🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 13 (28.11 - 04.12) 🐄

• 41 595
  • 856
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Е то като е егоист, точно от психолог има нужда Joy Joy Joy

# 451
Oтносно Радо - смятам, че е психически лабилен. Гладът не му понася добре и му вади най-лошите качества на показ, а и няма много капацитет да мисли очевидно. Поддава на провокации лесно. Съвсем отделно, че си е нарцис и солиден егоист. Мислеше и сериозно за финала.  Трудно се и адаптира към житейските ситуации. Относно последното изказване на Радо - нямам думи. На финала нямаше да има шанс, те вътре си му и казаха. Като тактика за жените - Радо беше важен, защото можеше да чисти мъже, които имат шанс на вота. Те нямаха полза от това нещо. Мъжете, обаче, имаха. Та в този смисъл си мисля, че наистина положението е било доста напрегнато в една или друга степен.

Относно това, защо толкова ескалира положението - смятам,че имаше неща, които не бяха излъчени. И по-конкретно Камелия, която смятам, че провокира нарочно. От думите на Радо вчера си затвърдих хипотезата.  Иван също наливше огън, Камелия се обзалагам, че е пилила постоянно на Калин и инициираше пак и пак едно и също. Естествено, това си е чиста хипотеза, но я смятам за твърде правдоподобна и с подкрепата на част от излъченото. Продукцията даже типично за тях натегнаха още повече с това, че прехвърлиха решението върху останалите фермери. Едва ли не на бой се надяваха да има вътре.

Относно продукцията - Радо е взет и "търпян", защото ще генерира сибитийност, която би могло да се излъчи. За такъв тип предаване с биг брадър елементи е направо златно попадение. Смятам, обаче, че продукцията трябваше да вземе решението, а не да прехвърля топката на участниците. От казаното от Андрей преди Радо да се изкаже  си затвърждавам мнението.

Сега ще кача усмивката на Камелия след думите на Радо в беседката. Всеки да си разсъждава защо имаше такава - дали от надсмешка над думите му или от задоволство от крайния резултат.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 12:17 от fermata72021

# 452
  • при късмета
синева, не си права. Никой от продукцията не е викал Калин. Той сам е поискал да види записи, защото няколко човека са видели Радо демонстративно да маха микрофона, за енти път. Не са му отнели нищо от продукцията. Какъвто е шанса на Радо, такъв е на всички останали. Има защо останалите да не се държат като Радо, нали? Всичко сам си направи, никой не му е крив, ни отделен участник, ни продукция. Даже напротив и продукция и участници, особено от неговия отбор, му дадоха много повече шансове, отколкото заслужаваше.

Съзнавате ли, че този човек работи с деца? Ето това е, което мен ме плаши най-много. За децата треньора е ментор, пример и няма да е силно казано, ако кажа, че се превръща във втори родител, като авторитет. Занимавала съм се с деца в спортен клуб достатъчно време, че да знам. Това ли им е примера? На какво ще ги научи? Такъв човек ли трябва да е примера им в живота? И на него самия не му пука за тези деца, а трябва. Пак мисли за себе си и доходите си, а не за това как се е отразявал на децата до сега. Не, това не е егоизъм. Това е нещо много по-лошо

# 453
Аз съм Радо!
Как ме нацели?!

Ако десет човека страдат от постъпките на един, сори, но на третата издънка ще ми е все тая какви са му чувствата на тоя различния. Да не казвам, че освен егоизъм друго в Радо е трудно да се открие.

И аз също съм Радо, извинявайте. Извинявайте, че сипването на джин е грях за един, а за друг не. Извинявайте, че свалянето на микрофона е по-тежко провинение от това, да оставиш някой да спи на студа гол, с риск за здравето.

А смешните продуценти, дето изгониха двама човека тоя сезон, само щото някой не се чувствал комфортно в тяхно присъствие, а в същото време, миналата година се хилиха като идиоти отстрани, когато две пълни отрепки, съсипаха психически няколко човека… те са без коментар.

