Отговори
# 510
Преди да продължа с политическите игри, да спомена и таверната във Венеция. Там се събират много от тайните на  цялата Римска империя. Предпочитано и посещавано място от всички с тъмно минало и настояще. Марсела е "ушите" на Миа де Луна, а стария кръчмар продаде тайни на другата страна, всичко в името, не на кауза, а на добрите стари златни дукати.

Айдън (не съм сигурна за името), един от леко глуповатите, но верни хора на Хайредин се влюби в Марсела. С тях двамата винаги е забавно. След две три виждания в таверната, започна да прави забележки, да дава съвети и да търси обяснения, защо тя говори с други мъже, които нямат добри помисли и били женени с деца.

От другата страна на океана в Истанбул пък Капудан Паша пък се влюби от пръв поглед в снахата на Хайредин. Дори потърси султанския гадател да му прави хороскоп за съвместимост с нея. Майката на Пашата пък припадна докато подслушваше разговора им на вечеря, тя е избрала за сина си достойна жена, а не вдовица с дете. Предложението за брак не закъсня, но снахата (забравям й името, извинявайте) отказа, т.к. предложението му за брак прозвучало, не като влюбен мъж имащ желание за щастлив брак със съпругата си, а започвало с желанието му за деца. Преди това той има един брак и развод, но няма деца.

Еми, ти си с емоционалната част, а за мен по- лаконичното - фактите, че аз и без това тях повече гледам.

# 511
Да онагледя с малко гифки един от любимите ми моменти:

- Не се приближавайте.
- Войници, не се приближавайте!

- Какво стоите, хванете го!

- Не сега!

Следва продължение ...

# 512
Аз утре ще продължа с обзора, а сега само едно гифче на Доан Байрактар като Кристофър. Той всъщност се появява още в края на 4 еп., но е неразпознаваем. Има го в гифките на Еми, но ако не сте го познали, утре ще ви го покажа.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 21:39 от cvetansk

# 513

- Казах ти да ме чакаш под прозореца.
- Аз мислех, че ще излезеш през вратата.

- Аз не зная какво е било предишния път.
- Нямах паспорт и избягах.
- Не го ли направи през вратата?
- Врата?!

- Тогава защо те помолих да дойдеш с каруца пълна със сено? Давай, бързо, бързо!
- Аз не ти ли казах, че ще действаме както предишния път.

- Бързо, бързо. Бързо, Луна. Още по-бързо!
- Ако смяташ, че по тези улици е лесно, то сам...

- Още по-бързо, още по-бързо. Наведи се.
- Бъди по-нежен.
- Аз се опитвам да ти спася живота.
- Като ми счупиш врата?

- Вземи това.
- Защо не ми каза по-рано, че имаш пистолет?
- Ти не ме попита.
- Как така се получава, че войниците се появяват отвсякъде?
- Не зная.

- Откъде узна, че Гемин е там?
- Може ли да поговорим за това по-късно.
- Спрете каруцата, стой!
- Скачай!

- Стани от мен, моля те...
- Извинявай!

- Отиваме или в моя дом, или на твоя кораб.
- Не бива. Ако някой ни види, веднага ще узнае кои сме.

- Аз ще отида да потърся Айдън. А ти се постарай незабелязано да стигнеш до дома си.

# 514
Емка, Цеце, страшен тандем сте....благодаря ви за всичко, което правите с толкова много труд!

Този Доан Байрактар, тук ми прилича на Памир Пекин
Голям сладур е

# 515
Здравейте, момичета!

„Огледайте се за позитивното в този момент. Дори да трябва да търсите дълго, то съществува.“

Нека денят ви бъде усмихнат и весел, успешен и щастлив, изпълнен с обич и топлина!

Ново от сторито на Суде

На кафе с Хайредин и Луна:

- Мисля, че отдавна не си пил кафе. Надявам се да ти хареса кафето, което аз направих сама.

- Защо така ме гледаш?
- Ако в онази нощ ти не беше извела войниците от таверната, сега може би аз нямаше да седя пред теб.

