🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 613
  • 856
  •   1
Отговори
# 390
Като я споменахте Паулина, наскоро ми се мерна името ѝ във финалните надписи на Фермата, явно е част от екипа, но не паузирах, за да видя в кой точно ресор. Паулина Ванегас за желаещите сами да се уверят.

# 391
Скрит текст:
Незнам колко други са имали втори шанс, не съм гледала всички сезони. Факт е ,че Яни трябваше да отпадне, загуби в дуел. Но не Владо му подари вторият шанс ,а продуцентите. Както е факт ,че след този шанс той се пребори за победата. Понякога хората имат нужда от втори шанс.😁  А лично смятам ,че Владо направи много лоша услуга на Яни. Тази година ще се разбере дали без такива услуги може да спечели. А за мен от сегашните участници , той и Веселка са олицетворение на истинския фермер.
Чак пък олицетворние? Колко пъти е бил ратай Яни в сегашния сезон?

И да, в първите сезони връщаха хора. Но по един участник на сезон, мисля. За осемте сезона “вторите шансове” се броят на едната ръка
Яни е фермер и в реалния си живот. Веси също е израснала на село. За тях всичко свързано с една ферма е познато. И да, в този сезон може и да не е бил ратай Яни, ама в предния го скъсаха от ратайство, защото малцина можеха да се оправят с животните. Както между другото е и в този, малцина разбират от гледане на животни и градина . Примерно Калин също не е бил ратай. А тези ,които бяха изключвам Веселка ,Финци и може би Чавдар, ореваха света или изтормозиха животните.😁 С оглед на всичко това , не виждам друг освен тях,  който може да се нарече истински фермер. Финци и Чавдар се приближават, но те са от друго време - от това на ТКЗС - то. 😁

# 392
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран

Защо сега, защо по такъв грозен и унижаващ човешкото достойнство начин?

Защо ли имам чувството, че и предната или по-предната седмица да беше, пак щеше да питаш "защо сега"... Защо не сега тогава. Имам чувството, че някои или бързо забравят или фактите не значат много за тях. Не го е изгонила продукцията сега, не тръгнаха да го гонят и тези вътре заради микрофона.

Интересно ми е питам. Законите не го забраняват, пък и аз не съм на другарски съд, че да се налага
да се оправдавам защо имам мнение различно от колектива. В момента, който Радослав беше направил първото си по-сериозно нарушение трябваше да си понесе последствията. Продукцията да се намеси
и да вземе нещата в свои ръце.
И да питам отново, защо чакаха цял сезон и сега преди финала решиха да го махнат и то по  такъв грозен
начин. Ако някой хора не си задават въпроси и приемат всичко за чиста монета, други не са като тях и питат.

# 393
  • София

Фермата - сезон 8, епизод 76 (30.11.2022)

# 394
Ха, сетих се нещо смешно! Камелия като обясняваше как било нетърпимо да се живее с Радо каза: аз, ако можех, щях да си събера багажа и да си тръгна, ама не можех. Ми що да не можеше, бе, джанъм? Как накарахте Радо да може? Същите сълзи и сóполи провесваш и казваш смело: ни могъ дъ гу търпя тоз Радослав и искъм да си излязъ и ... си излизаш! Обаче номера от селски вечеринки прилага.

# 395
Махат го сега защото всички играчи единодушно са се обърнали към продукцията. Просто на всички им писна от малоумното детинско държание на възрастен пълнолетен мъж и това да бъдат наказвани заради него. Ако го бяха изгонили преди месец когато прецака микрофона и скочи с него във водата, щяхме да говорим за колко малко провинение са го изгонили,та угода на нас зрителите няма

# 396
  • Другата България
Като ви чета, се радвам, че не гледам.

# 397
  • при късмета
И да питам отново, защо чакаха цял сезон и сега преди финала решиха да го махнат и то по  такъв грозен
начин. Ако някой хора не си задават въпроси и приемат всичко за чиста монета, други не са като тях и питат.
Защото до сега никой не беше подавал официално оплакване, казаха го много ясно участниците. Но трябва да отчетем и факта, че по-единодушни до сега не са били и то и двата отбора. Радо си заслужи изгонването.
Честно казано на мен не ми пука как е излязъл, по-важно ми е, че няма да го гледам още десетина дни. За мен може би бие всички по противност, даже Камелия и Иван.
Вярно е и, че от продукцията тази година им прехвърлят собствените си отговорности. И сега и за Гечо

# 398
  • Вестерос
Според мен проблемът е, че не ни показваха всеки път Радо като наруши правило. А само ни разказват за това 🙄

Аз лично, ако бях Радо, нямаше да си тръгна, нека ме изгонят 😁

# 399
Миналата година тук се ядосвахме, че продукцията не реагира. Сега се ядосваме, че реагира при нарушения. Не разбирам логиката.
Сега се ядосваме пак на същото, че продукцията не е реагирала цял сезон. Радо нарушава правилата от ден едно, но продукцията си прави оглушки, защото беше интересен персонаж, глуповат, първичен. Вече идва края на сезона и стана ненужен за формата. Вече може да бъде изритан.
Какви бяха тия глупости, че Радо е агресивен и бил заплаха за другите?! Проблемът беше гладът, който им докара. Ако продукцията го бяха наказали персонално за нарушенията му, другите нямаше да имат проблем.
Гладните им стомаси взеха решение да го изгонят, а не страхът че е агресор.
Камелия пак се изживя, като жертва на насилие, не пропусна да направи паралел с мъжа си.
А дикторът стигна нови висоти в опита си да ни манипулира. Доста жалък и несполучлив опит.
Иван как грозно агресира, чак на фалцет го изби. Как го беше шубе да не го дръпне Радо на дуел не е истина просто?!

