Електронни четци - 27

• 53 997
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
 Кой нормален ще иска Киндъл и да прави гимнастики с Calibre.... ужас.

# 361
  • София
Аз Simple Smile
Страшно доволна съм си, а дори не ползвам калибре.

# 362
  • София
Аз също.
Както и повече от половината от пишещите в темата и 60% от гласувалите в анкетата.

# 363
  • Варна
То голяма гимнастика с калибре Joy Само който не се е прежалил да я прави се възмущава толкова. Същото като страха от "рекламите". Много шум за нищо. Но може пък да сме ненормални Laughing

# 364
А какво трябва да се прави с това калибре?  Аз за моя нук си  свалях книги в epub формат и през usb си ги качвам, или на карта. Даже мислех, че той е по-ограничен,защото чете само този формат, а мислех че с киндъл е по-лесно, защото може всякакви формати, или бъркам 🙄 Другото, което никога не разбрах за какво ми е това wifi?

# 365
  • Варна
Просто програма за преформатиране. Аз като по-консервативна качвам книгите на четеца с кабел от компютъра. свалям файла от интернет, ако не е в моби го зареждам в калибре, тя го преформатира в моби за 5 секунди и си го качвам с кабела на четеца. Ако си е свален в моби го качвам директно. Та дали ще преформатирам или не, разликата е 5 секунди. Голяма гимнастика Laughing
Други хора с един клик преформатират и качват на четеца. Още по-голяма гимнастика Laughing

# 366
За любителите на Нук или поне интересуващите се, ще има нов модел Nook Glowlight 4 Plus, с екран 7.8 инча, и с възможност за слушане на аудио книги. С бутони от двете страни на екрана (моя любим дизайн). Ще е upgrade на предишния модел. Бих го погледнала определено.

# 367
Другото, което никога не разбрах за какво ми е това wifi?
На теб вероятно за нищо, но хората които пазаруват книги от Амазон си получават книгата в четеца пет секунди след като са си я купили на уебсайта през каквото и друго устройство, компютър, телефон и т.н. и им е много практично.

# 368
Аз съм добовлен от Нуук и Покетбук! Пари да ми дават няма да взема Киндъл.

# 369
  • София
За показването на страниците в Киндъл...

Aa > Themes > More > Reading progress > тикче на Page in the book

Наистина ли това го няма при всички като опция? Thinking

На мен излизат номер на страницата, прочетен % от книгата и часът - така съм си го направила, че така ми е най-удобно.

Calibre го ползвам, защото иначе не ми излизат кориците, а често не излизат правилно и автор и заглавие. Не съм имала случай да купя е-книга от Хеликон и да не може да се преформатира през calibre. Затова винаги качвам със Send to Device и по-рядко с изпращане по поща.

Реклами на Оазиса нямам, чак ми беше странно, защото с Paperwhite бях толкова свикнала с тях. Но и опцията за скрийнсейвър с корицата на понастоящем четената книга я намирам за достатъчно готина.

И впрочем, винаги съм обожавала бутоните на Нук. Но 7.8 инча четец не е компактен, нито удобен за четене с една ръка за моя милост поне.

# 370
Аз съм добовлен от Нуук и Покетбук! Пари да ми дават няма да взема Киндъл.

Има хора, които купуват книги от Амазон. Но дори и в тоя случай запазват един Киндъл за тая цел и около мен върли поклонници на Киндъл се насочиха към Кобо в последната година.

За мен лично, 8 инчов екран е идеален. Не е прекалено голям и ми е удобен. Жалко, че няма да видим такъв Киндъл скоро Sad  Ще проверя дали новият Нук има по-модерен софтуеър от предишния Plus модел като излезе. Техните екрани са по принцип хубави.

# 371
  • Варна
За показването на страниците в Киндъл...
Aa > Themes > More > Reading progress > тикче на Page in the book
Наистина ли това го няма при всички като опция? Thinking
Не излизат, ако книгата е качена с кабел. Явно се появяват ако я пратиш на четеца през калибре. На мен и корици не ми се показват, но не ми и трябват, както казах аз съм консерва и както съм си свикнала ми е най-добре Mr. Green

# 372
И аз съм голяма консерва. харесва ми старото меню на киндъл  и съм се запънала като магаре на мост с моя, не искам да инсталирам нова версия. Бях се запънала и с калъфчето, но като видях едно HAMA 182428 за PW4, очите ми изтекоха - твърдо и елегантно. Уж са все 6" екрани, но има малка разлика в размера с моя  PW3 и калъфчето не  става за малко. Сега искам да си намеря такова за киндъл PW3 , ако някой види, моля да казва.
https://www.jarcomputers.com/Kalyf-HAMA-182428-za-Kindle-6-do-15 … CNHAMA182428.html

-----------------
Цитат
Не съм имала случай да купя е-книга от Хеликон и да не може да се преформатира през calibre.
Как става това? Нали имат DRM защита и пише, че са несъвместими с киндъл? Calibre някак преодолява  защитата ли? Дай повече подробности, моля.  
Ето за пример  първата, която ми излиза.
https://g.helikon.bg/10000000000376-%D0%A1%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0 … %D0%B0-Apple.html

-------------------
Цитат
около мен върли поклонници на Киндъл се насочиха към Кобо в последната година.
Какви са причините?

И аз взех да се заглеждам в Кобо, заради повечето формати.
Някъде има ли изгодни промоции на Кобо?

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 10:51 от Diorela

# 373
Просто ползваш някаква програма, например тази , с която да свалиш защитата. Лесно е и не вършиш нищо нередно, като прочетеш купената от теб книга. Това ще стане, ако я разпространяваш.

# 374
Благодаря!
Според мен е нередно да се продават книги  със защита само в един единствен формат, който най-масовия четец у нас не поддържа. Издателите на електронни книги да вземат да си направят труда да пускат книгите във всички формати и да си слагат каквито искат защити, за да не ни принуждават да правим еквилибристики. А не да ми пишат, че не се поддържа от киндъл.
Това е все едно да си купя хартиена книга, която да ми се слепи и да не мога да отворя, за да прочета, вкл. и след време. Заплатила съм авторските права със закупуването, от там нататък трябва да мога да я чета когато реша, както  всяка хартиена книга в домашната библиотека.

Винаги ми е изглеждало страшно сложно, не знаех и, че мога да я конвертирам и дори не съм опитвала да купувам електронна книга. Чета си от читанката.
https://g.helikon.bg/read_ebooks/

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 11:11 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт