На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 517
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
И на мен не ми прилича на коксаки. Първо Яна го изкара, после и аз. Обрива беше по ръцете, краката и ужасно болезнени афти по гърлото. Мен как ме болеше, а не ми се мисли бебче какво е преживяло.
И аз започнах със захранването днес на 5м5д - 10 гр. пащърнак. Хареса го. 😀 Мръщеше се малко, после се облизваше и така. От миналата седмица се научи да се обръща от корем по гръб, та вече съвсем ми отказва да стои по корем.. От гръб по корем се опитва, но стига само до странично положение. Ще ми е интересно да споделите вашите бебчета колко време им отне да стигнат от странично до пълно обръщане? 😀

# 121
Кристи, Мати около седмица стигаше до средата и се ядосваше докато изведнъж не откри начина. Та една седмица продължи тренировката.

# 122
  • Замък сред облаците
Йоан днес за малко да се извърти от гръб по корем на килимчето, бях с гръб докато миех чинии, обръщам се и ахааа - видя ме и се върна обратно по гръб, явно му наруших концентрацията 😂

Не го повтори но пък изкара 2 пъти по 10мин по корем, с баща си 2 пъти по 5мин. Вече не е толкова тегаво, а два дни след ваксините не го поставях да не го болят крачетата.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 22:32 от АА

# 123
Тъй като вчера отказваше всякакви биберони, а днес наистина на вечеря мн малко яде, мисля, че е Коксаки. Наистина сигурно мн го боли милото. Почнах да давам и вода, когато го хвана да не се обезводни. Исках да вземем бебешки вит Ц, поне 1/2 ампула, обаче днес на таткото са му отказали в аптеката. Само с рецепта.... Дано преминава в кърмата поне, от този, който пия.
Честно казано съм супер изтощена и от моя ковид. Тръгнах вечера нещо да мия и подреждам и яко се задъхах,Бухам, като луда.. Дори нямах врме вечерта да си измеря моята температура. До сега все 37.8 -38.4... Апетит 0, скоро ще си стопя килата качени след раждането. Юхуууу Sad Мрън.

# 124
Ох, ужас, ако е това поне ще те успокоя, че в гърлото минават за около 3 дни.
Тъй като вчера отказваше всякакви биберони, а днес наистина на вечеря мн малко яде, мисля, че е Коксаки. Наистина сигурно мн го боли милото. Почнах да давам и вода, когато го хвана да не се обезводни. Исках да вземем бебешки вит Ц, поне 1/2 ампула, обаче днес на таткото са му отказали в аптеката. Само с рецепта.... Дано преминава в кърмата поне, от този, който пия.
Честно казано съм супер изтощена и от моя ковид. Тръгнах вечера нещо да мия и подреждам и яко се задъхах,Бухам, като луда.. Дори нямах врме вечерта да си измеря моята температура. До сега все 37.8 -38.4... Апетит 0, скоро ще си стопя килата качени след раждането. Юхуууу Sad Мрън.

# 125
Е стига де, днес купих ампули, това си е чисто заяждане 💢 💢

И коксаки да е или ковид, конкретно лечение няма. Ако след пъпките се обели е коксаки. Като знам мен как ме сърбеше, чак боли.

Малката много кашля и съм сигурна, че я боли гърлото, сигурно е червено. С нещо мога ли да го пръскам, да я облекчи, много ми е мъчно. Естествено че уикенда ще се случат тези неща.

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 01:36 от deska90

# 126
3та поредна лоша нощ…

Раздразнение - чек
Лошо спане - чек
Обрив на буза и брадичка - чек
Бял венец с май прозиращ зъб - чек

Плюнчене и лигавене - внезапно изчезна
Неистово желание да дъвче всичко - също внезапно изчезна

🤷♀ не знам зъби ли са или какво, ама ако са зъби да излизат по бързо, че вече не съм човек, а минаха само 3 нощи 😒 за колко време викате избиват зъби? (Моля само кратки числа за отговори, щото месеци няма да преживея)

# 127
  • Замък сред облаците
9 дни май беше

# 128
Марти вчера спа два пъти, като втория път 3 часа и бях покрай него. Събуди се 16.30 и след два часа започва да дава сигнали, че му се спи, даже задремваше на гърдата, но не можа да заспи. Как ли не се въртяхме един час и накрая просто станахме, защото се изнервих, че уж му се спи, пък нещо не се получава. Връчих го на баща му, аз досготвих, изкъпах се, ядох, говорихме си малко и чак в 21ч заспа за 2мин. Сега, не, че очаквах чудеса през нощта да спим и двамата.. Пак започна да мрънка да го нося и като го вдигна веднага заспива. Точно вчера четох дневника на брат му, че е бил същия.