- Лъжеш се...
- Не и зная, че ти си дала огърлицата си, за да уговориш Педро. Бергаш ми каза.
- Значи Бегаш е много словоохотлив.

- Ти и сама прекрасно знаеш, че в началото аз не ти се доверявах, но съм длъжен да призная, че съм грешал.
- Благодаря, но доверието прилича на покупка на скъпа вещ. Не трябва да го търсите в душата на хората.

- Предстани да даваш вид, че всичко ти е безразлично. Ако не беше твоята помощ аз нямаше да успея да се справя. Аз няма да забравя за нашето приятелство.
- Аз ...

Скрит текст:

# 516
Здравейте, момичета!

И кучетата не могат да устоят на Джан

# 517
До впечатляващата снимка на Джано да постна и Хайредин с бялото конче.

А този колаж от фенове и надписа под него ме разсмя от сърце.

Tolgahan Sayisman - Децата са поверени на Алмеда Абази

# 518
Хайде да не остана по назад

# 519
Хайде да не остана по назад

Джакиии, ама и с чалмата на Джан ли трябва да свиквам?! Нее, много ще ми дойде - тъкмо се примирих и преглътнах чалмата на Хайредин, но Джан в този образ едва ли ще свикна да гледам. Ще си чакам търпеливо Виолата и само ще аплодирам Джан в ролята на Турчинът.

# 520
Емкааа, ето ти без чалма

# 521
Здравейте!

Императрицата – карта Таро за 19 януари.

Дойде време да напиша и за останалите политически събития в епизода.
Следва ответния удар на Карл за взетия от него малък френски Принц. Всъщност замисъла ще се разбере на срещата на десетте, но е сигурно, че в това отмъщение ще са замесени папата и Андреа Медичи. На организираната вечеря от Крал Карл и съпругата му в ролята на свидетел и писар е Батиста, като посланик на Венеция в Испанския двор.

Венеция се управлява от таен орден на десетте, но никой не знаме кой кой е, дори дож Гритти, който е председател на този съвет. Миа де Луна намира начин Хайредин да отиде на този съвет, т.к. "близнаци" от десетте е болен.

Крал Карл и Нидерландския Хасбург са сключили съглашение с Папата с което го коронова за Импертор на Немските нации. Съобщава в писмото си и за съюза на Франсоа със Сюлейман. Кани и Венеция да се присъедини към този съюз или ще бъдат смятани за врагове. По този начин с това съглашение Карл има по- лесен достъп до Франция и Турция.

Хайредин бива разкрит, когато ненадейно човекът наречен - Близнаци се появи на съвещанието. Всички тайно управляващи Венеция са с кодови имена на зодии, които са изобразени и на маските. Кристофър /Доан Байрактар/ се оказа истинския Близнаци.

Бягството, Еми ни го представи колко забавно беше показано.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 16:42 от cvetansk

# 522
Да редувам Цеце, с няколко гифки от посещението на Луна на кораба и новината, че са избрали нов гълъбар в двореца на Карл и този младеж ще бъде полезен за Хайредин.
     Така ще могат да получават информация от двореца.
      Миа Де Луна е невероятна жена, ползва се с уважението на всички. Всява респект и страхопочитание. Излъчва аристократизъм и власт. Запозната е с интригите, тайните заговори и ходове не само във Венеция, но и в Испанския, Френския и Римския двор.
      Но Хайредин все още я гледа с недоверие...

--Имам за вас прекрасна новина.
- Ти и прекрасна новина?!

- Първо чуй...
- Хайредин, търпение... Разказвай, дъще.

# 523
Еми, поразнищихме епизода и сме готови за следващия.

Един от забавните моменти от серията, с един от внедрените хора на Хайредин в Испанския двор, като посланика на Венеция - Батиста. Какво ли не му се налага измисли, само и само да не целуне ръката на Папата.

# 524
От сторито на Толга. Красавец мамин сладък! Този път и аз ще припадам.

Общи условия

Активация на акаунт