Термин Август 2023🤰🏻

• 43 150
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Ох, питам, защото сякаш моят се подува, вечер особено. Вече не ми се носят дънки и някакви стягащи дрехи...

Опасна е котешката тоалетна. Токсоплазмоза от там се хваща. Ще ви обяснят АГ-тата. Като цяло не се паникьосвате. 🙂 Ако имате котка отдавна, токсоплазмозата сте я карали и имате имунитет. Ако имате котка от скоро, по добре друг да чисти котешката тоалетна.

П.с. и аз ще пускам изследвания някоя сутрин, когато се чувствам по-добре.

# 196
幸せ happiness здравей, днес след този преглед реших да си сменя АГ ще отида в петък при д-р Йорданов давидим какво ще ми каже за изследванията. Но при докрота, който е по каса каза, че следващия път ще ми пусне изследванията, т.е. мисля първата седмица от новата година да е. За ФМ днес си записах час в Пловдив при Д-р Борис Стоилов в център Майчино-фетална медицина, който ми го препоръча моя близка, която е работила заедно с него в АГ Селена Пловдив. Датата ми е на 23.01.2023 г. - 12 г.с. Като цяло до сега никакви изследвания не съм си пускала.

Aз съм в София и аз реших да сменя АГ и ще видим как ще е следващия път. Аз ще съм в 11 г.с. за ФМ, но все още се чудя дали да не го отменя за 16.01., тогава ще съм 12г.с. Ходих на кръвни изследвания за Б12, Д, ФТ4 и ТСХ и хомоцистеин.

До тук съм ходила на 2 прегледа в Токуда и Вита, и двете хвалени и прехвалени. Никоя от двете АГ не ми даде точни указания какво и как трябва да се случва. Двата прегледа буквално минаха за около 5-6 минути.

# 197
Ние дълги години гледахме котка, отделно че и баба ми гледаше, а и там сме живяли и бях убедена, че съм изкарала това чудо, но уви, не съм 🤷🏻♀

# 198
За токсоплазмозата и аз съм останала с впечатление, че се предава от котките. Но другия път ще питам АГ.

За корема - моят също от няколко дни доста се подува вечер. Simple Smile определено откривам зависимост и от храната.  След бобови храни е доста неприятно, а преди не съм била така, защото от години съм вегетарианка.

# 199
Ние имаме котенце от март месец. Много я обичам и постоянно я гушкам. Не знам дали съм карала токсоплазмоза и не искам да мисля за това. В живота си съм минала през такива кошмарни трагедии, които и във филм биха изглеждали нереални и котето е съществото, което най-много ме успокоява и крепи. Не мога да си представя да я нямам или да огранича контактите с нея.

# 200
Здравейте, дами! И аз да се отбележа с термин Август живот и здраве на 19.08.2023 🌸
Вчера бях на първи преглед 5 г.с. 2д. Видяхме сакче, но ембрионче все още не.. АГ каза, че е още рано и следващото ми посещение ще е на 03.01.. дано тогава всичко да бъде наред. Първа бременност ми е и се чувствам много странно, не знам защо 🤷🏻♀😃 .. Всичко ми е много любопитно и интересно.. все чета някакви неща, какво трябва да правя и какво не, какво да ям и какво не и т.н. Как се чувствам, ами освен подути и напрегнати гърди за сега друго нямам.. 😃 Гледам, че на повечето им се гади.. при мен го няма все още, явно е рано, не знам и дано да го нямам де..

Лека бременност на всички! 🌸

ПП: Да попитам какво си хапвате вие? Аз се ограничих напълно от сладки и тестени неща, сокове, безалкохолни и т.н. Гледам всичко да е в нормата + повечко плодове и зеленчуци.. Така да ми се дояжда нещо определено не все още, да съм се отвратила от някоя храна и то все още не.. Ще видим занапред какво ще е .. както казах много ми е интересно 😃
Xelly7, и моят термин е на 19.08. или 20.08. според онлайн калкулаторите. Simple Smile
На мен вече ми се ядат определени храни и изпитвам отвращение към други. По принцип ям често месо и шоколад, но сега изобщо не искам и да погледна такива неща. Ядат ми се най-много пържени картофи със сирене. Grinning От тях не ми се гади. Ще пробвам да ям и варени картофи, защото не са толкова вредни. Преди малко изядох една мандарина и ми понесе добре. Сега ми се ядат и зелени ябълки, които по принцип не обичам и никога не ми се прияждат. Grinning Май ще си променя менюто изцяло.

