🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 605
  • 856
  •   1
Отговори
# 420
Камелия си беше притиснала очите с надеждата да издои някоя и друга сълза, все пак този Финци така ѝ влияел всеки път. И на мен ми влияе, натискам mute бутона, като си отвори устата...

Да обобщя за негледалите епизода в няколко култови момента:

- Иван и Андрей се лензят на макс преди да започне най-тегавият епизод за сезона;
- Радо смята, че е омагьосан и затова му се случва всичко;
- КараИван поучава Радо и същевременно реве като магаре, но на фалцет;
- Яни иска да си тръгне само и само да си запази честта;
- Радо си тръгва и в стопанството настъпва рай;
- Финци осквернява Серафим на Йовков, като го ползва за популистки цели, а Камелия усилено се опитва да симулира човешка емоция;
- всички ликуват, празнуват, избухват на Макарена и Орлин Павлов, Графа и Любо Киров.

Завесата пада, но никой не пляска.

DamaPika, благодаря за скрийншота.

# 421
Гледам със закъснение , но според мен просто групата реши , че нямат шанс в двубоите срещу Радо и искат да запазят Яни. Иван и Чочо бяха най -твърди в позицията , Калин предобри нещата -вживя се в ролята на фермер и много грозно отвошение  има към Радо. Няколко пъти го гони , като куче , не му дава да си изрази позицията.
Аз не разбрах какво толкова им направи Радо -изключил си микрофона ( проблем и правила на продукцията ) , ровил в чантата на Камелия -тя пък рови в психиката на хората с обидни думи и агресивност.
Радо не е прояви физическа и словесна агресия към никой , а Иван манипулатора внуши , че Радо е
А според мен на групата просто й дойде до гуша от простотиите и невменяемостта на Радо. Аз не бих го изтърпяла толкова време. Каква точно е позицията на Радо според теб? "Извинявайте, боли ме сърцето, че сте наказани заради мен" и пак се врътва и си сваля микрофона. От продукцията казаха, че това се случва всеки ден.
И викаш не е никакъв проблем, че рови в багажа на хората? Scream Защото хората в случая не ни харесвали особено. Значи не е проблем някой, който не те харесва, да дойде у вас,  докато те няма, да порови и да си вземе, каквото прецени? После в своя защита ще изтъкне, че си го дразнила и обиждала.
И да, вярно е, че Радо заплаши Калин.
Всъщност Радо се опита да си построи комунизма в тая ферма - да прави каквото си иска, да не спазва правила, да яде колкото му душа иска, независимо че няма за всички, да повтаря една и съща грешка хиляди пъти и накрая като му направят забележка с цялата си наглост да казва "Ама, братле, нали си ми приятел, нали приятелството е над всичко?" Явно това е за него приятелството - останалите да търпят безропотно свинските му прояви и да слагат неговото добруване на първо място.
[/quote

Е как няма да го изтърпиш ? Не влизаш ли в такава  игра с непознати хора , с нагласата , че са с различни характери, съдби , "определени" роли от продуцентите .... Ако заблудите ти са  големи нарушаваш договора и напускаш.
Нарушаването на правилата се допуска от продукцията, с цел манипулативност, създаване на напрежение , гледаемост и драскане по форуми.
По -малка или по-голяма свинска проява е да вземеш одеало на съквартирант и да го оставиш на студа , да ругаеш и да си циничен с някого , приятел  да оглави  остракизма ти вместо да ти подаде ръка .....и т.н
Радо е мъж  с проблеми ( очевадни ) , но това са знаели и психолози и продуценти и не случайно допуснаха толкова нарушения от негова страна без последствия. Групата видяха идеална възможност да отстранят силен играч в седмицата преди финалите и с лицемерни фрази за "помощ" на човек в безпътица и най-лошото с истерии и крясъци го изгониха.
А танцът на уплашените и стресирани девойки сложи визуалната поанта на режисираното произведение .

# 422
Не съжалявам Радо, съжалявам майка му. Макар, че сигурно тя го е гледала тоя филм не десетки пъти като нас, а хиляди. Но и тя има вина той никога да не осъзнава както постъпките си, така и последствията от самите постъпки. Спортът донякъде го е спасил да не е съвсем изтървал влака, но не му е помогнал да използва мозъка си извън игрището.
Сори, но и аз ако имам такъв човек в обкръжението си, и аз ще се радвам ако един ден вече не ми се налага да общувам с него. Всеки в тоя живот си има достатъчно проблеми за да се бори допълнително всекидневно с някой, чиято глава има нужда от професионална помощ.
Дано си намери добър психолог или психиатър. Съвсем искренно му го пожелавам.

# 423
  • Вестерос
А направи ли ви впечатление, че Радо каза на Калин, че са се разбрали  преди да влезнат да се поддържат? Аз го разбрах, че са се уговорили преди предаването 🤔 и това обяснява яростната защита на Калин в началните седмици и постоянните разговори с Радо.

# 424
  • earth
Противни хора - и водещите и участниците.
Водещите, за това че инсцинираха този отвратителен спектакъл и прехвърлиха отговорност (за пореден път!) на участниците. 
Учасниците, за това, че се включиха с ентусиазъм в спекатакъла, за тъпите си разсъждения, егоизъм и коравосърдечие.

Вече дори и на запис не ми се гледа. 

# 425
  • Sunshine state
Ще гледам финала и това е. И то само заради Весето. Само тя заслужава. Да, не я харесвах в нейния сезон, но в този ми допада.
Мислех, че няма по-зле от предния сезон, но имало. Моето предположение е, че ако има следващ, то ще е по-зле и от този. Моля ви вземете си почивка и оправете нещата, осезаемо куцат!

