🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 600
  • 856
  •   1
Отговори
# 435
Само от обща култура не може и не трябва да се поставят публично диагнози. Това са хипотези. Иначе за какво са изобщо психолозите и психиатрите?

# 436
На Радо проблемите са толкова очевАдни, че не е нужно да си специалист. Да не говорим, че повечето неща са толкова бейзик, че децата се приучават на тях в детската градина, където разбират как се живее в общество и колектив, как се работи в група и се уважават авторитети. Но маминият Николчо е живял под крилото на изоставената майка, която му е набила в главата, че заради това всички са длъжни да се съобразяват с него и да оправдават безпардонното му поведение. Сякаш е първия, живял с един родител.

Когато казваш на човек да потърси помощ не му се подиграваш, а искаш той наистина да намери такава. Крайно време е хората да си обръщат внимание и да разпознават проблемите, а не да се смята за срамно да потърсиш някого, който знае какво да ти каже и как да ти помогне. Защото в България това е проблем - един вид - ” голям мъж, на психолог ще ми ходи!” Ето, казах го, безкрайно мразя обобщения от типа “ние българите”, “в България еди какво си”, ама в случая смятам, че си е точно така.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 10:03 от Iseis

# 437
  • при късмета
Е, все пак никой не му е издал документ с печат. А всеки зрител е свободен да го определя както намери за добре. На Радо И това е трябвало да му е ясно, още преди влизането
И да, на някои участници този вид проблеми са повече от очевидни. Не очевадни, а очеизвадни. Христина от 4 например или от 2 опонента на Стоян, забравих му името. Той поне, за разлика от Христина и Радо не прекалявше с агресията.
И последно, психолозите не дават диагнози, обикновенно определят състояния. И работата им много се различава от тази на психиатрите, които за разлика от психолозите са медицински лица

# 438
  • Terra incognita
Големи патърдии снощи.
Стана ми тъпо защо тези хори, хабят емоциите си по загубена кауза като Радо. Само Камелия го усети това, но все пак е минала през нещо подобно.
Стана ми жал за Иван, очевидно на човека му пука, иска да му помогне, но е невъзможно, т.к. Радо е за диагноза и лечение.

# 439
И за Иван да се изкажа, понеже е най-черния в темата - вчера показа безсилието си да направи нещо за Радо, че той да се опомни, да се вземе в ръце и да продължи. Той действително искаше Радо да се стегне, да са приятели, но разбра, че борбата е загубена. Трудно е да разбереш, че не можеш да направиш нищо за хората, които са ти близки.

# 440
  • При семейството си
Радо 20 години е спортист, в отборен спорт. Има бакалавърска и магистърска степен в НСА. Не е като по пътя си да не е срещал и медицински лица, и психолози, и треньори, и чужди хора, и съотборници, и преподаватели, но все пак специалистите са в БГ-Мамма, знаем, друго е те да поставят диагнози.
Всъщност, извън тази последна седмица, в която ескалираха нещата, основното, за което му намилаха и го следяха братята му, беше колко яде, защо яде, кога яде, колко кафета пие. Да, един път за обувките, Калин беше абсолютно прав. Представям си какво щеше да бъде да броят цигарите и им ги дават под час на пушачите.
Аксения сипа 3 джин-чета през деня, преди да им е дал каквато и да било почивка фермера. И не го прави за първи път (седмицата на Веселка). Това ме подсети, Камелия и тогава броеше точно чашите с джин, явно това и е любимото питие, иначе странна фиксация точно върху джина.

# 441
Чудно кои медицински лица пишат тук, че дават категорична оценка за психичното здраве на Радо?
Първо,  психологията не е медицинска специалност. Второ, има поведенчески модели, които определят някои състояния, които са известни от обща култура и не е нужно да си специалист.
Чудно кои медицински лица пишат тук, че дават категорична оценка за психичното здраве на Радо?

