Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 447
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 870
Ма мен ми е интересно каква е причината принц Луй да не присъства на последното събитие с брат си и сестра си?
На 4,5г не е малък вече?
An heir and a spare присъстват, присъствали са на подобни събития и когато бяха по-малки.
Интересно дали на посещението в църквата за Коледа ще го видим?

# 871
  • София
Цитат
Дъщерята на херцозите Браганца (претендент за португалския трон), се е сгодила - сватба догодина.
Предполагаеми тиари, мисля че сме ги гледали https://royalwatcherblog.com/2017/11/22/portuguese-royal-tiaras/

Една друга принцеса Браганца е популяризирала пиенето на чай в Англия. Преди това е било традиция в Португалия. Но когато португалската инфанта Катерина де Браганца се омъжва за крал Чарлз ||, въвежда тази традиция в английския кралски двор.
И освен това идва с голяма зестра, но за жалост, не успява да роди наследник.
Нюйоркският Куинс е кръстен в нейна чест.

# 872
Снимки на Х&М дечурлига 😀
https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/khari-i-megan- … nimki-512134.html
Някои сме виждали, някои - не.

Ма мен ми е интересно каква е причината принц Луй да не присъства на последното събитие с брат си и сестра си?
На 4,5г не е малък вече?
An heir and a spare присъстват, присъствали са на подобни събития и когато бяха по-малки.
Защото се видя, че е малък още и не може да се държи кротко и подобаващо.

# 873
Събитието не изискваше кроткост, той се държа подобаващо за няколкочасово стоене на едно място, както и каките. За официалната част си беше съвсем кротък.
Може да е много студено в абатството, може да е болно детето, може поначало  да е за по-големи.
А може да ги е било страх да не обере вниманието от събитието, всички и без друго основно него гледат Simple Smile.

# 874
Цитат
Дъщерята на херцозите Браганца (претендент за португалския трон), се е сгодила - сватба догодина.
Предполагаеми тиари, мисля че сме ги гледали https://royalwatcherblog.com/2017/11/22/portuguese-royal-tiaras/

Една друга принцеса Браганца е популяризирала пиенето на чай в Англия. Преди това е било традиция в Португалия. Но когато португалската инфанта Катерина де Браганца се омъжва за крал Чарлз ||, въвежда тази традиция в английския кралски двор.
И ги е научила да ядат с вилица Wink

# 875
Изгледах филма за Хари и Меган, много увлекателно е направен, грабна ме, особенно последните 3 епизода. Не мога да взема страна, не съм им навътре в кралските работи. Хари ми стана изключително мил и симпатичен с отношението си към Меган, личи си, че е добър човек.

# 876
Цитат на: Lana

В ступор съм. Само бременността би могла да е извинение за това облекло. А от София - дори и с това не мога да си го обясня...
И аз съм в същия ступор. Някакви традиции или задължения не могат ли да обяснят това облекло? Изобщо не е неин стил.
Бутанците пак са много цветни и красиви..❤

Романови с истински коледна картичка. Харесва ми, има уют.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 16:54 от Анонимен

# 877
  • София
Цитат

И ги е научила да ядат с вилица Wink
Това мисля се твърди за Катерина Медичи, доста по-рано. Ако до средата  на 17 в англипаните не са знаели за вилица...мамма миа 🤔🙃

# 878
Вилицата в Англия, доколкото знам, се появява през 15 в. От Бургундия идва влиянието.

# 879
Ползвали са ножа и вилицата само за сервиране, а са се хранили с три пръста. Тя въвежда в двора ползването на вилица при хранене.
https://seen.bg/article/5-kakvo/1336-otkade-idva-chayat-v-pet

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 19:06 от SilviPv

# 880
Ползвали са ножа и вилицата само за сервиране, а са се хрании с три пръста. Тя въвежда в двора ползването на вилица при хранене.
В Англия вилицата се е считала за деликатен женски уред затова мъжете са предпочитали да ядат с нож, иначе Елизабет I e боравила с вилица. До към 18век обаче вилицата навсякъде си е била само да си държиш мръвката в чинията докато режеш, не толкова да си я носиш до устата. Тя и самата храна не е изисквала много вилица. Съвременната вилица с многото рога е измислена чак 18век в Германия, преди това са били двуроги и не е било особена разлика дали ще боднеш храната с нея или с нож. Масовото навлизане на вилицата е било и заради опасения, че остри ножове на трапезата може да се ползват за атентат. Френския крал специално ги е забранил през 1669г.

# 881
На 4,5г не е малък вече?
ЛуИ се казва момченцето.

# 882
  • Варна
Много благодаря за споделеното за вилицата - ето затова темата е чудесна!

# 883
  • Down south
Прекрасна снимка!

# 884
Замъкът Балморал.

Общи условия

Активация на акаунт