Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 076
  • 670
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
За подарък Angel Nova  e по-безопасен. Навсякъде ухае на него, явно масово се харесва.

# 181
  • София
Скрит текст:
Добър ден на всички, в този мразовит зимен ден!
Ориента и амбровите парфюми ми импонират мигновенно и се чувствам отлично с тях, затова и винаги съм отворен за още амбър, за още ванилия и тн., независимо колко аромати от този стил съм натрупал. Помня навремето, когато за първи път тествах Gaultier 2 припаднах на мига Cupid
Deetron, знам, че и тонката е от предпочитаните от теб нотки, затова не мога да не ти похваля новото издание на Мансера: Tonka Cola Mancera. Абсолютна лудница! Ще полудееш! Има нещо пристрастяващо в него, както във всички Мансери, които попаднат на точната кожа.
Не гледай сравненията във фрагрантика, изобщо не мирише на никой от посочените парфюми. Тонка кола е точно това, което пише. Аз съм от хората, които могат да живеят на кока кола вместо вода, и смятам, че в Тонка кола е уловен точно истинският автентичен аромат на колата. Познавам и Енигма, и Азияде, все аромати, нарочени за образци на кока кола, и смея да твърдя, че тук са ги надминали многократно. Началото е еуфорично, брутално реалистично, взрив от тонка и от лимоново масло, чиято комбинация дава това газирано усещане за кола. Тонката е тъмна, плътна, пикантна, леко дървесна, точно каквато я обичам. Има и леки канелени оттенъци, които засилват това усещаве за кока кола. При мен черешата не се усеща, но и изобщо не ми липсва, точно така искам да мирише. Парфюмът е топъл, сладък, но точно в точната доза, нищо не е прекалено. Дори ако очаквате сладко гурме може да сте леко разочаровани. Към нея е добавен шус тъмен ром, и направо се е получил любимият ми коктейл Куба Либре. Бих казала, че този парфюм е съвсем новаторски за Мансера, и поставя нова тенденция. Няма ги обичайните мускус и уд на марката, мисля, че бих го поставила на едно ниво и е в една тенденция с Тобаколор на Диор, Ванила Диорама и Шалимар Тонка. Точно в тази топла, уютна и премерена стилистика е. Разбира се, описвам това, което аз усещам. Говорих си с мой познат, който пък казва, че при него в този парфюм се усеща основно черешата, а върху приятелката му миришел точно на кока кола, както е при мен.
Тонка кола за мен е категоричен унисекс, няма пол, може да се носи и от мъже, и от жени, които обичат кока кола, тонка, ванилия, меки и уютни орииенталци, както и Куба Либре. Толкова ми харесва, че го нося почти непрекъснато последната седмица, много ми е комфортен. Траен, присъствен, но не и нахален. Препоръчвам, мисля че си от хората, които ще го оценят Hug! Благодаря ти и за ремикса на любимо парче, чух го с удоволствие и страшно ми хареса!
Желая Ви много усмивки и позитивни емоции и ви показвам малко предколедни снимки
Скрит текст:
kovatcheva - страхотно ревю! Animal Heart Eyes Cat Ще я следя Tonka Cola - звучи ми много интересен парти парфюм. Благодаря за препоръката Tropical Drink

# 182
Не мога да не покажа новото си бижу, това което "отстрелях" на безумно ниската цена в Parfimo./късмет в най-чист вид/
За съпруга ми поръчах Мансера Red tobbaco, ей така насляпо, и с абсолютното съзнание, че ще се хареса и на двама ни.
Все още не съм пръснала за проба от Ангела, но усещам от пулверизатора една вълшебна сладост, която определено ме плени.♥️

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 21:30 от Lioness77

# 183
Аз днес се напръсках с позабравения Valentino Myrrh Assoluto. Такова чакане и дебнене  беше за него, така щях да го изпусна за секунда буквално. За щастие го получих от една любима моя приятелка, с малко помощ Simple Smile
Не знам дали Azalea Attar Collection е наистина сходен с него, както го дават във ФР. Но ако е, моментално бих взела бутилка, защото Myrrh Assoluto си го пазя изключително много.

Междувременно поръчах Lovely Garden Mancera от Parfumi-shop. Свръх любопитно ми е какъв ще е. Днес поръчах, утре ще дойде. Какво повече да иска човек.. Simple Smile

# 184
  • Варна
Момичета, имам приятелка в Дубай в момента. Искам да ми купи някакъв бюджетен парфюм от там, че се сетих от подире и не знам колко е удобно, та от някоя дрогерия и типично арабски.Тя не ползва парфюми и ще я затрудня много.  Харесвам аромати със сандалово дърво и кожа. Имате ли предложения? Да и дам конкретика. Някоя от вас ако е ходила в Дубай и има попадение от там ще се радвам.

