Отговори
# 105
  • Пловдив
В бодимед ще ида.Само да успея да я събудя, че и тя много не спа с това мерене на половин час.Тъкмо я свали и пак нагоре.Редувам на 4-5часа Нурофен и Парацетамол.Направо съм като парцал от нерви и безсъние.Какво е това чудо?!
има ли някакви оплаквания?

# 106
Не.Нищо не я боли.Кръста вчера малко- бъбреци предположих.Ще видим.Правих 2 теста за ковид- отрицателни.

# 107
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изпуснах ви за малко, а вие сте се разпищолили.... Тави... Кюфтета... Корекомки...
Една изпитана рецепта да картофени кИфтаци ще пуснете ли?

Празнувахме Коледа в училище

Типично - приготовления в последната минута. Един бачкатор и шестима ОТК

Някой ден Горинич ще се научи да си връзва обувките Wink в градинката за всеки крак си имаше по две-три мераклийки.

# 108
Добри, моите картофени кюфтета  са на фурна.
-2 кг картофи сварени с кожата, още топли се белят и намачкват с пресата за картофи
-голяма глава стар лук на ситно или връзка пресен лук на ситно
-поне 300 грама натрошено сирене
-поне 300 грама настърган кашкавал или друго твърдо сирене (слагам смес според наличното в хладилника)
-6-7 яйца
-сол, пипер, сух чесън, джоджен ИЛИ магданоз
Всичко това омесвам хубаво заедно и оставям в хладилника за половин-един час.
Оформям кюфтета, топя всяко кюфте последователно в брашно,  яйце и галета и нареждам в тава върху хартия за печене.
Поливам отгоре с малко мазнина (масло+олио ползвам) и пека на вентилатор до хубав загар.
От това количество стават 2 големи тави.
Поднасям с млечно - чеснов сос.

# 109
Славно детенце е Горинич! Heart Eyes
Денят ми започна криво, да видим как ще свърши тая работа...
Самодиагностицирала съм се с плексит, но дори да не е това, гърбът и рамото ме болят брутално!
Уми, стискам палци да са наред изследванията и детенцето да се подобрява скоро!
На вас  хубав петък!

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
уми, всичко да минава. Казах! Хау!
мос, ще ги пробвам. Simple Smile попитах точно защото прочетох, че са за фурна Simple Smile хич не обичам пърженето да му се не знай!

кой друг се болнЯви? отръскайте ги тия болести, врем е за купон. Simple Smile

# 111
  • София
КъФ купон, бре, Добриньо? Язе отивам да пазарувам (мразя и в червата), после ОИ, после поредната серия мачове на щерката. Междувременно малко тръстика от вкъщи, да не се отпускам. Искам понеделник!

Горинич рууулз!

Уми, може ли да е от бъбреците? Стискам палци да е някакво гадно малко вирусче и пикът да е минал.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 09:52 от бъръльо-бъръльо

# 112
  • София
Горинич е измежду звездите в нашата тема! И на мен ми е любимец! Щом дори той още не може да си връзва връзките на обувките, спирам да юркам Пантата да се научи да връзва своите. Успокоих се някак, за което съм ти благодарна, ДобрЕ! Laughing Шегата настрана, не схващам как е възможно да се научи сама да чете на няма и 5 год-възраст, но да си връзва обувките не може да се научи нито сама, нито с помощ. Дори книжка за целта й купих, но тц. Е, то вярно, че от тази книжка и аз хептен се обърках, ама ...

Уми, дано хванете какво я тормози малката и бързо да се справите с него!

# 113
  • France
ДобрЮтро, вещерки. Как спахте? Аз щото спах супер добре. Честно, не ми се беше случвало от седмица-две да се събудя сама и наспана.

Уми, милата, сегашният вирус/грип е такъв. Идва изведнъж с много бързо покачване на температурата, но без други оплаквания. Направо прегазва детенце. Хубавото е, че бързо отминава. За 24-48 часа. Стискам палци и при вас да мине бързо-бързо.

