Термин Август 2023🤰🏻

• 43 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Georgieva9, тези пренатални тестове - с кръв от майката - са пробабилистични, т.е. изчисляват процента за Даун и други хромозомни болести въз основа и на небиологични показатели като възрастта ти. Ако си над 35 или даже 40, ще ти отчете висок риск. И тогава се прави амниоцентеза за по-сигурно. Поне при мен стана така с предишната бременност.

Това не е ли биохимичен скрининг със статистиката за което говорите?
Аз ще ходя на пренатален тест в cell genetics.

Знаете ли до колко дни излиза там резултата?

# 556
  • Пловдив
Момичета, има ли някоя с болки в гърлото или кашлица? Как се справяте, какво пиете? Нещо започна да ме боли гърло..

Michone, здравей! Лека бременност и здраво бебче около термин!

Аз миналия месец изкарах някъв вирус със запушен нос,болки в гърлото и кашлица.
Пръсках само вечер в носа Олинт,в гърлото бронхо джет и за кашлицата ми изписаха Стодал.Първо ЛЛ ми ги изписа и пратих рецептата на АГ да каже дали са ок и тя каза че може по време на бременност за се приемат.

# 557
Ами, значи да, това е било - БХС.

# 558
Georgieva9, тези пренатални тестове - с кръв от майката - са пробабилистични, т.е. изчисляват процента за Даун и други хромозомни болести въз основа и на небиологични показатели като възрастта ти. Ако си над 35 или даже 40, ще ти отчете висок риск. И тогава се прави амниоцентеза за по-сигурно. Поне при мен стана така с предишната бременност.

5 работни дни ми казаха.

# 559
Малко страничен въпрос.
Още кото небременна платих пакет лазерна епилация на подмишници. Исках и интим, но момичето,което работеше там ме посъветва, ако правим опити изобщо да не почваме интим, защото ще се прекъснат.
Направила съм досега 2 процедури на подмишници, та не знам какво да правя, дали да продължавам?

# 560
Малко страничен въпрос.
Още кото небременна платих пакет лазерна епилация на подмишници. Исках и интим, но момичето,което работеше там ме посъветва, ако правим опити изобщо да не почваме интим, защото ще се прекъснат.
Направила съм досега 2 процедури на подмишници, та не знам какво да правя, дали да продължавам?

Аз ходя от няколко години на лазерна епилация на други зони. Когато разбрах че съм бременна ги спрях. Принципно съм чела че не е хубаво да се правят такива процедури заради облъчване.

# 561
Аз утре съм на пренатален, стискайте ми палци.

# 562

До около седмица.

# 563
Малко страничен въпрос.

И аз бях започнала с тези процедури, но моят лекар каза да ги спра изцяло, поне докато съм бременна. Няма значение интим или някъде другаде по тялото.

# 564
Момичета, има ли някоя с болки в гърлото или кашлица? Как се справяте, какво пиете? Нещо започна да ме боли гърло..

Michone, здравей! Лека бременност и здраво бебче около термин!

Преди 10 дни бях със страшна хреме и болки в гърлото. Правих 2х30 мин. компрес на гърлото с ракия и черен пипер. Хапвах джинджифил от захаросания, също така може да смесиш 2 супени лъжици мед с малка лъжичка сода.
За хремата може да се ползва само спрей с морска вода.

# 565

Пренаталният тест на cellsgenetics излиза от 7 до 14 дни. Аз лично на 13.01 ще правя моят аз си избрах пакета Maternity Genome. И това се води ДНК тест, няма изчисления. За това е с такава точност Simple Smile лично аз имам доверия на този вид тестове няма значение от фирмата отколкото на БХС там вече си е чиста математика 😂

# 566
От УНГ специалист знам, че за хрема може да се използва Синулан експрес форте по време на бременност.

# 567
С първата си бременност правих пренатален тест Harmony, тогава мисля, че се правеше в САЩ и беше на доста по-добра цена от Пренатест, която беше другата опция.
Дано да се развият нещата добре, и този път сигурно ще трябва да направя, вече съм над 35 г. Не съм проучвала кой, сега знам, че има доста повече опции и различни пакети, смятам да се доверя на препоръките на лекаря по ФМ.

# 568
  • София
Аз бях с кашлица и запушен нос. За кашлицата ми помогна стодал , за запушения нос куикс бейби капки. Бебешки са капките, но стават за бременни.

Аз съм в 10 г.с , но толкова ми се спи постоянно. С малкия обаче нямам време за почивка. Точно започва да става много по-активен и не се спира. АГ ми каза да не го вдигам, но просто няма как да стане. Таткото понякога работи по цяла нощ, уикендите се случва да го няма, няма кой да го вдига вместо мен. Силно се надявам да не направя някоя беля.
Живи и здрави на 23ти съм на ФМ.

Стискам палци на всички с проблемни бременности успешен финал. Аз също съм с една неуспешна бременност ( 1вата ) в 8/9 г.с. Втората мина доста леко, без дискомфорт без проблеми. Сега съм като парцал 24/7.

# 569
Момичета, в 7гс. Как са ви симптомите на вас? Моите изведнъж изчезнаха и съм почити сигурна, че сигурно ще е мисед. Чак другата седмица съм на сърце.. Леко бременеене на всички!

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 11:39 от Moni_90

Общи условия

Активация на акаунт