# 454
Аз съм Радо!
Как ме нацели?!

Ако десет човека страдат от постъпките на един, сори, но на третата издънка ще ми е все тая какви са му чувствата на тоя различния. Да не казвам, че освен егоизъм друго в Радо е трудно да се открие.
Чукче писател, чукче не читател. Scream
Къде ме прочете да защитавам Радо?!
Той трябваше отдавна да е изгонен щом нарушава системно правилата, а не да бъде използван за шут, да си направят сезона на негов гръб и накрая седмица преди финала да му бият дуспата.
Не съм против изгонването на Радо, а времето и начина по който беше направено. Моите въпроси и претенции са към продукцията, която под благовидния повод за възпитаване на гражданско общество, абдикира от своите задължения. Във Фермата едно мини общество те са Закона и те трябва да го прилагат. Ако условно казано "Законът" вдигне ръце и остави хората да правят граждански арести, какво ще се случи с обществото?!
sineva 1, аз съм последният човек, който ще защитава продукцията, но в случая Калин каза, че е помолил да види записите, никой не го е викал. Много ми е странно винаги как е възможно да /по/казват едно, а хората да виждат точно обратното.
Оооо Калин е много инициативен доносник. Не за първи път моли Продукцията за подобно съдействие.
Той знаеше предния път за действията на Иван и Генчо, защо и тогава не поиска да влезе в действие системата VAR?! Thinking Нали е приятел на Ванчето?! Нали е борец за справедливост?!
Просто го беше шубе Радо да не го дръпне на дуел.
Затова се сприятели с него, но го разкара, когато това почна да му носи негативи.
Затова набеди Яни в същото, защото човек проектира собствените си мисли и грехове върху другите.
Затова пое вдигната от Иван топка да изритат Радо.
Страх, просто страх.

p.s.И не, не харесвам Радо, неспособността му да спазва елементарни правила, смешните му обяснения и извинения, но го считам за по-човек от доста други, които останаха там. Може да е мъж с акъла на десетгодишно пакостливо дете, но не е злобен и отмъстителен, като някои други персони.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 12:54 от sineva 1

# 455
  • При семейството си
Имам чувството, че самият Радо пише от седем осем профила тук. "...да ама, този пил също водка, ...да ама във трети сезон, ...да ама и другия яде, ...да ама...".
Фермата примесена с тоя форум, ако не друго то показва, че е пълно с психично болни или олигофрени, или с такива дето живеят с подобни в семейството си и смятат, че все някой друг им е виновен.
Без майтап, може и аз да имам нужда от психолог или психиатър, но като чета някои хора - имаме направо пандемия.
Този пост е за докладване, но съвсем съзнателно ще помоля да не се трие от модератор, за да си проличи нивото на психично здравите, както и тяхното отношение към болни хора.
Аз лично не знам някои от здравите или някои от болните повече ме плашат.

# 456
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Не защо ще се докладва такъв "златен" пост.
Как с няколко изречения се генерализира и се направи опит /неуспешен/ да се обидят един куп потребители и семействата им, само защото имат мнение различно от пишещата. И не как, няма никаква агресия и нападки към непознати хора, но явно "мъдро" охарктеризирани като различни профили на Радо.
Аз ще кажа само: "Лудите, лудите те да са живи".

# 457
Важното е, че Радо след цялото голямо мазало, което сътвори, и молби...айде бе брато, кво толкоз съм направил..., манипулации, бащи..и след като докара всички фермери сами да си говорят тн... излезе накрая от фермата с гордо вдигната глава и с думите на Левски...😄😄

# 458
Изгледах последните епизоди и драмата с Радо.
Значи, когато бяха на отбори и Радо им трябваше, за да чисти мъже, нямаше проблеми с Радо, търпяха го.
Сега като Радо реално може да победи всеки един от тях- голЕм проблем станА Радо!
Ами що го търпите цял сезон бе?!
Що не го викате на дуел и да го гоните като толкова ви пречи?!
Аз такива като Радо хич не харесвам, но щях да гласувам да остане!

# 459
Радо е един нарцистичен социопат. Определено има сериозни проблеми, добре ще е да потърси помощ. Не, че симпатизирам на Камелия, даже ми е много противна, но в случая беше права с последните си думи към него. Като човек, сблъсквал се с подобно поведение и отношение, напълно подкрепям и разбирам всички останали, които решиха да го изгонят. Насилието е не само физическо. А Радо, много точно, както определиха и повечето, прави грешки, после за да се опита да излезе невинен, вменява вина на другите, опитва се да ги манипулира, това е класически подход на насилниците. А границата между емоционалното и физическо насилие не е много голяма. Особено за психически лабилен човек. Така, че хайде стига сте го защитавали. Много отдавна този човек трябваше да в аут от предаването. Не, че другите са цвете за мирисане, но това мина всякакви граници.

