Термин Август 2023🤰🏻

• 43 076
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте на всички и честити сърчица Simple Smile За първи път се включвам, първа бременност, инвитро. Според датата на цикъла трябва да съм в 7+1, но според датата на трансфера съм по-скоро 6+6. Simple Smile Чухме пулс на 3-ти януари и плода се развива добре въпреки хематом, отлепяне на плодния сак, кървене със съсиреци и един растящ цервикален полип за разкош… явно от всички инжекции и хормони. Ходих два пъти по спешност в София заради обилно кървене и слава Богу казват, че плода се развива добре въпреки всичко. Даже последно казаха, че хематома явно е изтекъл, защото драстично е намалял, почти не се вижда вече. Но има опасност за нов. Все още всеки ден имам по малко кървене с малко съсирече, но поне вече се успокоявам, че е кафяво и явно е остатъчно, а не обилно и ярко червено, както беше.
Засега заради всички проблеми съм ходила в Надежда, Щерев, Сигридов и Калчев и все още се чудя при кого да се следя… 🤣 Засега от тези надделява д-р Милчева в Щерев или д-р Чучумишев в МЦ Д-р Калчев. Имате ли мнения за тях, посещавали ли сте ги?
Стискам палци на всички ви за здрави бебета! Simple Smile И ако има други мами с подобни проблеми, насреща съм за споделяне на опит и успокоение! ❤

# 496
Аз имам въпрос относно този хематом. Защо се получава, при всеки ли се получава и как се премахва? Гледам повечето дами и в другите форуми се оплакват от него. + още един въпрос как се открива, чрез някакво изследване или на преглед го виждат?
Благодаря предварително! 🌸🌸🌸

# 497
Аз имам въпрос относно този хематом. Защо се получава, при всеки ли се получава и как се премахва? Гледам повечето дами и в другите форуми се оплакват от него. + още един въпрос как се открива, чрез някакво изследване или на преглед го виждат?

Привет, вижда се на ултразвук, няма нужда от специална апаратура. Може да видиш прикачената снимка и ще го разпознаеш. Simple Smile Казаха ми, че се е образувал заради отлепването и съответно натрупване на кръв на едно място. По-добрият вариант е да се резорбира сам, но също е възможно да се спука и изтече. Ако е под плодния сак не би трябвало да е толкова притеснителен за плода и не го третират специално. Само ако има кървене в момента или отлепване, ще предпишат медикаменти или просто големи дози витамин С и витамин К.

# 498
Оле много ти благодаря за точната и ясна информация, ето защо предпочитам да питам тук, отколкото да чета в нета локуми и да не разбера нищо. Та дори и със снимка ми стана още по-ясно! 😊

Привет, вижда се на ултразвук, няма нужда от специална апаратура. Може да видиш прикачената снимка и ще го разпознаеш. Simple Smile Казаха ми, че се е образувал заради отлепването и съответно натрупване на кръв на едно място. По-добрият вариант е да се резорбира сам, но също е възможно да се спука и изтече. Ако е под плодния сак не би трябвало да е толкова притеснителен за плода и не го третират специално. Само ако има кървене в момента или отлепване, ще предпишат медикаменти или просто големи дози витамин С и витамин К.

# 499
Няма за какво, мноооого добре те разбирам! Надавам се да си помагаме и в бъдеще! Flowers Hibiscus
Оле много ти благодаря за точната и ясна информация, ето защо предпочитам да питам тук, отколкото да чета в нета локуми и да не разбера нищо. Та дори и със снимка ми стана още по-ясно! 😊

# 500
Tinkebell_89, моето кървене продължи 1 ден около деня на МЦ. Веднага спрях аспирина и увеличих утрогестана. Той се усвоява по-добре вагинално. Стискам палци всичко да е наред! 🍀

k.belleza,  iv_vd89,  здравейте и добре дошли! Лека бременност и щастлив финал пожелавам! За гаденето горе-долу ми помагат джинджифил и портокал.. То си е период и общо взето трябва да се изтърпи.

Ариеллл, при мен се откри след 2 неуспешни бременности. С успешната вече бях на терапия. Още след овулация приемах аспирин, а след + тест включих инжекции 0.4. Приемам метилирана фолиева киселина, с б12 нямам проблем, за него нищо не пия и пак е над норма. На две седмици се ходи на ехограф, веднъж месечно се пускат кръвни изследвания и се следи кръвотока към бебето.

Rayy, много се радвам за чудесните новини! Все такива да са! 🍀

YABA, здравей и честито сърчице! Да расте мъничето и да носи само радост! Чувала съм добри отзиви за Чучумишев, но не мога да изразя лично впечатление.

# 501
Момичета, на мен мисля, че ми намалява течението най-после. Относно по-късният преглед май е по-добре и спестява излишни притеснения, стига всичко да изглежда наред разбира се. Силно се надявам при всички ни скоро да се нормализират нещата, а до тогава се убеждавам, колко е важно да останем позитивни 🤗
Та един по-ведър въпрос - следите ли някоя влогърка/блокърка, по въпросите за бременноста? На мен ми помагат такъв тип видеа, чувствам се по-малко сама. Най-вече вие помагате за това разбира се ❣

# 502
Аз следя някои бг личности и инфлуенсъри бременеещи в момента Grinning

# 503
Момичета имате ли спазми все още? При мен бяха спрели една седмица днес пак започнаха.

# 504
Аз имам, но по-рядко от в началото. Аз пък от няколко дни имам много киселини. И съм изненадана, че толкова от рано се проявиха. Weary  пия газирана вода, ама засега не помага особено, а се появяват почти от всичко. При вас има ли такива екстри?

# 505
Аз нямам нито киселини, нито спазми, придърпвания. Понякога имам чувството, че ми става малко твърд корема, но предполагам че е защото вдигам баткото

# 506
И аз нямам киселини. Коремът ми се втвърдява понякога. Гаденето, обаче, стана нетърпимо. Само да не стигна до болница като с втората бременност.

# 507
Аз си имам постоянно спазми и тежест, като при цикъл, въпреки но шпато. Имате ли подуване на корема? Аз даже се зарадвах, че имам бебешко коремче, но ме отрязаха, че е просто подуване 😁

# 508
Имам голям корем от подуване и от вода, заради хиперстимулацията.

# 509
Имате ли нощни схващания на крайници? Имах само веднъж през нощта на единия крак.
Но през първата ми бременност имах чак към края схващания и то , ако не стана през нощта ( да стъпя на крака) е много неприятна болката.

Общи условия

Активация на акаунт