# 426
Радо има някакви дефицити, ясно е, и наистина мисли много за себе си. Като цяло е вбесяващ, защото му липсват някакви основни принципи в начина да комуникира. Нещо идващо от детството му със сигурност. Личи, че не осъзнава какво прави и какво причинява на другите. В центъра е той, а другите не го разбират и са лоши с него. Само да кажа, че ако продукцията искаше, можеше да спретне същото с Ваня. Тя е била другият такъв образ на социално неадекватен човек, побран за скандали явно. Ваня обаче е по-добра, казано в кавички, беше ги  подлудила далеч без помощта на  наказанията с глад....

# 427
IriS`, ето ресорът на Паулина. Каквото и да значи. Моля някой запознат да разясни, ако има желание.

То и Даянчето май е от екипа, нали тя беше Ханджиева.

# 428
Чета, чета и не ми увира главата как някой може да оправдае поведението на Радо, пък другите били виновни. Ми не, не са. Или поне не са главните виновници.
Радо е мъж, не е момче вече. Има претенции за себе си, но не можа да ги оправдае. Сега се сети, че вънка има деца, които тренира, и чиито родители го гледат; сега се сети за майка си, за работата си. Опита се да бръкне на всеки в сърцето с мили думи и определения - втори татко, брат, приятел... Страшен манипулатор! Това е типичен егоист, който не се трогна от страданието и думите на другите.
Заслужава си изгонването! Сега ли е било времето, не е ли - няма значение. Да, на някои им дойде топтан преди финала, защото, няма какво да се лъжем - физически е силен мъж. Но наистина всичко се търпи до време.
Дано след като е излязъл да е взел някакви мерки за психичното си състояние!

# 429
  • София
Чудно кои медицински лица пишат тук, че дават категорична оценка за психичното здраве на Радо?

# 430
И аз това се чудя. Първо Камелия, след това Иван, говориха за диагноза. Няма как да знаят, ако Радо сам не е споделял. Обикновено такива диагнози не се споделят с всекиго, да не кажа, че има и лекарска тайна. От пишещите и да има психолози или психиатри, едва ли само на база видяното могат да поставят диагноза. Изгониха го заради наказанията с глад, а може би и защото е силен противник на останалите мъже. Другото са приказки за пред публиката. И на мен ми направи лошо впечатление веселбата след напускането на Радо. Уж всички много стресирани и уплашени и изведнъж всичко им мина и се разтанцуваха.

# 431

Ех...голяма драма беше да гладуват, но Калин избра приоритетно кафе, цигари и алкохол. Браво.

Когато Калин избираше вече имаха достъп до всичката си храна. Така че изборът му беше много правилен.

# 432
Чудно кои медицински лица пишат тук, че дават категорична оценка за психичното здраве на Радо?

Вчера трите дрисли като си сипаха джин посред бял ден - проблем йок, ама иначе Радо като си сипе, бил егоист, бил психично болен и не знам какво още…
Ей, как ги мразя тия двойни стандарти!

# 433
Скрит текст:
Камелия си беше притиснала очите с надеждата да издои някоя и друга сълза, все пак този Финци така ѝ влияел всеки път. И на мен ми влияе, натискам mute бутона, като си отвори устата...

Да обобщя за негледалите епизода в няколко култови момента:

- Иван и Андрей се лензят на макс преди да започне най-тегавият епизод за сезона;
- Радо смята, че е омагьосан и затова му се случва всичко;
- КараИван поучава Радо и същевременно реве като магаре, но на фалцет;
- Яни иска да си тръгне само и само да си запази честта;
- Радо си тръгва и в стопанството настъпва рай;
- Финци осквернява Серафим на Йовков, като го ползва за популистки цели, а Камелия усилено се опитва да симулира човешка емоция;
- всички ликуват, празнуват, избухват на Макарена и Орлин Павлов, Графа и Любо Киров.

Завесата пада, но никой не пляска.

DamaPika, благодаря за скрийншота.

GrinningJoyHands Wave
Тегав епизод, труден за гледане. Истината е някъде по средата. Радо отдавна трябваше да бъде наказан.
Финци започва да се конкурира с Тити Папазов Grin
Камелия колкото и да се пъне, последното чуство, което може да предизвика у зрителя  е съжаление Grinning

# 434
  • при късмета
Първо,  психологията не е медицинска специалност. Второ, има поведенчески модели, които определят някои състояния, които са известни от обща култура и не е нужно да си специалист.

Вчера трите дрисли като си сипаха джин посред бял ден - проблем йок, ама иначе Радо като си сипе, бил егоист, бил психично болен и не знам какво още…
Ей, как ги мразя тия двойни стандарти!
Те водни чаши ли си напълниха с джин? Не, нали, остана и за другите? При това фермера беше при тях и каза, че им дава 15 минути почивка. Няма нарушение на правилата, нито двоен стандарт

Някой ме подсети, за омагьосването на Радо. Joy За друг път да знае, щом се опитва да се изкара най-вярващия в сезона и непрекъснато набляга на това колко ходел на църква, тя отрича магиите и това е диаметрално противоположно. А той горканчо и до магии опря, само и само да не виновен самия той.
Съвсем сериозно, Радо ако не потърси професионална помощ, няма да се справи. А ако всичко, което чете в момента за себе си не го накара да го направи, това значи, че и професионалната помощ няма да свърши работа и той е абсолютно безнадежден. Клише, но е за негово добро да го направи

Общи условия

Активация на акаунт