Електронни четци - 27

• 53 854
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
От озон съм взимала изгодно четец. Има и кодове за намаление във ФБ групата. 5% поне, мисля, че може да намалите с код, ако е на редовна цена.

# 121
  • София
Доволна съм от readerbg.com, не знам дали в момента има изгодни предложения.

# 122
Тъй като първоначално въпросът беше за четец до 500 лева, ще си позволя да публикувам две снимки за визуално сравнение. В тази категория попадат Kobo Libra 2 със 7 инчов екран и Pocketbook InkPad 3 (PB740) със 7.8 инчов екран.
Аз нямам Кобо Либра 2, а по-стария модел Kobo Libra H2O.
Всички четци са с изключена подсветка, за да видите какъв е дисплеят без допълнително осветление
Първо - сравнение на Kindle Paperwhite 4 със 6 инчов дисплей и Kindle Paperwhite 5 (Gen.11) 2021 със 6.8 инча:

Второ - сравнение на Kindle Paperwhite 5 с Kobo Libra H2O и Pocketbook InkPad 3:

Лекото размиване на текста на четците в десния и левия край на снимките е от смотаната камера на телефона, иначе на живо всички четци имат хубав и контрастен текст

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 14:59 от Stilgar

# 123
Stilgar -Благодаря,от това имах нужда!Исках визуално да видя разликата.Неговият в къщи е около 2011г и незнам какъв модел Kindle е.Исках една идея по-голям и по-тънък от стария.

# 124
Радвам се да помогна. През онези години -2010-2011, доколкото си спомням, почти всички модели Киндъл бяха с 6 инчов дисплей. Може би е имало някакъв 7 инчов Оазис, нямам представа. Та най-вероятно старият Киндъл на съпруга ви е с 6 инчов дисплей.
А магазините, към които Ви насочих, според сайтовете им имат налични бройки и ги изпращат в рамките на 2-3 дни при пазаруване онлайн.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 16:00 от Stilgar

# 125
ще се опитам да видя модела,но вече разбрах какво да търся..хиляди благодарности!
От месеци се чудя какво да подаря за юбилея и май намерих решение!

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 09:45 от 20111

# 126
Гарантирано е 6 инчов. Но не мога да разпозная модела. Прилича ми на Kindle Paperwhite 2014.

# 127
Мога ли още нещо да попитам-намирам в нета и цветен четец-има ли смисъл от него!?

# 128
Аз знам за два модела цветни четци на Покетбук и един модел на Оникс Букс. Имам единия модел на Покетбук.
Според мен няма никаква полза от такъв четец засега. Защо? Защото технологията за цветен екран с електронно мастило още е много несъвършена. Изображението е само с 4096 цвята (отсенки на цветовете) и картинките изглеждат сивкави, неконтрастни и с бледи неизразителни цветове. За сравнение - екранът на всеки телефон или таблет показва милиони оттенъци на цветовете и е с хиляди пъти по-добър контраст.
Друга беда е, че заради цветния екран с електронно мастило дори когато четеш просто текст без картинки, страницата изглежда сивкава с нисък контраст на текста.
Пропуснах да спомена - такива четци с цветен дисплей се рекламират най-вече за потребители, които четат комикси. И за нищо друго. Не стават за гледане на снимки. Не са подходящи за четене на pdf-и на статии с цветни графики, скици и чертежи.
Бягайте далеч от такъв четец.

# 129
Stilgar -Благодарности за всичко изписано!Май ще се ориентирам към Kindle Paperwhite 5 (11 Gen) 2021,но ще изчакам,тъй като може да има Великденски промоции,а междувременно мога да отида до физически магазин да го видя.До началото на м.май има време.

# 130
За да се види Киндълът на живо, най-добре е да се отиде в някой Технополис (май и в Техномаркет). Там  го има изложен разопакован и може да се вземе в ръце и да се разгледа. Но в тези магазини цената е ужасна - към 400 лева или нещо подобно.

# 131
Stilgar -Благодарности за всичко изписано!Май ще се ориентирам към Kindle Paperwhite 5 (11 Gen) 2021,но ще изчакам,тъй като може да има Великденски промоции,а междувременно мога да отида до физически магазин да го видя.До началото на м.май има време.
Изчакай намалението в Амазон, Великден е на 9 април, и си го вземи от немския с превозвач. За седмица идва. Ако имаш нужда от съдействие, пиши и ще помагаме.

# 132
evencee ,никога не съм поръчвала от тези сайтове и не съм сигурна,че ще се справя,иначе с удоволствие..мито плаща ли се,какво друго се прави..Мъжа ми си поръчва от сайтове,но този път трябва да е подарък от нас.

# 133
При пазаруване от държава от Европейския съюз няма мито. Аз съм пазарувал аудиотехника от Мюзикер (Словакия). Специално от там се плаща на куриерската фирма при получаване на стоката. Те го пращат с превозвач до българска фирма (в конкретния случай Спиди) и тя поема превоза в България. Плаща се само цената на стоката,   като в нея е включена и цената на транспорта. При по-скъпи изделия транспортът е за сметка на изпращача.

# 134
Благодаря!Колко е разликата (приблизително) в цената в БГ и ако се поръча от вън?

Общи условия

Активация на акаунт