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 16:19 от Greatness

# 460
Може и je suis Радо, но се замислих. Този човек е капитан на отбор на пълнолетни хора, които явно нямат проблем с това. Води спортен детски клуб, откъдето явно също децата не бягат с писъци и ужасени от невъзможния си треньор. Та се чудя какво стана с този Радо във Фермата, другите ли не намериха подход към него, защо така се случи с този човек, или както Радо се изрази - "някой ми е направил нещо".

# 461
  • Разпиляна във въображението
Защо "Фермата" го търпеше толкова Радо? Защо "Фермата" търпеше толкова Ивайло и Кирил миналия път? Първият тормози много, а двамата /а и останалите/ тормозеха един. И двата случая не са допустими и в двата случая продуцентите трябваше да се намесят.

# 462
Толкова съм афектирана от това, което се случи вчера, че специално си направих профил, за да изразя мнението си тук.
Хей, продукцията, докога ще се оливате така? Миналата година позволихте двама  индивида да смачкат психически една жена и не взехте никакво отношение. Напротив, беряхте "плодовете" от този системен тормоз. Тази година неведнъж различни участници ставаха жертви на агресия. Дали заради скрити дрехи и одеяло, дали заради присвоени лични вещи, дали заради обиди и повишаване на тон. Вие знаете ли, че човек може да вземе отношение по даден казус без да пресолява манджата, или да прехвърля отговорността на някого другиго, или още по-зле - да си затваря очите?
Боли ме главата след снощното ви учение по морал и ценности. И гласът зад кадър винаги много услужливо подсказва какво да мисли зрителя. Вие не сте "Фермата" от доста време насам, вие сте "Сеирджийницата", потъпквате живота и съдбите на хората за рейтинг.
Не казвам, че Радо е прав. Но защо сега? Да го бяхте изгонили, когато започна да нарушава правилата, а не след като сте го изцедили до капка. А за другите фалшиви герои даже не ми се говори.
Калин - бореца за свобода и правда, който подкрепяше Радо докато имаше изгода от него и докато не видя, че това му руши имиджа.
Ванката - "брат, брат, подкрепяме се докрая", или поне докато не дойде време за стоте бона.
Девойките - ред сълзи, ред сополи, психически сломени от "агресора и насилника", които бързо забравиха за травмата след като той излезе и се впуснаха в див купон с алкохол.
Финци и Чавдар - хора, опияняващи се от собствения си глас, абсолютни лицемери.
Яни - "аз ще си изляза, защото не издържам на тия драми" и някаааак вяло взе мешката и после "едвам" я остави след молбите на Калин. А пък как налиташе на бой, ама моля ви се, халтура от началото до края.
Не знам сценарий ли е, но знам едно - това е дъното.

# 463
Продукцията не действа последователно, защото работи за рейтинг. Това ми е и основния упрек. Уж имат правила, пък нямат абстрактно правило за поведение  при определени житейски ситуации вътре в предаването. И то да се прилага последователно. Грешно предвижадне на гледаемостта, на това, кое ще се хареса и кое не, грешен ход вътре в играта. Радо им е/беше нужен за скандалите. За мен продукцията с 3 епизода докара осмицата под седмицата. Там поне имаше реално съперничество. Тука даже някой от състезателите нямат и елементарни преценки за играта. Чакам да видя как ще отсекат главата на Веска - я за финал, я за вота на самия финал, като я намажат малко...

# 464
А мен ме подразни супер много точно това изстискване на всичко от Радо от страна на Продукцията. И някакси го шитнаха точно на дуела му с Яни... ако бях предубеден, бих казал "колко удобно за един от фаворитите". Затова и ще покрепям само Веселка до края на формата. Ако Яни беше победил Радо можеше отново да помисля за него, но в тази ситуация - никакъв шанс.

Общи условия

Активация на акаунт