Айдън (не съм сигурна за името), един от леко глуповатите, но верни хора на Хайредин се влюби в Марсела. С тях двамата винаги е забавно. След две три виждания в таверната, започна да прави забележки, да дава съвети и да търси обяснения, защо тя говори с други мъже, които нямат добри помисли и били женени с деца.

От другата страна на океана в Истанбул пък Капудан Паша пък се влюби от пръв поглед в снахата на Хайредин. Дори потърси султанския гадател да му прави хороскоп за съвместимост с нея. Майката на Пашата пък припадна докато подслушваше разговора им на вечеря, тя е избрала за сина си достойна жена, а не вдовица с дете. Предложението за брак не закъсня, но снахата (забравям й името, извинявайте) отказа, т.к. предложението му за брак прозвучало, не като влюбен мъж имащ желание за щастлив брак със съпругата си, а започвало с желанието му за деца. Преди това той има един брак и развод, но няма деца.

Еми, ти си с емоционалната част, а за мен по- лаконичното - фактите, че аз и без това тях повече гледам.