Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 451
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 855
Аз се чудех откъде са намерили тия милиони бръмбари за таваните. И сега не ми е много ясно.

# 856
Ефибуш,
За пореден път удоволствие човек да чете поста ти!
Много интересно информация

# 857
Вероятно всяко наше чудене защо тази/този е с тези дрехи, обувки или десен си имат обяснение като тези на Ефибуш. Ама като не ги знаем понякога даже се подиграваме. То е ясно, че всеки пръстен, всяко колие, начинът, по който се носят, всеки цвят, си имат скрит (за нас) смисъл.
Благодаря за интересните разяснения.

# 858
Коледното дърво в Уиндзор, което дойде още в началото на ноември.

Тази немска традиция за украсяване на коледно дърво е внесена в Англия през 1800г от кралица Шарлот (Мекленбург-Щрелиц), съпруга на Джордж III (станал известен със своята лудост). Първоначално Шарлот украсява само клончета от тис за празника на кралското семейство , като се пеят коледни песни и се раздават подаръци. През 1800г  прави цяло дърво с украси за децата на всички живущи в Уиндзор. Дървото тогава е украсявано освен с гирлянди, топки и стъклени декорации, и с играчки, сладки, бадеми и плодове увити в хартия, и осветено с малки свещи. Накрая всяко дете е получавало порция сладки и играчка от дървото.
Немската традиция започва от легендата за протестантския реформатор Мартин Лутър, който разхождайки нощем се в гората през 1536г забелязал как звездите изглеждат като украшения висящи по дървото. Вдъхновен от преживяното Луътър си донесъл елха и я украсил със свещички за да пресъздаде искрящия ефект. Първите украси са били хартиени рози, ябълки и сладки. Съпругът на кралица Виктория, принц Алберт, дори внася коледната елха от родния си Кобург, преди това се е ползвало всякакъв тип дърво. След Втората световна Норвегия започва да праща на Англия по една норвежка ела като благодарност за оказаната помощ и тя стои на Трафалгарския площад от началото на декември до 6 януари, а норвежката ела остава най-популярния вид коледно дърво в страната. Нощта на 5-ти декември е 12-та нощ на Коледа и според суеверието оставането на елхата след тази дата носи лош късмет.

Църквата св.Мария Магдалена в Сандрингам, където английското кралско семейство ходи на коледна служба след традиционната коледна разходка от имението до нея. Църквата е на 500г.

Традиционно кралското семейство оставя подаръците си на специални маси в деня преди Коледа и ги отваря на Коледа следобяд. В деня след Коледа кралските особи обикновено ходят на лов. Стаята с трофеи в зимното им имение Сандрингам.

Кралското семейство кара новогодишните празници там от 1988г насам, изключение беше само пандемията когато две години кралицата си остана в Уиндзор. Очаква се Хари и Меган да не присъстват в резултат от напрежението в семейството създадено от документалния им филм по Нефликс, въпреки че имат отворена покана за празнуването. Но пък ще присъства херцогинята Сара Фъргюсън, на която беше забранено да идва на празника от 1992г насам, когато се разделиха с Андрю, а вестниците блъвнаха нейни скандални снимки. Очаква се да присъстват и дъщерите й със семействата си.
Скрит текст:

В момента в Сандрингам тече зимен панаир с илюминации за народа
Скрит текст:

Сладък Джордж със сладко коедно бастунче 2016г Smiley

Елизабет II при първото си коледно послание до народа 1952г.
Скрит текст:
Тази година ще е първото телевизионно послание на английски крал, предишното кралско послание е било само по радиото, от прадядо му  Джордж V през 1932г. Друга новост е, че докато досега кралското семейство се събираше да гледа посланието, тази година те няма да го направят, а вместо това ще имат един по-разпускащ празничен ден на свое разположение.

# 859
  • Разпиляна във въображението
Пореден страхотен пост. Какви традиции...

# 860
  • София
София и Фернандо на сватбата на брат ѝ.

В ступор съм. Само бременността би могла да е извинение за това облекло. А от София - дори и с това не мога да си го обясня...

# 861
Тъй на смалена снимчица по бива София Joy
Но не знам какво е това недоразумение, което е облякла, то кройка то якичка Stuck Out Tongue Winking Eye Ама пък най-сетне ясно да й личи бременността Simple Smile

# 862
  • в сърцето на един мъж...
Ефибуш, благодарности за интересната информация! Любопитно какво има на панаира Simple Smile

# 863
  • Някъде там
Лана за последно ще е.😉
Бутан имат национален празник.
Много цветно и пъстро, както винаги там.
Красива Джетсун

# 864
Много е красива тази жена.
Големият им син много ми прилича на баща си 🙃

# 865
С илюминациите парка прилича на кадър от "Аватар". Много е красиво!

# 866
Дъщерята на херцозите Браганца (претендент за португалския трон), се е сгодила - сватба догодина.
Предполагаеми тиари, мисля че сме ги гледали https://royalwatcherblog.com/2017/11/22/portuguese-royal-tiaras/
[/quote]

Една друга принцеса Браганца е популяризирала пиенето на чай в Англия. Преди това е било традиция в Португалия. Но когато португалската инфанта Катерина де Браганца се омъжва за крал Чарлз ||, въвежда тази традиция в английския кралски двор.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 09:26 от SilviPv

# 867
  • Някъде там
Скрит текст:

Много е красива тази жена.
Големият им син много ми прилича на баща си 🙃
И на мен ми прилича. Винаги са ми интересни те.
Още
Скрит текст:

Коледната картичка на Романови.

# 868
Е, ето, една истинска коледна картичка с елхата и прочее 😂

# 869
Е, ето, една истинска коледна картичка с елхата и прочее 😂
Тъй де, я как хубаво са се пременили и наредили Simple Smile

Много е красиво при бутанците.

Общи условия

Активация на акаунт