Сънувах нещо и си философствам колко странно функционира мозъкът
Скрит текст:
Връщаме се от дискотека или нещо подобно. Аз съм с някакъв мъж, който ми е гадже, но няма общо физически с МН. Първо е доста по-висок. Всъщност единственото общо с реалността е, че сме в нашата кола. Той се скарва с двама други мъже и хвърля камък по тях, само че улучва колата ни. Влиза бесен, караме малко, аз мълча и в някакво село (чужбинско) спира и ме изкарва навън, а аз съм по боси крака, защото съм свалила токчетата. Събудих се и точно се чудих от какъв зор пък ми минава такъв сценарий през главата и се сетих, че една българска приятелка от студенството ни се беше оплакала от нещо подобно от гаджето ù молдовец. Просто мозъкът от време на време подрежда досиетата.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 10:12 от Philomena

# 114
Уми, стискам палчета бързо да установите и решите проблема!
Други болни има ли? Да им минава бързо-бързо!

Бабри, и за теб стиснати палчета. Чакаме да ни почерпиш после Simple Smile

Навлязла съм в етап "философстване по глобални въпроси", криво ми е от разни тенденции, върху които нямам власт и контрол. По този повод ме е хванала нервата и ме е обхванало някакво мащабно безпокойство и отвращение. Що си кося така нервите и аз не знам.

# 115
Уми, дано днес се разбере какво и се започне адекватно лечение! Hug
Допивам кафето и опъвам мата аз. Няма хън- мън.

# 116
  • София
Май наистина сме вещици и си предаваме телепатично тенденциите за философски мисли. Smile Аз от няколко месеца съм в такава фаза. И достигнах до извода, че не ме дразнят толкова много тенденциите, върху които нямам  власт, колкото ме дразни това, че аз не мога да се примиря с някои от тях, например с явната глупост на хора, които живеят със самочувствието, че са топ.
Скрит текст:
Масова тенденция е това около мен . Много хора в ежедневните ми контакти се изживяват като знаещи, широкоскроени , толерантни и т.н., но с постъпките и коментарите си демонстрират точно обратното. Ама откъде накъде това трябва да е моя работа, че и да им се дразня даже!!! Ей това болднатото не проумявам. На себе си се дразня най-много, защото възпитавам детето си, че трябва да приема околните каквито са. Всички сме различни и това е нормално. Но май аз не мога да ги възприема каквито са. Laughing

# 117
Уми, съчувствам 🤗! Дано минава бързо каквото и да е!
Изпратих дребната на училище и си направих пълна тенджера макарони с риба тон,домати и авокадо 🐷. Грух!

Моя любима колежка прави опити от доста години за бебе, но все не се получава. И двамата с мъжа й много искат. Виждам я как страда всеки месец. Освен това виждам,че вместо да тръгне по лекари и да установят причините се нападат взаимно и ходят по медиуми. Боли ме сърцето всеки път, но не знам как да й помогна!

# 118
Точно, Панде, точно.
И глупостта, обилно гарнирана с високо самочувствие, обикновено без покритие. Тропането с крак, че някой ми е длъжен, защото аз съм нещо повече от него. И отказа да се съобразяваме с това, живеем в общество и не ние сме в центъра на вселената, че моят личен комфорт не стои по-високо от комфорта на околните и желанието ми да си го осигуря не ми дава право да газя всичко наред. За глобалните ми драми няма да отварям дума. Не върви на добре този свят Simple Smile

# 119
Фил, ще те поправя - в момента е някакъв страшен компот от няколко гадни вируса плюс няколко по-леки. В Европа това, от където има данни, но в Бг е същото положение с малко времево отместване. Нищо, че здравните власти са си скрили главите в земята и се правят че всичко е наред.Както и да е, болните да се оправят.

Точно сутрешно си говорихме с благоверния накъде върви света, родината, младото поколение, тенденции разни. Той е по-тревожен като натура, аз съм по-заземена. Аз съм се научила да не драматизирам за неща, които не мога да променя и не зависят от мен. Можем да се опитаме да направим децата си по-устойчиви и по-адаптивни, можем да се опитаме да имаме няколко опции за бъдеще и старини, но светът не можем да променим. Каквото дойде, ще го живеем.
Тенденцията за масово издигане в култ на посредствеността е отдавна, на всички нива.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 12:17 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт