Скандалът с "Баленсиага"

• 27 708
  • 386
  •   1
Отговори
# 240
Да, много са интересни снимките с играчките. Децата са наредили най-ценните си вещи и на повечето снимки са щастливи и усмихнати. Препратката към тази стилистика е още по-ужасяваща според мен, ако вещите във фотосесията са вече най-ценните.  Ако всичко беше наред с концепцията за фотосесията дали щяха да почнат да се извиняват и са се чудят как да замажат положението.

# 241
  • Berlin
В снимките на Б. вещите не са играчки, а очила, маратонки и други и не са детски.

# 242
  • София
На мен не ми навяват педофилски мисли, по-скоро, че мястото на детето не е там сред скъпарските грозни вещи.
Точно или,че и то е вещ, обезличено и подредено...или, че представлява възрастния с всичките си "ценни"  вещи...накупени и пазени.
Но пак казвам-на фона на всичко друго, не изглежда просто послание за комерсиализацията и купуването на тъпи скъпи вещи.

# 243
На мен не ми навяват педофилски мисли, по-скоро, че мястото на детето не е там сред скъпарските грозни вещи.
Точно или,че и то е вещ, обезличено и подредено...или, че представлява възрастния с всичките си "ценни"  вещи...накупени и пазени.
Но пак казвам-на фона на всичко друго, не изглежда просто послание за комерсиализацията и купуването на тъпи скъпи вещи.
… вещ, сред останалите вещи…
Която също може да се купи, която може да се подхвърли и която е на разположение.
Неодушевена вещ, чиято функция решава собственикът на интериора. Част от неговия реквизит.
Беше писано в темата много точно за трайната политика на лишаване на децата от детството им.
Свързваме ги винаги с чистота, безгрижие, усмивки. Тези деца излъчват точно обратното.
Боли ме дори да го пиша.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 23:34 от Tsugumi_

# 244
Именно, да, изглеждат апатични и отдалечени.

# 245
Едно видео ми попадна сега по случая.
Френска дизайнерка на дрехи и бижута живееща в Германия, с близо милион последователи.
https://m.youtube.com/watch?v=GOctvEvvFOA&feature=youtu.be

# 246
Дизайнерката потвърждава всичко, което си говорим тези дни - казва, че се е шокирала от снимката на детето стоящо на дивана, с подредени около него вещи, които нямат място в детска стая и за строго определената позицията на сламката сочеща между краката. Каза, че на подобни сесии всичко се обмисля до най малкият детайл месеци преди това, че абсолютно всичко има значение и послание, няма нищо случайно и го знаеш, ако си бранд мениджър.
Даа, за пореден път много, много сме объркани в това, което мислим, глупави бг мами и домакини.

# 247
Влогърката каза две неща, върху които не се бях замисляла. Първо - мечетата са предназанчени за широка таргет група, защото са по-достъпни. Т.е. за разлика от дрехите, които са много скъпи, посредством мечетата дават възможност на по-неплатежоспособни клиенти да се докоснат до бранда. И второ - за Адидас. Те са замесени в скандала с офисните снимки заради колаборацията. И поне за разлика от Б. са масова марка, не могат да си позволят позициониране чрез скандал и противоречива кампания. Те досега май нищо не са казали.

# 248
Ако снимките са просто пресоляване на манджата от екстравагантност, тогава как си обяснявате правните документи на заден план?

# 249
Какви правни документи има при децата?

# 250
Какви правни документи има при децата?
Да, да бяха ги сложили документите при децата, та тамън да си осигурят затвора. Не е нужно да са на едно място, нали и снимките от офиса трябва да имат с какво да изпъкнат. Не можете ли да сметнете две и две? Трябва ли всичко да е на едно място и да има надпис на стената "подкрепяме сексуалната експлоатация на деца", за да го схванете?

# 251
Самите Б. си признават за проблема и се извиняват за грешния избор за артистична концепция в детската сесия. Буквално. Както че в двете кампании са допуснали серия от сериозни грешки, включително за наличието на въпросния документ казват, че се дължи на "безразсъдна небрежност". Отново буквално. Тук обаче ни хапят кучетата и имаме извратено подсъзнание, че виждаме това, което цял свят видя и коментира.

Друг е въпросът, че извиненията с право се приемат за лицемерие. Влогърката от линка на Dеnsi добре обяснява защо.

# 252
  • София
Грешки...нали тези документи някой ги е принтирал, подредил да се вижда текста. Как грешиш и е небрежност за такова нещо?
Небрежността е нещо от недоглеждане да направиш, а не че това си искал да сложиш, обаче си прекалил.

# 253
Ами как...от реквизитете на адвокатски сериал били дошли документите Laughing

# 254
Клипът от линка на densi ми беше много интересен и полезен. Благодаря за споделянето.

От самото начало съм на мнение, че подобна кампания няма как да разчита на случайност и всичко да се е случило от недоглеждане. Те пък кампаниите даже станаха две. Голямо недоглеждане пада в световноизвестни марки, при все, че става въпрос за много пари.

Общи условия

Активация на акаунт