Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 575
  • 592
  •   1
Отговори
# 165
Авторката подскача за задълженията на бащата да осигури нормален живот на детето, обаче удобно се заобикаля това на майката. Тя защо е тръгнала да ражда деца, след като не е работила и не си е осигурила нормално майчинство, спестявания? Да остане сама на улицата без пукнат лев е риск който всяка жена, разчитаща само на издръжка от мъжът си, поема. Това е положението, животът не е справедлив. Бащата може да е всякакъв, но никой не ѝ е виновен, че не е мислила с главата си преди да роди. А и никой не е длъжен да търпи всекидневни скандали, и то от човек който не внася и един лев в домакинството от поне година. Да си беше траяла поне докато започне работа и си осигури някаква самостоятелност.

# 166
  • Пловдив
След изказването на Кобилкин сигурно 90 на сто в темата се почувствахме плебеи.

Скрит текст:
Не че с 5000 на месец влизаш в групата на Илон Мъск, Пеевски, Хампарцумян, Лили Иванова или който там може да се нарече богат, ама някак презрително ми прозвуча това, като за едни нищо и никакви смешни пет хиляди. Wink
Скрит текст:

# 167
  • София
Кобилкин точно нацели, че с 5 бона си всичко друго, но не и богаташ.
Разходите растат безмилостно жестоко, а следва с тях да се издържат две домакинства и бебе.

Авторката я прочетох, сигурно е онз мърляча, дето нямаше нормално отношение и без това.

# 168
Въпрос към тези, които смятат за недопустимо да се гони майка с дете - каква е според вас подходящата детска възраст, когато семейството на мъжа или самия мъж могат да поискат майката да напусне жилището?
И хипотетично - ако са така добри и я оставят да живее в имота то дължат ли издръжка?

# 169
Оххх не мога да изчета всичко, стигнах до десета страница.
Аз предлагам да се купи един апартамент на бебето!

# 170
  • София
Бащата има задължения към детето, не към майката. Тя да го съди за издържка на детето.

Тя защо на такава възраст не получава майчинство? Мързел, здравословни причини, друго...?

# 171
Божее, благодаря се, че имам читав брат, който не е забременил първата  селска пръчка, която е решила, че й се живее у нас!

Ако ми дойде такава снаха, няма да имам благоприличието да й пращам нотариална покана, а ще й лети багажа от прозореца!

Аман от жени, които смятат, че мъжете са длъжни да ги издържат!

Нали има майка? Да се връща при нея!

# 172
Майки, внимание, и сестрите на мъжете ви влизат в двубой, ако се наложи Simple Smile

# 173
  • София
Аз само не разбирам 2 неща.
Уж апартаментът е купен на мъжа, пък НА е на майка му. Т.е. той имот излиза, че няма.
Следователно какво очаква авторката да направи един безимотен мъж, за да осигури покрив за детето си? Къде да го приюти точно?
Може пък мъжът да се е пренесъл при любовница, когато го е изгонила майка му. Следва ли да заведе бебето при любовница или и майката (на бебето) да ходи с него?
И защо се очаква раждането на бебе да задължи цялата рода на мъжа да дължи нещо на родилката!?

# 174
Ми такава ако дойде, ще се наложи!
Майки, внимание, и сестрите на мъжете ви влизат в двубой, ако се наложи Simple Smile

Както брат ми би полудял, ако някой тормози мен!

Фивър, според мен идеятае някога мъжът да наследи имота. Ясно е, че по документи като е на свекървата, тя си разполага с него. Затова е и лесно, да съди таткото за издръжка на детето и толкова. Аз не виждам нищо сложно в случая, не съм адвокат, но авторката ако е искала апартамент - банката, кредита и готово!

# 175
  • София
Скрит текст:
Ми такава ако дойде, ще се наложи!

Както брат ми би полудял, ако някой тормози мен!

Фивър, според мен идеятае някога мъжът да наследи имота. Ясно е, че по документи като е на свекървата, тя си разполага с него. Затова е и лесно, да съди таткото за издръжка на детето и толкова. Аз не виждам нищо сложно в случая, не съм адвокат,
но авторката ако е искала апартамент - банката, кредита и готово!
Или това, или да насочи претенциите си към собствените родители.

Много ми наглее това – аз не съм си длъжна, другите са ми длъжни.

# 176
  • София
То идеята на всички родители е децата им да са живи и здрави, че да ги наследят,но собствеността е нещо друго. Пък може и мъжът да има братя и сестри, та гаранция-Фтанция.
Излиза, че жената дори не е знаела, че отива в чужд дом, но е тръгнала с голяма кошница.

# 177
Ами за това не се прави сметката без кръчмаря. Като има претенции, добре го казахте - към нейните родители. Ако и те не искат/не могат, тогава се хващаш, работиш, теглиш кретит, ипотека и така.

Просто не мога да си представя да дойде снаха и да очаква майка ми да ѝ предостави жилище. Или да я издържа. Както аз да очаквам същото от свекърва ми.

# 178
Много ми наглее това – аз не съм си длъжна, другите са ми длъжни.
Именно.
Аз разбирам и двамата да имат принос, но не мога да приема, че някой, когото съм издържала почти година, ще ми вдига скандали. Домакиня е едно, пиявица друго. На 33 дори аз щях да взимам прилично майчинство, хем не съм работила на реални осигуровки.

# 179
Да, ама за какво да се хаби да работи, че после да има майчинство? По-лесно е на готово!

Общи условия

Активация на акаунт