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 23:56 от sineva 1

# 400
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
За мен няма никакво значение дали играчите се оплакват или не.
Има ли договор? Има. Има ли ясно разписани и дефинирани правила какво
може или не може да прави участника, и ако ги наруши продукцията може да го отстрани.
Има. Силно се съмнявам в договорите им да е залегнало, че можеш постоянно да нарушаваш
правилата и да те изгонят едва след организиран другарски съд.
Като ги е нарушавал правилата многократно, продукцията затова е там.
Не да стоят безучастно, ами да го отстранят на база точка от договора.
Същата работа като с Гечо. Тогава си измиха ръцете с Валерия и нейната дума.
Тук си измиват ръцете с всички, че видите ли сега ги били потърсили и затова.
Че те чакат нещата да ескалират, за да се сетят, че не трябва да толерират нарушаване на правилата ли?
Глупости от шипковия храст. Радо го държаха толкова време и не беше проблем, защото беше противоречив
участник и предизвикваше страсти, положителни или отрицателни. В момента, в който наближи финала,
Радо изведнъж стана проблем за всички. И съвсем друг е въпроса, че махане на батерии и микрофон
не го прави този застрашаващ живота им безумец, както го изкараха вчера и днес. Хубаво се постараха да
манипулират хората, за да няма после пак съмнения и хън-мън, както стана с Гечо.

# 401
Това ще бъде дълго. Rolling Eyes
Днешният епизод беше поантата на моето лично разочарование от "Фермата".

Радо е токсичен човек, който не признава никакви правила, държи се инфантилно и идиотски, на моменти наистина плашещо. По-горе мернах някъде изказвания от типа - какво толкова е направил, че те се чувствали застрашени.?!?!?!?! Сериозно ли? Това е абсурдно, защото такива хора именно навреме трябва да бъдат стопирани да направят по-голяма злина. И да, смятам, че Радо е способен на по-големи гадости. Това напрежение, което всява, и емоционалните му манипулации са гнусни и могат да прераснат в по-сериозни сцени. Недоумявам как може някой да го оправдае и да чака да се изложи тотално, вероятно да премине границата, за да заслужава да бъде наказан. Радвам се, че се махна.

А разочарованието ми е огромно заради днешната лекция на Андрей - обясненията му, че, видиш ли, продукцията досега щяла да дисквалифицира Радо, защото той е нарушил договра си многократно, но няма да го направят, защото бил такъв етап и бил на извънреден дуел, бля, бля, бля, просто ме вбесиха. Не вярвам в договрите да пише, че в определен етап можеш да нарушиш правилата и да се решава на мига какво следва за теб в предаването. Супер несериозно е това и е крайно субективно. Ядоса ме много, че продукцията за пореден път си изми ръцете с участниците и те да вземат решението. Толкова двойни стандартни според ситуацията и рейтинга и скандалчетата. Нали в тази ситуация във "Фермата", която постоянно бива представяна като извадка на обществото, продукцията се явява институция (примерно полиция, съд, прокуратура), която следи за правилата, а участниците - гражданите. Има ситуация и "фермерската прокуратура" вдига ръце и вика - оо, оправяйте се, вие решавайте. Побеснявам, че уж "най-смисленото българско риалити предаване" действа по същите закони на джунглата, както и навън, ама иначе проповядваме ценности и "българщина".

Не знам дали винаги е било така, не мога да преценя, но последните сезони ми оставят едно много неприятно усещане, че всички тези патетични приказки за българско, общество, социално полезна дейност, напредък на мисълта, манталитет така са изсмукани от съдържание и изцапани от продукцията, че ми се повръща.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 23:48 от Mysterious_Former

# 402

Че те чакат нещата да ескалират, за да се сетят, че не трябва да толерират нарушаване на правилата ли?
Глупости от шипковия храст. Радо го държаха толкова време и не беше проблем, защото беше противоречив
участник и предизвикваше страсти, положителни или отрицателни.

Нали това беше питането ти - защо сега. Защото  се оплакаха, иначе пак нямаше да го изгонят, Андрей си го каза - късно е, бил си заслужил... и наказа всички. Тоест, ти все още грешно интерпретираш фактите - не го гони продукцията сега, просто замете проблема, защото й беше посочен, иначе щяха да го "изтърпят" докрая, освен ако Яни не го беше изхвърлил. Търсиш драма, където я няма. Simple Smile

# 403
  • Велико Търново
Камелия е виновна дотолкова, че първо направи забележка за пиенето на Радо и от там се стигна до забележките от страна на Иван и свалянето на микрофона. Можеше Радо и тихо и спокойно да си легне без забележките и без изцепки.
Това последното изобщо не е сигурно.

Много рев се изля в последните епизоди, а тази вечер ще продължи. Ще кажеш, че ще взимат жизнено важно решение относно живота на Радо Joy
Ами ето, че според него самия е точно така.

Валерия стана човекът, който избира кой да излезе, кой да остане в тоя сезон... Закопа се напълно!
Защо пък Валерия? За Гечо - да, ама сега...? Вероятно на базата на промото е изводът, но пък аз не бих била толкова категорична, имайки предвид, че промотата много често са подвеждащи.

# 404
Драма винаги ще има. Само го каза, продукцията го замете. Ето там е разковничето. Леят се едни захари, едни високопарни слова, ще речеш серафими гледаме. Реалността, обаче е черна и гнила и се оказва, че едва ли не всички трябва да пропищят, за да се заеме продукцията. И как го извъртат, очернят максимално Радослав, накисват на пачи яйца всички останали, Надето с подходящ гласец реди правилните слова. А дуото И&А с гробовни физиономии обясняват за правилата, обществото и бля, бля нищо незначещи думи.

Общи условия

Активация на акаунт