Хитрушан се научи да спи и на една страна, ама това е, за да не ме изпусне случайно. Преди само по гръб и се сърдише, ако усети, че го завъртя. А сега ме търси до него и може и на една страна вече.

Да си отбележа трите му нови изпълнения.
След като може би преди месец имаше няколко успешни опита за обръщане по коремче, след това сякаш забрави и от 2-3 дни го виждам, че е съвсем близо. Извива се често на дъга и аха да се обърне, но не се сеща да си прехвърли тежестта от крачето.
Другото е, че си забелязва все по-често крачетата. Вдига ги нагоре, гледа ги. Пипа си коленцата, прасците, но до пръстчетата още не се е добрал.
И последното е, че започна да писка. Пее ли, кара ли се, но добре му чуваме гласа.

Аа сетих се и още нещо. Започна да дращи с нокти навсякъде, включително и по лицето ми. Тъкмо е време да изрежа ноктите, защото ще ми свали кожата.

Изчетох ви какво сте изписали.

Лавинка, дано минава всичко леко и бързо да се оправите!

И на мен ми се случва, колкото и да съм изморена, да не мога да заспя. Особено като знам, че тъкмо задремя и той се размрънка за нещо. Умората се натрупва, сънят се разбива...
Мексикана, ти пускала ли си изследвания преди да почнеш магнезий и б6?

Тези упражнения от Инстаграм и аз ги гледах тези дни. Това хващане за ръчичките и надигане на бебето  и нашата педиатърка го направи, но точно с цел да види как си държи главичата, а не за сядане. Даже, когато й се оплаках преди месец, че си е държал стабилно главичката, докато е по-коремче, но изведнъж е започнал да си разпльоква ръцете настрани и тя ми каза "ама как така да е стабилен, той е малък още".
Нищо няма да правя аз да го уча. Сам ще си достигне до тази фаза.
Аз си права сравнения спрямо брат му. Той на 5 месеца се е въртял от гръб по корем и обратно. Започнал е да прави първи опити за лазане - от легнало положение по корем си вирва дупето и се придвижва, само че назад. Все пак и той е раче. Любима поза му беше да лежи на една страна подпрян на лакът и сгънато едното краче. Така си седеше и все си чоплеше нещо. На 6м се е задържал седнал, но не е бил много стабилен, та даже и на 7м

Аспиратор за нос ние използваме Носко.

Матеа, кърма или АМ може да добавиш само в дозичката, която ще даваш, останалото в хладилника. Така или иначе, ако веднъж е бъркано вече се изхвърля. А и аз съм слагала след като е стоплено вече.

Пъпките при коксаки може и като мехурчета да са. Като се пукнат стават на рани. Ръцете и краката на баткото се обелиха след това.

И на нас никога не са ни искали рецепта за витамин ц.

# 129
Мис, да изследвах ги, хубаво е поне 10-тина дни да не са приемани преди това. Аз от години съм си с недостиг и на двете и веднага усещам разликата.

# 130
Ох, като ви чета за захранването направо от утре искам да го почвам, но все ми се струва рано, а и всички около мен с изключение на прдиатърката твърдят същото. Надявам се да устискам още две седмици, поне да направи 5 месеца, ама като се замисля, че ще слагаме и последна ваксина и после още няколко дни да минат и направо в празниците отидохме, а там изобщо не искам да стартирам, че за празниците ще сме при свекървите. А колкото и мили хора да са, няма да понеса някое подхвърляне кое и как да става, изобщо не съм от хората, на който можеш да “налееш” акъл и да си траят без съскане. Слава Богу, че съм си намерила същия нервак за мъж, че поне е на моя страна винаги.

От една седмица приспиването на Ема е едно добро упражнение за разтягане на мускулатурата ми. Заспива на спалнята, все още спи с нас, но е едно ритане, ръкомахане и от там нервнечене и ядосване. Трябва да “затисна”всички крайници за да се успокои и да заспи, другия по- бърз вариант е да я приспя на ръце, което изобщо не искам да я уча. Абсолютна гимнастика, а и в същото време де пее песничка, цирка е пълен, ММ като ни видя много се смя. Никога не съм в повивала, пробвах, още повече се изнерви. Случвало ли ви се е на вас?

Вчера бяхме за първи път с летния кош, много й хареса, не спря да се оглежда. Само трябва да си намеря чувалче.

# 131
Lavinka, стискам палчета бързо да се оправите.
Маги, дано и твоето юначе се пребори по - скоро с тези сополки.
N0Ham3, мисля е вече късничко за повиването. До 3м доколкото знам е препоръчително. Иначе имаше моменти, когато съм повивала Робин и той да се е дразнил.