# 201
Love❤sea, аз така по време на втората си успешна бременност заобичах плодове. Преди това ги ядях само защото са полезни.
На мен ми се гади от краставици. Само като си помисля, настръхвам и всичко ми се обръща. Яде ми се туршия и всичко кисело. От сладко също ми става неприятно и водата ми сладнее.

# 202
Аз ако ви кажа, че като цяло не мига да погледна храна… ама никаква… толкова да нямам апетит… Мъча се на сила нещо да хапна за да мога да си изпия лекарствата и това е.

# 203
幸せ happiness днес АГ каза, че предпочита за ФМ да е от 23.01 до 02.02.22 г. най - късно. Също така и от Пловдив ми дадоха 12 г.с., не по - рано, така, че мисля, че ще е по - добре да си смениш датата. Да ти кажа и моите прегледи до сега са протичали по този начин, никак не е задоволяващо за мен. Надявам се в петък да съм с добри впечатления, чувала съм, че този доктор за града е най-добрия /наистина се надявам да е така, че в нашия град наистина неостана добри специалисти за жалост/, точно и поради тази причина мисля да раждам в Пловдив, но до там има много път и затова дори не го коментирам все още. Мами с подутите коремчета Simple Smile, аз бях така първите седмици, беше ми като камък корема, не ми се е случвало при предните бременности, беше се надул, личеше си, че съм бременна, но сега вече не е така Simple Smile.
Love💗sea и аз съм на пържени или пикантни картофи Simple Smile, но варени немога и да си помисля. Никак не държа в момента храната да е здравословна, защото така или иначе ми се гади от почти всичко. За в момента съм установила, че само картофките ми действат добре, така, че и да са вредни няма какво да се прави Simple Smile

# 204
От няколко дни чувствам спазми в левия яйчник. Вие имате ли такива? В 7г.с съм чухме сърчице всичко точно… При най - малкия дискомфорт и съм във страх.

# 205
  • Пловдив
Има ли мами от Пловдив?
При кой АГ ще се следите?

# 206
От няколко дни чувствам спазми в левия яйчник. Вие имате ли такива? В 7г.с съм чухме сърчице всичко точно… При най - малкия дискомфорт и съм във страх.
Аз нямам болки,но постоянно чувствам страх.... ужасно е...Притеснявам се за всичко... но щом сте чули сърчице не се притеснявайте излишно.За болките АГ ми каза,че са нормално нещо.

# 207
Дами, днес и ние бяхме на преглед. Видяхме пулсации на сърцето и всичко е наред. Лекарката не ни пусна нищо да чуем, а само го видяхме. Каза, че до 06.08 трябва да се роди, по приложение пишеше 04.08. Не знам дали ще се следя при тази лекарка и нямам следващ час. Сега остава да запиша преглед за фетална.

Днес за моя радост ми е по малко лошо и даже хапнах баница. Храненето ми е толкова рехаво и неправилно, но лекарката ми каза да ям каквото мога. На мен ми помага вода с лимон и портокали. Основно киселото ми убива гаденето. Но със сънливостта няма спасение. Важното е бебетата да са добре, ние ще търпим какво да се прави.

Аз се притеснявам само,че никога не съм си правила изследвания за тромбофилия и не знам дали не е глупаво. И АГ не ми препоръчва сега.

Успех на всички и мислете положително.

# 208
Има ли мами от Пловдив?

Аз съм от Пловдив. Следя се при д-р Амалиев син, но съм решила да отида и при д-р Борислав Иванов в Медлайн по здравна каса да ми оправя нещата. Иначе моя приятелка се следи при Милен Карагеоргиев в Ню лайф и е доволна.

# 209
  • Пловдив
Има ли мами от Пловдив?

Аз съм от Пловдив. Следя се при д-р Амалиев син, но съм решила да отида и при д-р Борислав Иванов в Медлайн по здравна каса да ми оправя нещата. Иначе моя приятелка се следи при Милен Карагеоргиев в Ню лайф и е доволна.

За момента и аз съм при Георги Амалиев и по ЗК при докторката която раждах 2018.
В петък прокървих и се наложи да посетя спешния кабинет в Селена (там ме изпарти Амалиев) обаче след прегледа там ми казаха че имам хематом до плодното сакче(иначе се видя ембрионче и пулс).Вчера посетих докторката по ЗК и при прегледа установи втори плоден сак,същата вечер посетих и Амалиев и е категоричен,че е хематом.Следващата седмица имам часове пак при двамата да видя какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт