Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изгонване на майка с невръстно бебе

 • 11 524
 • 592
 •   1
Отговори
# 585
 • Мнения: 32 192
Дали един баща е длъжен да се грижи за детето си? Да, длъжен е, и по закон, и чисто човешки. Но законната издръжка е минимална, а чисто човешкият дълг е много субективно нещо.
И затова една разумна жена не разчита на това задължение, а преди да забременее си прави сметката. Както се казва - готви се за най-лошото, надявай се на най-доброто.  А необразована келепирджийка е най-глупавото нещо, то неграмотните цигани знаят в детайли как да доят системата, а тази даже не проверила нещата.

# 586
 • София
 • Мнения: 25 008
Едно дете е отговорност на двамата си родители. На двамата, повтарям.
Тук къде е отговорността на майката?
Никъде. Не е осигурила абсолютно нищо за детето си – нито дом, нито финанси. Голи претенции, скандали и нулево покритие.

# 587
 • Мнения: 15 414
Все си мисля, че ЛГ на 30-40 години, ако не е с някакъв дефицит в развитието, лесно може да осмисли положението на родила без майчинство и без брак на някакъв нежелаещ връзка, живееща в чуждо жилище, и от там да прецени каква стратегия е добра за следване.

Просто не вярвам в историята, че може да има чак толкова глупава жена, която да държи в ръце нотариална покана и да пита "Коледа идва, може ли майка му да направи така".

# 588
 • here and now
 • Мнения: 3 170
Дали един баща е длъжен да се грижи за детето си? Да, длъжен е, и по закон, и чисто човешки. Но законната издръжка е минимална, а чисто човешкият дълг е много субективно нещо.
И затова една разумна жена не разчита на това задължение, а преди да забременее си прави сметката. Както се казва - готви се за най-лошото, надявай се на най-доброто.  А необразована келепирджийка е най-глупавото нещо, то неграмотните цигани знаят в детайли как да доят системата, а тази даже не проверила нещата.
Е как? Взела е мъж с апартамент и  5 бона заплата, родила е и са ѝ длъжни.. На нея системата не ѝ трябва

Тази жена не е в нужда. Тя просто е с претенции.

# 589
 • Мнения: 662
Давам конкретна идея. Бащата да подсигури квартира и издръжка на майката, докато тя няма доходи, не може да работи щото гледа дете. Ако не - да си вземе той майчинство и да си го гледа това деет, пък тя ще му дава 200 лева издръжка...
Февър рей, детето е малолетно, няма как да фигурира в поканата.
Ми тцъ. И без нейните 200 лв., финансово ще му е по-изгодно той да отглежда детето, отколкото да покрива разходите по бебето, на майката, наема и сметките. Да не забравяме, че той също няма жилище.
И колко е това време “докато гледа детето”, защото тя НЕ е работила и преди детето- 2 години, 18 години?
И аз давам предложение, да си посипе главата с пепел, и да се опита да закърпи тези взаимоотношения, или да измоли да я оставят там поне до първата година на детето. А, и да свиква с идеята, че ще трябва да работи.
Другия вариант е да мине курс при Кобилкина( как се мият краката на мъжа вечер) и да си остане вечно безработна на врата на някой мъж. И да знае, че отглеждащ мъж няма да търпи скандали на някаква тьотя, пък била и майката на детето му.

Финансово щяло да му е по-изгодно ли?
Първо - майчинство може да се отстъпи чак след 6-ти месец. Майката и бащата са взаимнозаменяеми чак след като тя не кърми.
Второ - майчинството ще му бъде % от макс осигурителен доход, което означава, че заплатата му ще падне доста. Да не говорим, че изобщо няма да изтърпи да излезе в майчинство.
Трето - ако наеме гледачка, ще дава луди пари за по-малко време от колкото му е работния ден. През останалата част от времето, ако няма помощ, Бог да му е на помощ.
Четвърто - гледането на дете е поемане на отговорност за него. Жената може да е сглупила преди, но сега си върши работата по детето, а бащата - не.

# 590
 • Мнения: 3 580
Първо, далеч не всяка майка кърми.

Второ, с 5 хиляди заплата няма абсолютно никакъв проблем да се покриват лични нужди плюс бавачка и човекът да си работи, въобще не е нужно да си седи вкъщи.

Трето, престанете да обяснявате как един баща сам дете не може да изгледа. Може и още как. Мой познат остана сам без жена с 3 месечно бебе след като майката си би шута и никога не се върна да си види детето. Моя приятелка не познава майка си, защото е умряла при раждането ѝ.

И айде стига излишна драма, госпожата с бебето не спи под мостовете, нито се очертава така. И да, при хора, които се разделят с бебе на два месеца никой не може да ме убеди колко са се обичали съвсем малко преди това като се е случило това бебе. Това са или връзки, дето много отдавна са взели-дали или някакви къде случайни, къде едностранно планирани бебета.

# 591
 • София
 • Мнения: 31 228
Хайде не говорете кой колко е незаменим, че последната година знаете ли какво правя? Гледам бебе, чуждо.
На ротационен принцип сме и си расте и си хубавее и не пита кой му сменява памперса и кой го храни. А обича и се радва на всички.

# 592
 • Мнения: 34 517
Достатъчно по темата.

Общи условия

Активация на акаунт