата много чиста, благородна и чувствителна душа.
Сега за Алманаха , че се бил провалил. Във ВУЗ-овете се мина към писмена форма на изпитване, защото много студенти блокират при устните изпити, дори да са отлично подготвени. Писменият изпит премахва момента на смущение и блокиране. Има по-притеснителни хора. Във Фермата тия хора не просто ги изпитват, но го правят пред цяла Българи. Той е историк сигурно страшно много се притеснява да не се изложи на исторически въпроси и това го гипсира. Апропо направи ми впечатление как Радо беше отлично подготвен, но забележете само в един единствен раздел - Минералните извори. Все едно някой му беше казал да чете само тях. Видимо има интелектуални дефицити, това е просто очевадно. Така че или му е подсказано да чете един малък дял от Алманаха или има дяволски късмет да му се паднат точно от този дял, който е чел. Без да влизам в конспирации, ако съм сценарист на такова предаване и искам да вкарам съспенс, ще направя точно това да провокирам един историк с трудни исторически въпроси  и ще изравня силите, като подскажа на глупавия му опонент кои едни десетина въпроси да назубка. Може и да не е така, но ми е съмнително Радко да знае толкова въпроси и да се паднат въпроси само този един раздел плюс исторически.

Радо е активен спортист, има много пауър, много въздух. Няма как да се сравнява с един мъж, който не тренира. На Яни му призля не само от физическото натоварване, а най-вече от глада и горещото време. Не само въздух не му стигна, а му падна и кръвната захар.
п.п.Не казвам, че съм права. Просто така виждам нещата. Отговорих, защото реших, че постата ти е отправен към моя коментар. Наистина много харесвам разсъжденията ти, почти всеки път съвпадат с моите. Винаги е удовоствие да се спори и дискутира с интересен и интелигентен събеседник.  Simple Smile
В спора е истината.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 13:03 от sineva 1

# 269
  • София
Sineva, и аз харесвам мненията ти. Heart И почти винаги ги лайквам. Без последното. Simple Smile Ама не защото не го харесвам принципно или защото не е полезно за темата, а защото този път моето е различно. Но и твоето ми харесва, де, защото ми дава друга гледна точка. Simple Smile
Не съм отговаряла конкретно на твоя коментар, просто си написах някакви мои разсъждения за Радо, Яни, дуела…

Знам, че Яни е харесван от повечето зрители. Работяга е, не е лош по душа. Не е направил гадост никому. Но това не ми е достатъчно, за да го харесам дотолкова, че да не виждам кусурите и на характера, и на играта му. Никак не искам да победи този сезон.

Общи условия

Активация на акаунт