Термин Август 2023🤰🏻

• 43 161
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Mandarinka, честито сърчице!
Лекарят ти одобрил ли е ползването на муконазал?

# 181
И аз се връщам от преглед, видяхме точицата най-накрая Heart След Нова година ни вика за сърчице. И днес сутритна в колата за първи път усетих леко гадене...засега само от време на време и е търпимо.

Mandarinka, честито за хубавите новини!!! Purple Heart аз нямам точно запушен нос, но още преди теста ми се появи задна хрема. И като легна вечер все едно не мога да си поемам въздух.

# 182
Току що се връщам от преглед. Растем упорито, отговаряме на седмиците си, имаме пулсиране, но не ни го пусна, защото каза, че е много мъничко още и няма смисъл да го тормозим, но поне видях, че тупти. Малко съм разочароване, че неможах да го чуя, но важното е да е добре.

# 183
Здравейте, дами! И аз да се отбележа с термин Август живот и здраве на 19.08.2023 🌸
Вчера бях на първи преглед 5 г.с. 2д. Видяхме сакче, но ембрионче все още не.. АГ каза, че е още рано и следващото ми посещение ще е на 03.01.. дано тогава всичко да бъде наред. Първа бременност ми е и се чувствам много странно, не знам защо 🤷🏻♀😃 .. Всичко ми е много любопитно и интересно.. все чета някакви неща, какво трябва да правя и какво не, какво да ям и какво не и т.н. Как се чувствам, ами освен подути и напрегнати гърди за сега друго нямам.. 😃 Гледам, че на повечето им се гади.. при мен го няма все още, явно е рано, не знам и дано да го нямам де..

Лека бременност на всички! 🌸

ПП: Да попитам какво си хапвате вие? Аз се ограничих напълно от сладки и тестени неща, сокове, безалкохолни и т.н. Гледам всичко да е в нормата + повечко плодове и зеленчуци.. Така да ми се дояжда нещо определено не все още, да съм се отвратила от някоя храна и то все още не.. Ще видим занапред какво ще е .. както казах много ми е интересно 😃

# 184
Добро утро. Как сте? Вчера бях на преглед и Засега всичко е добре. Казах на АГ че имам зацапване, но той не видя отлепване на Плоден сак но въпреки това ми изписа дуфастон 2х1. Принципно съм с тромбофолия и слагам вечер фраксипарин 0.4 и се чудя да не е от него. Зацапването е сутрин и вечер след инжекцията.

Аз също съм с тромбофилия и си слагам Клексан 0.4 всяка вечер. Предната бременност бях със зацапване. Всички лекари казваха, че не е от инжекциите.
Гледайте да си почивате и всичко ще се нареди

# 185
Здравейте, дами! И аз да се отбележа с термин Август живот и здраве на 19.08.2023 🌸
Вчера бях на първи преглед 5 г.с. 2д. Видяхме сакче, но ембрионче все още не.. АГ каза, че е още рано и следващото ми посещение ще е на 03.01.. дано тогава всичко да бъде наред. Първа бременност ми е и се чувствам много странно, не знам защо 🤷🏻♀😃 .. Всичко ми е много любопитно и интересно.. все чета някакви неща, какво трябва да правя и какво не, какво да ям и какво не и т.н. Как се чувствам, ами освен подути и напрегнати гърди за сега друго нямам.. 😃 Гледам, че на повечето им се гади.. при мен го няма все още, явно е рано, не знам и дано да го нямам де..

Лека бременност на всички! 🌸

ПП: Да попитам какво си хапвате вие? Аз се ограничих напълно от сладки и тестени неща, сокове, безалкохолни и т.н. Гледам всичко да е в нормата + повечко плодове и зеленчуци.. Така да ми се дояжда нещо определено не все още, да съм се отвратила от някоя храна и то все още не.. Ще видим занапред какво ще е .. както казах много ми е интересно 😃

Добре дошла 🤗

Аз хапвам в общи линии каквото ми позволи организмът. Здравословно хранене не мога да си позволя сега, защото ми се гади от почти всичко (дори от вода понякога). Случвало ми се е да обядвам чипс, защото друго не ми понася в този момент и така… 😅🙈

# 186
Привет на новите момичета! Лека бременност и щастлив финал!

Поздравления на всички с хубавите новини! Все такива да са! 🍀

Georgieva9, може и да е от тях. Аз имах кървене и миналата бременност, и тази. Веднага спряхме аспирина и тогава, и сега. Инжекциите не съм спирала. Започнах с положителния тест и ги биех до около 40 дни след раждането. И сега така..

Аз съм 51кг и варирам с половин кг нагоре и надолу тези дни... Много ми се хапваха печени филии, намазани с масло със сирене и кашкавал, както и най-обикновена попара...
Хапват ми се предимно солени храни.