Вчера трите дрисли като си сипаха джин посред бял ден - проблем йок, ама иначе Радо като си сипе, бил егоист, бил психично болен и не знам какво още…
Ей, как ги мразя тия двойни стандарти!
Те водни чаши ли си напълниха с джин? Не, нали, остана и за другите? При това фермера беше при тях и каза, че им дава 15 минути почивка. Няма нарушение на правилата, нито двоен стандарт

Фермера им дал почивка… То пък един фермер… Представям си ако някой друг участник от този или друг сезон, го гонят като куче и му казват да се самоизолира… Такива майни щеше да отнесе, че не е истина.
И освен това, може да им е дал почивка, но не им е казал да си сипват! Уж гледате, ама със запушени уши. Това, че пиха, си е изцяло тяхно действие и инициатива, за която никой не ги порица, както ставаше в други случаи. И ето това са двойните стандарти!

А кой колко бил пил… Ти там ли беше да им измериш вместимостта на чашите и да определяш коя чаша е водна и коя не? Както и след кое пиене джина им свършил и след кое оставало и за другите. Все едно някоя свекърва слушам.
А и на трите дрисли чашите бая пълни ми се видяха по ТВ-то и бая “водни” като размер. Явно твоят “окомер” е друг.

# 442
Има ли някъде инфо за Радо  от реала с днешна дата.

# 443
Учудва ме, че има тук хора, които оправдават Радослав. Може да не сме психолози и да не знаем диагнозите му, обаче на 35 години човек умишлено да си сваля микрофона и после да плаче и да се извинява и после ПАК да направи умишлено същото не е нормално. Не разбирам от диагнози и не съм психолог, но самото му отношение към другите съфермери вътре е меко казано отблъскващо. Не може 10 човека да гладуват заради един и той да излиза жертва накрая. Правилата са, за да има някакъв ред и да се спазват. Той даде пример с Аксения и чорапа, но тя все пак не е сложила чорапа съзнателно в храната на кравата, докато той умишлено сваляше този микрофон. Ако е дете на 5 бих го разбрала, но на 35.....

# 444
Както обикновено покрай такива събития в темата на даденото предаване става страшна тегавня - хвърчат диагнози, потребители се карат.

Сменям темата рязко - според вас кой ще е първи дуелист тази седмица?

# 445
Иван и Генча, като бъркаха в багажа на Хепито и изядоха де що намериха, нямаше проблем и не беше нахлуване в личното й пространство. Когато отрекоха, че са го направили, не беше лъжа, а забавна шега. В аналогична ситуация Радо беше обявен за агресор брутално нахлул в личното пространство на Кама. Калин, като фермер бил привикан от Продукцията, били са му показвани кадри и Радо обявен за лъжец.
Защо извикахте Калин, за да му показвате кадрите?! Искали сте да подпалите чергата на Радо, да накарате една и без това отмъстителна жена да му вдигне мерника, както и стана.
Защо, когато Иван тършуваше и крадеше от багажа на Хепито не извикахте фермера да изгледа кадрите и да порицае крадците и да ги хване в лъжа?!
Защо Радо, не беше изгонен от вас още в началотона предаването, щом многократно е нарушавал правилата ?!
Алоу, продукцията използвахте брутално Радо, едно объркано момче с интелектуални дефицити. Взехте каквото можахте от него и го изхвърлихте, като ненужна вещ в момента, в който решихте, че вече няма какво да ви даде. Решихте, че е неподходящ да е на финала и като няма как да бъде изгонен на дуел сте решили да го елиминирате по този начин. Ако не е достоен за финал, защо въобще сте го вкарали там и сте му дали лъжливата надежда, че може да се бори наравно с другите. Вкарали сте го, за да е шута на сезона и на крачка от финала му отрязохте квитанциите.
И не не се оправдавайте с фермерите, че те са го изгонили, както в случая с Гечо.
Имате правила, които трябва да се спазват. Който не ги спазва лети изгонен от вас, защото вие там сте закона. В обществото, ако някой наруши законите не тълпата се разправя с него, замеряйки го с камъни, а съответните оторизирани органи.
Какво ще стане в обществото, ако съответните органите абдикират и оставят тълпата да е налага наказания?!
Анархия и саморазправа!
Вие самите нарушавате правилата щом не санкционирате тези, които ги нарушават, а вминявате това на някакъв другарски съд.
Ако нямате топки да наложите наказания, които сами сте определили при нарушаване на правилата, то значи вие самите ги нарушавате.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 12:56 от sineva 1

# 446
Само от обща култура не може и не трябва да се поставят публично диагнози. Това са хипотези. Иначе за какво са изобщо психолозите и психиатрите?

