Електронни четци - 27

• 53 929
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Да споделя нещо малко извън темата. Откакто се обзаведох с четци Оникс Букс със стилус и с възможност за водене на ръкописни бележки (които може да се цифровизират в pdf при необходимост), изхвърлих всякакви хартиени бележници.
Onyx Boox Nova Air 2 е достатъчно компактен за носене в чанта (7.8 инча дисплей) и не е много по-тежък от тефтер - има и по-тежки тефтери - тези с многото страници.
А конкуренцията спи - Kindle Scribe е с 10.3 инчов дисплей (по-голям и неудобен) и май още не е пуснат на пазара.
Май и Кобо имаха (или ще имат) някакъв подобен голям четец. Kobo Elipsa 2E. Също с 10.3 инчов дисплей.
Става дума за четци със стилуси.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:09 от Stilgar

# 241
Да споделя нещо малко извън темата. Откакто се обзаведох с четци Оникс Букс със стилус и с възможност за водене на ръкописни бележки (които може да се цифровизират в pdf при необходимост), изхвърлих всякакви хартиени бележници.
Onyx Boox Nova Air 2 е достатъчно компактен за носене в чанта (7.8 инча дисплей) и не е много по-тежък от тефтер - има и по-тежки тефтери - тези с многото страници.
А конкуренцията спи - Kindle Scribe е с 10.3 инчов дисплей (по-голям и неудобен) и май още не е пуснат на пазара.
Май и Кобо имаха (или ще имат) някакъв подобен голям четец. Kobo Elipsa 2E. Също с 10.3 инчов дисплей.
Става дума за четци със стилуси.

Съгласна съм с мнението ви. Аз работя доста със стилуса, а пък и книги чета. За по-професонални нужди и дълбоки джобове има и ремаркъбъл )) но там цифрата е ...

# 242
Aз имах много надежди за Кобо Сейдж заради екрана и стайлъса, но не  се разбрахме по съвсем други и неочаквани причини, за които писах по-рано Sad

Иначе и аз щях да спомена Remarkable. Признавам си, че никога не се бях интересувала, но го видях в действие и успях да пипна. Усещането е много добро, почти като на хартия, и значително по-добро от писането на таблет със стайлъс.  Но пък е устройство главно за писане. Не знам дали бих го ползвала за четене на романи.

# 243
Не съм имал възможност да пипна Remarkable на живо, но от това, което съм чел, това е устройство, насочено основно към писане на ръка и директно конвертиране на документи и бележки, като има възможност за директен трансфер към компютър без облачни услуги и т.н.
Илюзията за писане върху хартия е от наличието на допълнителен прозрачен слой върху дисплея, какъвто имат и повечето четци със стилус на Оникс Букс. При тях усещането е като при писане върху хартия, а не като при писане с фулмастер върху стъкло примерно, както е при таблетите (имам такъв).
Ремаркабъл има като екстра и възможността за четене на електронни книги във формат epub. Но за мен това ми се струва повече като екстра за прочитане на някоя книга от време на време, отколкото като основно предназначение на устройството. И вградената му памет е доста малка - само 1 гигабайт.
Т.е. накратко - според скромното ми мнение Ремаркабъл е предназначен повече за професионална работа с документи, отколкото за четене на книги. Затова аз предпочитам "истинските" електронни четци.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 13:21 от Stilgar

# 244
Здравейте!
Получавала съм добри съвети от тук, за това минавам с още един въпрос.
Надявам се, че е в правилната тема.

Ползвам pocketbook и искам да кача на него книга от Амазон. Още не съм закупила книгата, защото чета че са криптирани и могат да се четат само на киндъл.
Някой знае ли как да направя книгата да се отваря на покетбука ми.
Гледах в ютуб, че ги правят с calibre, но в този клип ползва серийния номер на киндъла си в програмата, а аз такъв четец нямам.

Ако тук не е темата, къде е по-добре да попитам? В Търся електронни книги?
Благодаря ви предварително!

# 245
Никога не съм се замислял над варианта дали може да се отвори книга, закупена от Амазон, на устройство, различно от Киндъл.  Явно ги тресе манията за защита на авторските права. Т.е. файлът да е дълбоко криптиран и защитен от копиране.
На практика - купувате си електронна книга (файл) и можете да я четете единствено и само Киндъл и не можете да я размножавате.

# 246
Здравейте! Ако някой е купувал е-книги на Егмонт от Хеликон, моля да ми каже как се свалят в epub формат от приложението Adobe Digital Editions. Прекалено късно разбрах, че не мога да ги чета на Kindle, но поне да ги прехвърля на компютъра.. Neutral Face

# 247
Отваряш книгата в Adobe Digital Edition и натискаш Ctrl + E.

# 248
Благодаря! Извинете за спама!
Скрит текст:
Ако знаех, че ще ми коства толкова време и нерви, просто щях да си ги купя от Amazon…

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 07:40 от Nabia

# 249
  • София
Досега се смятах за средно инттелигентна, но вече силно се съмнявам. Не мога да подкарам четеца си Киндъл 2021, този с рекламите.
Като го пусна - ми предлага само да си търся книги из Амазон и не зная къде да си намеря няколко книги, които съм качила (с кабел от компа, epub са, ако това има значение.
Дали трябва да го "отвържа" (не помня думата на английски) от акаунта си в Амазон, за да тръгне нормално?

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 16:43 от Cuckoo

# 250
Чакай сега, с кабел от компютъра не можеш да качваш книги в epub на Киндъл.
Но можеш да ги пратиш на мейла в Амазон, а те ще ти се появят в четеца в подходящия формат.
С кабел по-добре качвай книги в mobi или още по-добре в azw3.

# 251
Ако имаш приложението на Kindle на телефона си, може директно да изпращаш към него epub/pdf файлове.

# 252
  • София
Доколкото разбрах, този Киндъл ВЕЧЕ чете епуб.
Но проблемът ми е, че не ги виждам къде са тези файлове, това само заради формата ли е?
Прехвърлих ги, защото ги имам на компа от предишния си четец. И един пдф има, но пак не го виждам

# 253
  • Варна
Къде ги слагаш, в папка документи ли?

# 254
  • София
Ами....май беше Downloads или Library
В момента съм на работа и четецът ми е вкъщи, та не съм сигурна.
Да му се не види, с ПБ се справих доста по-лесно, сигурно затова е 2,5 пъти по-скъп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт