Електронни четци - 27

• 53 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Тя по същия начин нямаше обяснение и беше измислица това с притискането в чанта.. колкото да си изсмучат от пръстите някаква причина, при която да е виновен притежателят. Нямам и аз представа защо са толкова нежни, никога не съм имала на тази марка, но опитът ми само с много на бр. Kindle десетки години, показва, че са железни!

# 181
Не знам в момента се опитвам да се сетя как може да му се е случило това.
И две години не могат да ми изкарат.
Хайде първия го изпуснах, аз съм си виновна, но с този просто не знам какво се е случило.
Ще търся Киндъл да си взема.

И с моя четец се случи същото /същия модел/. Беше ми в раницата, не съм го натискала, но знам ли. Повече няма да си купя такъв, от Kindle Paperwhite съм по-доволна. Само където по-малко време му изкарва батерията, но не е нещо фрапантно.

# 182
Аз го взех заради това, че чете повече формати. Супер доволна съм, но вече 2 ри се прецаква.
Киндъл какви формати чете?.
Не знам изобщо за какво да гледам.
Излишно е да казвам колко много ме е яд, че за няма и 4 години сменям 2 бр четци.
Аз не мога без четец.
Явно пак ще си купувам.

# 183
Здравейте. Харесал съм един Nook Simple Touch ClowLight втора ръка. http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/bwy1680373947t.png
Бих искал да разбера дали има меню на български? Аз освен PocketBook не знам друг бранд да предлага това?
Другото което е чете ли епуб и книги на кирилица без проблем? Има две леки забележки по екрана.. хм.

Другият ми вариант е - http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/viu1680374197g.jpg но е без подсветка.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 22:13 от fearbless92

# 184
Няма меню на български. Чете епуб и кирилица без проблем. Ако цената е добра може да се преглътнат забележките по екрана за временно ползване, иначе не виждам смисъл.

# 185
Светещият е 69, а без подсветка е 60..

# 186
За проблемите с четците на Покетбук.
Аз сигурно съм невероятен късметлия, защото досега никога не съм имал проблем с четец Покетбук.
За пример - ето как изглежда най-старият ми Покетбук в момента:

А ето как изглежда когато е включен:

Не си знае годините. Това е древен модел, май беше първият едновременно с тъч скрийн и с подсветка на дисплея.
Няма никакви проблеми. Освен него имам и няколко по-нови. Пак в идеално състояние.
Излиза, че едва ли не няколко пъти съм играл на руска рулетка с револвер, опрян до слепоочието...
Но по оплакванията тук наистина започвам да си мисля, че е въпрос на шанс или лотария да попаднеш на читаво изделие, знам ли...
Ако не ми вярвате, мога да пусна снимки и на останалите четци на Покетбук. Освен тях както знаете, имам и други - по няколко броя Киндъл, Кобо и Оникс Букс.

# 187
Аз съм с Touch Lux 5. Изтървал съм го 3 пъти с калъф и за щастие нищо му няма. Вярно е че и много го пазя, но все пак.. дори да не успея да чета всеки ден.. го включвам през ден и не го оставям да не работи месец и да се разрежда батерията.. абсурд.

# 188
pocketbook touch lux 5 с оригинален кейс се счупи без да е падал въобще.
pocketbook touch hd 3 limited edition стана на година, падна веднъж от стола и се счупи над копчето... Поне все още работи. Мен ме дразни, че се включва бавно.
kobo libra h2o е винаги готов картоф - отварям кейса и вече е включен, батерията му държи повече, нищо че е на 2 и половина.
Иска ми се да прабвам Kindle Oasis, не знам дали няма да е тромав... преди 2 години пробрах kindle paperwhite, ама чисто нов беше малко тромав.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 12:15 от bubolecheseleche

# 189
За съжаление дисплеите са им слабо място, поради това не купих такъв и аз, а се влюбих в един модел. Работещи в технологични сервизи това ми казаха. Моя приятелка взе седмица след мен - демекври 2019 touch hd3, до който моят киндъло е грозничък. Преди 4-5 месеца й сдаде багажът и вече също е с иначе простичкия киндъл,взе последния модел. Друга моя приятелка е с paperwhite 2, мисля се води 6 или 5 генерация и й е на към 9 години, все още си го използв всекидневно. На амазон и съпорта им е винаги на линия и доста е помагал при някакви затруднения, за мен това е плюя, тя също ги е ползвала. Иначе и нейният е грозничък Grinning Аз се чудя за втори четец малко по- голям дали са си взема някой красив покебук, само вкъщи ще седи, оазис или новият paperwhite.

Книги свалям много и с онлайн конвертори си пращам накуп за година напред. В content help в амазон.ком има ето тук информация за форматите - Learn About Sending Documents to Your Kindle Library. Често и си купувам аз лично, имам абонаменти за сайтове, които всекидневно пращат имейли с намалени книги. По за от 1 до 5-6 долара си купувам намалени

# 190
Аз мисля Pаperwhite да взема.
Много ми харесват Покетбук, супер удобни са ми, леки, компактни, като фозайн ми харесват.
Но с тези дисплеи е ужас. Вчера го включих и не дори не иска да се включи.
Заредих го, включи се и всичко е на черти, и мръчкаво, нито буква се вижда, нито номера на страниците, нито букви, нито нищо.
Ще проучвам какъв да взема, явно е на късмет наистина.
За Киндъл сън чувала само хубави неща.

# 191
  • Стара Загора
Аз го взех заради това, че чете повече формати. Супер доволна съм, но вече 2 ри се прецаква.
Киндъл какви формати чете?.
Не знам изобщо за какво да гледам.
Излишно е да казвам колко много ме е яд, че за няма и 4 години сменям 2 бр четци.
Аз не мога без четец.
Явно пак ще си купувам.

Киндъл преди мисля, че не четеше epub, но в по-новите версии го добавиха. Аз съм чела от epub, txt и pdf, за други не знам, но със сигурност има.

# 192
Моя приятелка взе седмица след мен - демекври 2019 touch hd3, до който моят киндъло е грозничък. Преди 4-5 месеца й сдаде багажът и вече също е с иначе простичкия киндъл,взе последния модел. Друга моя приятелка е с paperwhite 2, мисля се води 6 или 5 генерация и й е на към 9 години, все още си го използв всекидневно. На амазон и съпорта им е винаги на линия и доста е помагал при някакви затруднения, за мен това е плюя, тя също ги е ползвала. Иначе и нейният е грозничък Grinning Аз се чудя за втори четец малко по- голям дали са си взема някой красив покебук, само вкъщи ще седи, оазис или новият paperwhite.
Направо ме уби с определенията за грозен и красив четец! Можеш ли да визуализираш? Ще стои само вкъщи, защото ще се срамуваш да го извадиш?!?
Извинявай, но точно Kindle от край време се стремят към изчистен и елегантен дизайн. Моят Kindle Voyage вече е дърт, но си е красив и с калъф, и без.. За мен!

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 19:57 от 50 Shades of Purple

# 193
Направо ме уби с определенията за грозен и красив четец!

Е, ти сефте ли чуваш, че някои четци се купуват не за четене, а за демонстриране на начетеност на плажа/край басейна? Simple Smile

# 194
Критериите са доста разбираеми за това по какво избирам четец, очевадно не е дизайн; след като имам киндъл.
Доста просташки коментари са този и следващият, не го очаквах от тази тема. Четец се купува за четене. За вкъщи бих си купила оазис, новият, защото е по- голям, или чуплив и приятен с копчета покетбук, не бих мъкнала някои от тези трите навън, ще ми трябва голяма чанта. Доста ниско ниво на култура демонстрирате, успех с четците. Айкю стайна температура.

Общи условия

Активация на акаунт