Толкова неща искам да кажа, но нямам желание. 🤣 Толкова съм изтощена психически и физически, че самата мисъл да подредя всичко в изречения, че и да го напиша... Ме кара да ми се отще. И си мълча.
Малкия не наддава добре. Притесних се много, което пък едва не спря кърмата ми. Наложи се няколко пъти да давам АМ. В момента ежедневието ми е да кърмя малкия колкото се може повече, той да ми се мята като риба на сухо и да се дърпа, след което да се цедя, да поиграем и то станало време за следващата дрямка. Страшно трудно приемам всичко. Знам, че не трябва и не всичко трябва да е на всяка цена, но не мога да се спра.
Иначе има енергия, развива се добре. Започна да се върти от гръб по корем. Да обаче не иска да седи по корем и започва да реве. Аз го върна по гръб и същият сценарии се повтаря. 😁
Захранването още ми е тъмна Индия, но започвам да чета, че му идва времето. Та така при нас.

# 132
Благодаря ти, Лаватера, днес май е по-добре, но нощта беше кошмарна, бях на ръе да дам пак панадол, но не знам защо не дадох, нослето му хъркаше и се мяташе като риба на сухо на моменти. Тая сутрин станах и пратих мъжо да вземе Носко за прахосмукачка, та по обяд за първи път успяхме да изсмучем сополите като хората. Маример ни вършеше работа преди когато едва имаше сополки, но на тая хрема нямахме шанс.  Притесних се и защото много трудно яде, съответно откак е болен протичам като в първите дни, цедя се съответно и е просто ужас, защото ме е страх да не се обезводни. Поспива си и доста и е малко вял, и ако утре не се е подобрил значително , ще търсим пак лекаря.

Лаватера не се притеснявай, важното е да се храни детето, колкото и тъпо да звучи. Това че приема шише също не е лошо, нашто дзверо отказва напълно шишета. Знам че е мъчно да не можеш да си го кърмиш като преди, но пък сега ще го захранваш, тепърва ще има забавления.
Аз тези дни усетих тревогата от това да не яде изобщо и просто исках да се нахрани, независимо как, знам че има и по-лоши вируси, температури, ковид, но и тоя вирус ( убедена съм че е вирус, защото и аз и ММ сме болни вече ) си беше достатъчно гаден и бебето така жално гледаше днес че направо сърцето ти се къса.
Дано всички бебенца оздравеят по-бързо.

Колийф балсамът за гърдичките също помага, препоръчвам.

Аз пък все още имам депресивни моменти доста неприятни, после пак ми просветва и ще ходя тези дни да си проверя щитовидните и витамините и може би ще почна да взимам нещо, надявам се да има вариант да е съвместимо с кърменето. Но дори да не е, ако Йоан почне да приема шише, това ще е облекчение, защото ще започна да ходя на йога веднъж деа пъти в седмицата, да мисля за други неща и да разпускам, може би дори да спя повчее от три четири часа наведнъж, защото безсънието със сигурност допринася. Хващат ме постоянно някакви ирационални страхове да не навредим на бебето, да не забравя нещо, че нямам сили да се грижа достатъчно добре за него, но и такива свързани с мен самата. Почнах и да се тъпча и изобщо нещата не са добре.Надежда ми дава че януари дните пак почват да стават по-дълги постепенно и такъв тип оплаквания отслабват при мен с повече дневна светлина. Четох за някакви светлинни терапии но не намерих надеждна информация. Та така, ако някоя от вас има такива оплаквания, да знае че не е единствена 😬

# 133
Да оздравявате всички бързо, малки и големи.

Аз нещо не можах да схвана. Каква е идеята на добавяне на АМ или кърма към пюре?

# 134
Здравейте, мами! Ако може и аз да се включа с един въпрос. Имам нужда от малко информация и съвети относно инхалациите. Детето ми е на 2 год. и е със страшно упорита суха кашлица. Днес бяхме на преглед изписаха и антибиотик за гърлото и ако искаме да правим инхалации за кашлицата с физ. р-р. Днес купихме инхалатор и правим инхалации за първи път. Проблемът е че детето не иска да държи маската на лицето и единствено ми позволява да я държа на 5-10 см разстояние от нея. Изпаренията ги вдишва, колкото се може от това разстояние, обаче не знам дали въобще има някакъв ефект така. Моля Ви помагайте. Дайте някакви съвети или трикове. Как успявате да накарате децата си да държат маската на лицето?

Общи условия

Активация на акаунт