Отговори
# 825
  • София
Ей ги моите джинджифилови меденки. Пет! тави. Да видим до кой вторник ще изкарат.

Рецептата е от сто години, все ми се струва, че е форумска, заради последното изречение.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 19:48 от бъръльо-бъръльо

# 826
Ида с оклюмал нос.
Пералнята ми ме предаде. След 23 години служба нещо днес изгоря, мотор ли, що ли идея си нямам, но така ми скапа деня.
Една кайма изхвърлих, купувала съм я преди доста време, но веднага я бях прибрала във фризера, сега като я размразих на нищо не прилича - кафеникава една никаква. Сложих да я раздробя в пота(сарми бях планувала), джуркам и ѝ се мръщя, опитах едно парченце не ми хареса и я изхвърлих. Та сега ще дъвчем постни сарми. Зелето е купешко, да видим дали ще ни харесат или и те ще поемат пътя към кофата.
Отделно цял ден се опитвам да разчистя един ограмен гардероб в една от стаите в които ще се слага ламинат. Почти успях. Напъхах 90 процента от дрехите в едни големи торби и кажат ли, че идват да работят ще ги примъкна в стаята на тийна. Две юглови и ракла има да се вадят, абе.... у дома е бирбат. И на всичката прелест отгоре тийна вика ще украсяваме ли? МОЛЯ!!!?
Отивам да вадя хляба, ще се изкъпя и сядам с питие. Не мога повече.

# 827
Бърльо, може ли под снимката да допълниш рецептата. Да сБирам маТриал дет се вика. Знаеш за къде.

# 828
  • София
Готов!

# 829
  • Пловдив
Аййй, къв бахър тук 🥶 Хич не обичам.
Сладки и курабийки не правя аз...моите не ядат.

Уинд, не вярвам тва да ти е била идеята за коледен подарък, ама на...и тва става. Ще си имаш нова, джиджана Wink

# 830
Уинди, ако дойда скоро на твоето място с пералнята, направо ще се гръмна. Да не ми се случва. Удължената  гаранция на моята свърши миналата година, ако не пере по 400 пъти годишно и да суши поне по 100 поне, не е уред в къщата ни. А е комбинирана, с голям обем. От къде 5 човека произвеждаме толкова много пране, не ми е ясн. Сериозно обмислям да взема пералня и за жилището, в което е майка ми и дъщеря ми. Ще олекне значително работата на моята и има шанс да изкара още поне няколко години. Пък и ако стане нещо, няма да кърша пръсти, ще имам план Б.

# 831
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ей тия са моите Simple Smile даже купих мед за да ги направя и тук
най-хубавото им е, че държат печат Wink така една година имахме чубака, йода, р2д2... много коледни бяха Simple Smile Simple Smile Simple Smile

http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki

# 832
  • София
Ся и портокаловите, и шведските искам да правя. Animal Pig

# 833
Ся и портокаловите, и шведските искам да правя. Animal Pig
запретвай ръкавите, отварям прозорците.  Даже вратата Stuck Out Tongue Winking Eye

# 834
Аз не искам да правя, но с удоволствие бих хапнала Simple Smile

Оплаках ли ви се, че поканихме свекини на гости за Коледа и те взеха, че приеха поканата Joy

# 835
И аз искам сладки, обачеее качила съм две килца, ей така от нищото!!! Спрях да ходя пеш на работа, че сутрин си е цепенак. И бум две килца горница. 66 съм, че аз толкоз бях бременна. Ужасен ужасон. 😱 Мерих дрехи, докато оправях гардероба, ми реве ми се. Малко изхвърлих, много останаха в графа, като отслабна. Ха дано, ама надали. Уж съм се нахъсала след ремонта да правя упражнения. Ще видим...
Сармите са станали, няма да летят в кофата. Зелето не е кой знае какво, но като не се организирах навреме да купя и сложа 3 зелки сега нямам право да мрънкам. Пуснах ги в пота на 15 минути на ниско налягане. Оставих само да спадне. Чудесни са - направих ги с праз и гъби. Тийна не беше доволен, че са постни, ама каквото такова.
Бърд, ден-два ще минат бързо. Включи свеки в готвенето за празника и ще си имаш помощник.

# 836
  • France
И към мен може да пратите Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз май съм болна. Чувствам дясната си сливица подута и ме боли като преглъщам. Славчо също се сополиви. Май само Монстърчето е по-добре.

Уинд, почти 7кг свалих за 2 години, като за последната - почти 5. Само редовен спорт и никакви диети, но здравословно ядене без джънк. Трудно е, бавно е, но се получава. Много искам да сваля още 1-2, но инч'Аллла.

# 837
Имам си нова премиера порядък,фръц,фръц 🤪
Ходихме да видим елхата на площада.Постарали са се тази година с нея.Останалото,ремонта,Бърд,не ми се коментира 🤐

# 838
Ще минат, Уинд, шегувам се аз. Отдавна не са ни гостували, ще се съберем с тях и с мама.
Колко вода сложи на сармите?

И на мен ми харесва тазгодишната елха. Прилича на пловдивската Simple Smile

# 839
Бяха на един ред, сложих вода колкото почти да ги покрие. Ориза почти е попил водата, останало е много малко. Като количество едва ли е повече от 300 мл.

Общи условия

Активация на акаунт