# 187
На мен ми е ужасно сдухано, направо никакво.. Бях миналата сряда на пръв преглед. Видя се сак без ембрион, тогава бях в. 5г.с и 2 дни. Каза ми да отида на следващ преглед чак на 9.01. Предвид, че предишният път беше кухо яйце, сега ми е ужасно притеснено дали ще се случи нещо що, а 9 ми се струва твърде далеч във времето. От друга страна пък щ пътуваме за празниците до родното ми място и не знам как ще се прикрива... а не ми се и казва, защото още реално няма нищо. От известно време ми се гади Sad
И при мен беше така,даже сака трудно се видя да ти кажа..... много е рано за ембрион то даже жълтъчно мехурче още няма през тази седмица.

# 188
Xelly, добре дошла! Purple Heart

Аз също гледам да се храня здравословно. Първите дни постоянно ми се пиеше доматен сок и ми се ядеше готвена храна. От няколко дни нямам апетит. Днес ми се яде суха храна. Като цяло и аз не забелязвам някакви кой знае какви предпочитания към определена храна или отвращение към друга. Само не ми се яде сладко засега. Доколкото разбрах, важното е да се яде качествена храна и да се избягват сурови неща и силни подправки.

Аз пък исках да ви питам имате ли домашни любимци? Ние сме с 2 кучета и  не знам трябва ли да променим нещо в начина си на живот, например да не им даваме да се качват на дивана, да ги обезпаразитяваме по-често от препоръчаното и т.н.

# 189
Току що се връщам от преглед. Растем упорито, отговаряме на седмиците си, имаме пулсиране, но не ни го пусна, защото каза, че е много мъничко още и няма смисъл да го тормозим, но поне видях, че тупти. Малко съм разочароване, че неможах да го чуя, но важното е да е добре.

Здравей Неви,

Много се радвам, че при теб всичко е наред. Следя те внимателно, тъй като сме много близо като термин. При нас прегледа беше на 12.12. и се оказа, че е по-мъничко и термина съответно се измести за 04.08.2023 и отговаряше на 7г.с. Ние също видяхме само трептене на сърчицето. Следващия преглед ни е на 13.01., а ФМ на 11.01.

При теб как са планирани следващите прегледи и изследвания?

licorne
Ние сме с един французин(френски булдог), ужасно обичлив и послушен. Сега се опитваме да го отучим от качване по легла и дивани, защото просто си представих как ще оставим човечето за секунда на дивана или леглото и Майло (французина) ще го облее със слюнка от любовни ласки. Още повече, че космите на тази порода са като игли и са навсякъде, дори и във въздуха. Смятаме да съжителстват безпроблемно, колкото и усилия да ни коства.

Относно храненето - никога не съм обичала тестени неща, а сега само това искам и супа, салата. Без месо, риба и миризливи манджи. Плодове доста хапвам, спрях цигарите моментално и никакъв алкохол, а обожавах да си сипя една чаша с нещо алкохолно и една цигарка веднъж в седмицата поне. Сега пия чай и ям мандарини Grinning.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 14:15 от 幸せ happiness

# 190
Благодаря Ви! 🌸
С интерес следя въпроса ти, понеже и при мен на работа има две кучета..
Xelly, добре дошла! Purple Heart

Аз също гледам да се храня здравословно. Първите дни постоянно ми се пиеше доматен сок и ми се ядеше готвена храна. От няколко дни нямам апетит. Днес ми се яде суха храна. Като цяло и аз не забелязвам някакви кой знае какви предпочитания към определена храна или отвращение към друга. Само не ми се яде сладко засега. Доколкото разбрах, важното е да се яде качествена храна и да се избягват сурови неща и силни подправки.

Аз пък исках да ви питам имате ли домашни любимци? Ние сме с 2 кучета и  не знам трябва ли да променим нещо в начина си на живот, например да не им даваме да се качват на дивана, да ги обезпаразитяваме по-често от препоръчаното и т.н.

# 191
Няма проблем с домашните любимци. Не се тревожете.

Аз забравих да напиша, че и пастата на малкия не ми помогна. Такова е, само всичко да е наред..

А подуват ли ви се коремите вече?

# 192
Сега се порових малко в интернет и видях това, не знам дали е вярно:

“Токсоплазмоза IgM и IgG – паразитоза, която уврежда плода, предава се от животни – котки и кучета най-често, затова избягвайте контакта с животни през бременността, особено в началото”

# 193
Моят корем си е подут от предходната бременност 😂🙈
Куче имаме и ние, но не го ограничаваме. Доколкото знам проблем могат да бъдат котките. За кучета не съм чувала, ако си се обезпаразитяват редовно.

# 194
幸せ happiness здравей, днес след този преглед реших да си сменя АГ ще отида в петък при д-р Йорданов давидим какво ще ми каже за изследванията. Но при докрота, който е по каса каза, че следващия път ще ми пусне изследванията, т.е. мисля първата седмица от новата година да е. За ФМ днес си записах час в Пловдив при Д-р Борис Стоилов в център Майчино-фетална медицина, който ми го препоръча моя близка, която е работила заедно с него в АГ Селена Пловдив. Датата ми е на 23.01.2023 г. - 12 г.с. Като цяло до сега никакви изследвания не съм си пускала.

Общи условия

Активация на акаунт