Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 580
  • 592
  •   1
Отговори
# 315
Тоест с брак, без брак - за много хора е нормално мъжът ти да ти покаже вратата, като се изнесе, а майка му те "покани" да напуснеш дома. Нищо че си наскоро родила. В този смисъл у нас семейството не значи нищо. Знаех си го, просто се убеждавам с всеки изминал ден, че е така.

# 316
  • Далечният изток
Никак.

Тоест с брак, без брак - за много хора е нормално мъжът ти да ти покаже вратата, като се изнесе, а майка му те "покани" да напуснеш дома. Нищо че си наскоро родила. В този смисъл у нас семейството не значи нищо. Знаех си го, просто се убеждавам с всеки изминал ден, че е така.
Никой не казва, че е нормално баща или майка да си зареже 2-месечното бебе.
Не е морално, не е нормално, не е хуманно.
Но не е незаконно.
Не можеш да задължиш бащата да осигури жилище на детето и майка му.
По същата логика майката е длъжна да му осигури дом. Тя ще му осигури, все някъде трябва да заведе това дете. Но не защото законът я задължава...

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 13:19 от AIDA_N

# 317
  • София
B2022, дали е нормално за нас какво значение има?
За мен не е нормално, но явно отношенията в това семейство отдавна не са нормални.
Мъжът не я е изгонил. Тя го изгонила, както стана ясно, а двамата заедно са получили нотариална покана да напуснат чуждия и за двамата дом.
Нормално или не е за целокупната маса, това не грее авторката.
Ако у вас се е самонастанил някой ще го оставиш ли да си живее, независимо дали има бебе, здравословен проблем или е безпаричен, когато домът е твой е не се чувстваш обвързана с този човек?
Законът защитава собственикът на имота, а не живеещите в него по волята на същия този собственик.

Ако бяха нормално семейство, независимо с брак или без, след подобно изгонване следва и двамата да си съберат вещите и бебето и да се преместят някъде (където и двамата решат - квартира, хотел, другата баба). В случая семейството се е разпаднало и всеки е редно да си поеме по пътя. За детето да постигнат разбирателство. Те двамата, а не бабите или някой друг.

# 318
Разбира се, но за мъжа не виждам никакво оправдание. Можеше да поговорят, да решат какво да правят. Но той спи другаде (може и при друга жена). докато жена му получава нот. покани от майка му, за да избегне притеснения и скандали. Това не може да е мъж.

# 319
  • Далечният изток
И какво да направи майката?!
Да го издебне като се върне след 5 дни и да го върже за радиатора ли?

# 320
  • София
Тук вече ще гадаем.
Той може да не знае за нотариалната покана, щом се е изнесъл преди това.
Никъде не пише, че авторката го е потърсила да коментират. Не пише и да я вълнува особено бебето.
Апартаментът, та апартаментът.
Той какво очакваш да направи?
Може да е от типа мъже, които се разделят и с децата, когато се разделят с майката. Законът не може да го задължи да купи или наеме жилище на майката на детето си. Единствено издръжка на детето си дължи.
Може пък да го е грижа за детето и да реши да поиска родителските права. Той може да си е наел вече квартира. Или при любовницата му да има място и за бебето.
Може да поиска режим на лични отношения с детето. 
За нея не е длъжен да полага грижи. Тя е голяма жена.

# 321
Така е като се влюбваш в заплатата, а не в човека. 5000 лв за едно семейство е напълно постижим доход, ако двамата изкарват по 2500. Ама за какво да се пъне нашата героиня като вижда апартамент в бъдещо наследство и голяма заплата.

Просто с бебе не можеш да вържеш мъж в 21 век.

Аз тука семейство не виждам. Оставете с брак или без. Това не е семейство, тя просто е забременяла от мъж с добра заплата. Той е мислел, че може да пробват да са заедно, не е издържал и толкова.

# 322
Много ми е интересно как според В2022 се разделят хората, ако това не включва изнасяне на единия от жилището, в което са живели до момента заедно? Как да се разделят ако единия не се изнесе физически и фактически? Да теглят тиксо през средата на апартамента ли? Като в оня филм с Дженито...

# 323
Повече няма да се обяснявам, защото няма смисъл. Мъж, който може да те остави сама с бебе вкъщи, когхато знае, че майка му ви кани да се изнесете, не е мъж. Оттам нататък е ясно, че жената ще се оправи някак. Не знам някой да не се е справил с такава ситуация. Това не прави постъпката на мъжа дори минимално нормална или приемлива за мен. Пак казвам, пожелавам му да си ползва апартамента със здраве с майка си. Такива мъже не заслужават да имат жена. Не ми се спори, мое мнение Simple Smile

# 324
Wink Но както виждаш, точно на тоя мъж се натискат да му раждат деца. Няма да е чак такава щета значи.

Това, че се оказал без апартамент на свое име и нежелаещ да харчи за храна не-от-Кауфланд го е направило лош, ама преди това е бил оценяван като екстра.

# 325
Едва ли втора ще му върже. Менюто от Кауфланд не съм го чела, но всеки българин все някога е ял нещо оттам, не знам каква е връзката.

# 326
  • Далечният изток
Аз днес вече писах по повод подобен пост на друга съфорумка.
Ние имаме майката тук, можем само на нея да даваме акъл и да съветваме. Хипотетично да коментираме какво е трябвало да направи или не бащата, няма никакъв смисъл, защото той тук не пише, и има някаква съвсем минимална вероятност да чете. Та какво да си говорим за бащата?! Да, най-вероятно (защото нямаме неговата гледна точка) не е прав така да се изнизва и да оставя майката сама да се оправя с детето, да не дава пари, да си хойка три дни без да се прибира, да подгъзува на майка си, да не застава на страната на майката на детето си и т. н. Можем да си го обвиняваме до утре. И какво от това? Фактите са тези - майката на детето е нежелана в този дом и съвсем културно и по законовия ред е помолена да напусне. Това е. Точка...

# 327
В2022, просто този мъж не я обича, затова са я изгонили така с бебето. Ако я обичаше, щеше да търси път за комуникация, независимо от следродилните истерии, както бтв правят повечето мъже в подобна ситуация - изтърпяват стоически този луд период на жена си. Но те го правят, защото обичат майката на детето си, както и детето си. Този явно не, поне и към авторката. Затова и така грубо е изгонена, защото не е обичана.

# 328
Едва ли втора ще му върже.

По-скоро мъж в такава ситуация започва да внимава повече.

# 329
То и тя не го обича. Обича му заплатата.

Общи условия

Активация на акаунт