Какви диагнози, ти сериозно ли вярваш, че когато някой каже "Ти си луд" или "Потърси помощ", поставя диагноза и се е взел насериозно, че разбира от материята? Това са просто изрази, когато искаш да кажеш на някого, че се държи неадекватно и да, когато искаш да го обидиш. Никой не го интересува дали наистина е зле или просто е тъп, прекрачил е границата и на някои им е прикипяло, твърде много анализиране за банална ситуация.

Защо извикахте Калин, за да му показвате кадрите?!

По думите му, той е поискал да види кадрите, не е извикан. Инициатива ме у майката, ама тия защо това не направили, ама там защо не било същото. Ми да са го направили, като си мълчиш, никой няма да се трогне от проблемите ти. В крайна сметка това е едно шоу, няма как да му се приписват някакъв божествен ред и последователност, те сменят правилата през ден, сега ще се чудим защо някакви ситуации не били супер еднакви. То в реалния живот един го гонят до дупка и наказват сурово, друг се измъква като Худини, при все че нещата са очевидни, ти очакваш някаква вселенска справедливост в реалити в БГ.

# 447
Имам чувството, че самият Радо пише от седем осем профила тук. "...да ама, този пил също водка, ...да ама във трети сезон, ...да ама и другия яде, ...да ама...".
Фермата примесена с тоя форум, ако не друго то показва, че е пълно с психично болни или олигофрени, или с такива дето живеят с подобни в семейството си и смятат, че все някой друг им е виновен.
Без майтап, може и аз да имам нужда от психолог или психиатър, но като чета някои хора - имаме направо пандемия.
Аз съм Радо!
Как ме нацели?!
И си прав има пандемия от хора лишени от елементарна емпатия и щом не ги засяга може да се газят хора и чувствата им.

# 448
Аз съм Радо!
Как ме нацели?!

Ако десет човека страдат от постъпките на един, сори, но на третата издънка ще ми е все тая какви са му чувствата на тоя различния. Да не казвам, че освен егоизъм друго в Радо е трудно да се открие.

# 449
  • София
По -малка или по-голяма свинска проява е да вземеш одеало на съквартирант и да го оставиш на студа , да ругаеш и да си циничен с някого , приятел  да оглави  остракизма ти вместо да ти подаде ръка .....и т.н
Радо е мъж  с проблеми ( очевадни ) , но това са знаели и психолози и продуценти и не случайно допуснаха толкова нарушения от негова страна без последствия.
Да вземеш завивките на някого е също толкова свинска постъпка, но защо трябва да се сравняват, каква точно е тезата тук? Че щом някой е постъпил грозно, то всички останали имат право да правят каквото си искат и да нарушават правилата на воля? Иван и Камелия постъпиха нечовешки и тази им постъпка беше осъдена от всички тук еднозначно. Както и непростимото ровене в багажа на Ваня и изяждането на храната й. Но това, че някой е постъпвал грешно, не оневинява Радо и не го прави по-добър и бял. Иван и Камелия точно заради поведението си ще съберат нулев вот от публиката, ако стигнат до финала. Същото се отнася и за Радо обаче.
Колко пъти се очаква да се подаде тази ръка на Радо? Близо три месеца му я подаваха безрезултатно. Още колко трябваше, предвид факта, че очевидно това не му правеше никак добра услуга и не само не промени абсолютно нищо в поведението си, ами даже напротив?

sineva 1, аз съм последният човек, който ще защитава продукцията, но в случая Калин каза, че е помолил да види записите, никой не го е викал. Много ми е странно винаги как е възможно да /по/казват едно, а хората да виждат точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт