Електронни четци - 27

• 53 865
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Мой роднина е с Киндъл. Иска да си купи книга, която я нама в познатите нам сайтове..? Има ли откъде да се купи за Киндъл или се чака да се появи някъде пиратска? Търсих книги на български в амазон, но не открих.

# 601
Провери в сайта на Сиела, може би единственият, който предлага книги за тези устройства, но каталогът им е много беден. Друг вариант е да си закупи книгата и да си свали програма за сваляне на защитата, но там вече е дълга и широка.

# 602
Намерих книгата. Пише, че е в Епуб.. а се поддържа и от Киндъл.. как става този фокус? Да не стане да му купя книгата, а да не му я чете устройството...

Нищо не стана... не се свали мобито... офф

https://prikachi.net/images/2023/09/19/image.png

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 17:15 от fearbless92

# 603
Как става? Не знаят какво пишат, или най-откровено заблуждават потребителите.
Някъде назад в темата имаше линк към програма за онлайн конвертиране от epub с DRM в други формати.

# 604
  • Варна
epub не се чете директно от киндъл, а трябва да се прати на мейла и оттам на четеца. Не съм наясно с подробностите, аз качвам книги само с кабел през компютър.

# 605
В сайтовете си пише специално, дали книгите са предназначени за устройствата на Амазон или не.

# 606
  • Варна
Сега проверих, на Сиела книгите са само epub вече, няма mobi и пише че стават за киндъл. Да, ама не съвсем.

# 607
Чак сега видях, че и на всичкото отгоре можеш да свалиш книгата само веднъж и повече връзката не е валидна, toll. Извинявам се за заблудата, не знаех за тази промяна.

# 608
  • Варна
То и преди беше така, сваляш веднъж и край. Но имаше и моби формат.

# 609
При мен стана голям гаф... платих книгата и ми дава да сваля 2 пъти и беше в два формата епуб и моби... и натискам да свалям моби-то и поради някаква причина не се сваляше .. браузъра ли го блокира не знам и нищо не се получи. Писах на сиела и пратих снимки, че съм заплатил и не съм  успял да си взема ел. книга и ми я изпратиха на мейла... голямо приключение.

# 610
Имам Киндъл от преди доста години и винаги съм ползвала Колибри програмата за конвертиране в моби. Нима при по-новите модели това не е възможно!?
Тъй като киндълът ми сгъна багажа, блокира и всякакви методи не успяха този път да го рестартират, си изневерих и си взех кобо. Сега - вярно че тази жълта светлина е чудесна, още по-бързо ме приспива вечер, (четецът по принцип ми е приспивателното вечер). Но ми е крайно неприятно това, че непрекъснато маркира текста, когато сменяш страниците! Това ме забавя, за да изтрия съответния хайлайт. Адски тъпа работа! Има ли начин това да не се случва или просто съм сбъркала с марката?
Бтв, киндълът ми пак проработи в един момент (добре, че не го изхвърлих междувременно), но не зная вече колко му издържа батерията. Последните дни се наложи да чета от него и ми е малко странна вече тази бяла светлина, малко по-бавно приспива от жълтата. 🙂

# 611
Сега разбирам защо хората толкова точат безплатно 😆

# 612
Сигурно, за да могат да я прочетат, вместо да се лутат по форуми как да успеят да я отворят, въпреки че са я платили!?

# 613
Сигурно, за да могат да я прочетат, вместо да се лутат по форуми как да успеят да я отворят, въпреки че са я платили!?
А може би ако не се пиратстваше толкова много условията за сваляне нямаше да са толкова драконови?

# 614
Добра идея за утопичен сюжет!

Общи условия

Активация на акаунт