Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 38 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Да де, ама нефтът удари дъното на цените, а дизелът се ветрее по върховете. Пак някой прави далавера, защото цената трябваше да падне не в известна степен, а много. А олиото поскъпна светкавично и за складовете пълни със стока от старата, ЕВТИНА  реколта.

И за да не избием в безкраен спор - изобщо не твърдя, че има един компонент, отговорен за инфлацията. И ако съм избрала да посоча един компонент заради контекста на дискусията, това съвсем не значи, че отричам другите.

# 676
"Луксозна" гарсониера в ж.к.Тракия гр.Пловдив за 100000 еуро как ви се струва? Или двустаен "луксозен",пак там- за 170000 еуро....

# 677
За Пловдив бях писал няколко страници назад:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1503581.msg45818164#msg45818164
Никой не взе отношение, явно няма форумци от Пловдив? На мен ми се видя луда работа това, което става в момента там.

# 678
"еко био къмпинги" означава че се къпеш в био тор собствено производство, нали? Joy
По-скоро е нещо като тази красота намираща се на плаж удостоен със Син флаг:

Какво се разбира под къмпинг в българия? Аз на къмпинги съм ходил с палатка, каравана, или това дето му викат motorhome. Обикновено палатковата зона е отделна от каравановата, в която има връзки за ток оточна и прясна вода. Като ги гледам тези претенциозности по снимките изобщо не ми се връзват с някой дето след два джина с тоник ще се върне да си легне в палатката.

# 679
Има каравани.

# 680
  • София
Tintina, моля за съвет.
Купувам апартамент в строеж, чакам акт 14 февруари. Кога е по-добре да го придобия - преди или след акт 14.
Строителя напъва да е преди...
Благодаря!
Сигурно някой е отговорил, но и аз да кажа- касае ДДС-то.
Преди А14, имотът има статут на "право на строеж", което е вещно право, но не е обременено с ДДС. След това се генерира ДДС.
След А14 /за банката изискват и уд по 181- демек включена зидария, освен груб строеж и покрив/ според закона сградата се приема за съществуваща като такава и правото на строеж е упражнено. АКо не е упражнено въпросното право, има давност от няколко години, мисля пет, след което автоматично отпада и следва да се възстанови наново.

# 681
Много благодаря!!!

# 682
Цените на недвижимите имоти, както и цените на услугите, заплатите бавно или бързо ще вървят нагоре и ще догонват средноевропейските нива. Дали ни се иска или не е друг въпрос. Въпрос на време е да приемем еврото. Няма държава в Европа, при която се наблюдава обратния процес

# 683
Цените сигурно ще вървят нагоре още известно време.Въпросът е какво ще стане след 10год.Населението намалява,много празни жилища и после какво?Платежоспособни чужденци не вярвам да дойдат,щом досега не са дошли.Говорим за сериозни инвеститори,не заради евтината работна ръка,а и те се насоват към Азия.Иначе и аз искам един ден да имам допълнителен доход към пенсията,но май и двете ще се някакъв минимум.Не съм оптимист.Някой прочете ли цялата статия,или да не си разваляме настроението с мрачни прогнози?
Цитат
Четвърт милион празни жилища в София при рекордно строителство

# 684
Оф, стига ги повтаряхте тия "средноевропейски нива"! Не мога да повярвам, че толкова много в България не могат да разберат значението на думата "средно"... Честно просто е - за да има неща над средното, трябва да има и неща под него.
Тия приказки как България ще настигне и изпревари другите страни отдавна се изтъркаха. България е твърдо на последно място в ЕС по всички показатели от както я приеха.

# 685
Перфе, кога ще догоним средноевропейските цени, че да продам нещо тук и да купя в средна Европа. Или да продам 2 средноевропейски имота тук и да си купя  1 високоевропейски 😀 усещате ли към днешно време колко абсурдно звучи.

# 686
Някои са догонили,че и задминали западноевропейските цени.НО,само някои.Продават за 1млн. еу на Оборище и заминават да си купят.Joy Повечето обаче ще трябва да продават 10 към 1.

# 687
Какво се разбира под къмпинг в българия? Аз на къмпинги съм ходил с палатка, каравана, или това дето му викат motorhome.
Като ги гледам тези претенциозности по снимките изобщо не ми се връзват с някой дето след два джина с тоник ще се върне да си легне в палатката.
Същото като и в чужбина, в случая е къмпинг с бунгала.
"motorhome" е кемпер, България се пише с главна буква.
Тези претенциозности напоследък са популярни, вика им се глампинг, може да си го потърсиш в гугъла, че не ми се пише подробно.

# 688
  • София
Хич не се притеснявам от това, че цените в София щели да догонят европейските!
Като ги догонят, разпродавам и отиваме в някое село около Гренобъл например, да сме в близо до всичко в Европа!

И да знаете, от там до Лазурния бряг се стига за същото време, колкото до нашето море. Проверено.
А Италия и Швейцария са дори по-близо Rolling Eyes

# 689
Оф, стига ги повтаряхте тия "средноевропейски нива"! Не мога да повярвам, че толкова много в България не могат да разберат значението на думата "средно"... Честно просто е - за да има неща над средното, трябва да има и неща под него
Да бе - когато нивото в България стане средно, кои ли държави от ЕС ще са под нашето ниво - Чехия, Словения, Хърватия може би? Даже ако сме ние в средата, трябва половината да са под нас - от 30 държави 15 да изпреварим?
А ние докато ги гоним да ги изпреварваме, те на едно място ли ще стоят, или ще вървят назад?

Общи условия

Активация на акаунт