# 185
  • Бургас
Някой беше поръчал скоро GAULTIER SCANDAL LE PARFUM. Има ли вече отзиви за него?
Аз го чакам, от немски сайт е.Ще споделя като пристигне, дано е ултра женствен каквито харесвам, ще го видим.Wink Не познавам Valentino Myrrh Assoluto, но Azalea Attar Collection има много прилики за мен със Жасмин Ноар.И двата никак не ги харесвам.

# 186
Привет, момичета и момчета!
Тъй като сме на колафантаиспрайт вълна,да се включа с отзив за Severo на Jacques Zolty, който получих преди малко...
Идеята му е кола,Амбър,пипер и мъничко алкохолче.
Реалността: алегоричен парфюм е. Разчита се на илюзията, че си имаш работа с кока-кола. А пък тя така прелива в амбра,че да не се усетиш. По принцип колата ми е до голяма степен в една ароматна група с амбрата и впечатленията са ми на тази база,да си знаете... Носи топлина,сгрява, пиперлив е,без алкохолни излишъци (no vodka on the rocks...at all). Никой от акордите на пирамидата не надделява,не искри и не е напълно своето "аз". Предполагам, това е резултат от добро блендиране. Чувството е за изветряване на иначе силни нотки в здравословни дози.
Като цяло любителите на амбра ще са доволни. Тези, които обичат кока-кола,ще са може би леко разочаровани, тъй като тя не се появява веднага,не е сладка и определено не буквална.Пропуснах да допълня - през първите секунди парфюмът е отвратителен. Има силно ацетоново начало,някакъв разредител, който може да разплаче по-деликатните души...Нека похваля и Kodife- пратиха шест мостри на марката,с които сега ще се опознаваме...

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 14:34 от rocktoberry

# 187
Аз днес се напръсках с позабравения Valentino Myrrh Assoluto. Такова чакане и дебнене  беше за него, така щях да го изпусна за секунда буквално. За щастие го получих от една любима моя приятелка, с малко помощ Simple Smile
Не знам дали Azalea Attar Collection е наистина сходен с него, както го дават във ФР. Но ако е, моментално бих взела бутилка, защото Myrrh Assoluto си го пазя изключително много.

Междувременно поръчах Lovely Garden Mancera от Parfumi-shop. Свръх любопитно ми е какъв ще е. Днес поръчах, утре ще дойде. Какво повече да иска човек.. Simple Smile
Аз имам Азалея и може да сравниш паралелно на кафе.Heartpulse

# 188
  • София
Нямам парфюм с Кока-Кола, но явно и защото не съм фен. Ако измислят тръпчив като Тоника, бих го пробвала.
Искам само да споделя, че когато пробвах за първи път Serge Lutens Chergui асоциацията ми беше точно с Кока-Кола.

# 189
Нямам парфюм с Кока-Кола, но явно и защото не съм фен. Ако измислят тръпчив като Тоника, бих го пробвала.
Искам само да споделя, че когато пробвах за първи път Serge Lutens Chergui асоциацията ми беше точно с Кока-Кола.
И на мен! Simple Smile

# 190
..Междувременно поръчах Lovely Garden Mancera от Parfumi-shop. Свръх любопитно ми е какъв ще е. Днес поръчах, утре ще дойде. Какво повече да иска човек.. Simple Smile..
И аз си го взех на сляпо преди седмица,за любители на Тубероза е Bowtie  Силна и плодова тубероза,но тук е и тежка,плътна........... с пачули,муск и канела и пушеци. Сравняват с Пюр Голд на Монтал (имам го) но нямат нищо общо.Сравняват го и с Велвет ванила Мансера(също го имам),но за мен освен,че базова нотка се усеща Туберозата,нямат друго общо.Велвет Ванила е жизнерадостен,плодов ,става и за топло, а Ловли гарден си е тежък,за по-хладно време. Много женствен аромат!

# 191
Ох, аз Lovely Garden го взех с идеята за Муск с  плодове и роза… не като нещо тежко, плътно и зимно… ще го видим де, каквото такова 😀
Само дано не прилича на Musky Garden, че него грам не го харесвам Simple Smile

# 192
Ох, аз Lovely Garden го взех с идеята за Муск с  плодове и роза… не като нещо тежко, плътно и зимно… ще го видим де, каквото такова 😀
Само дано не прилича на Musky Garden, че него грам не го харесвам Simple Smile
нее,за щастие не прилича на Мъски Гарден- една от малкото Мансери,които не харесвам изобщо. Ловли Гарден е нещо като каката на МАй Уей:) Не е никак страшен,много е елегатен,мек и дълбок.Да,ако харесвате Велвет Ванила,ще харесате и този (най-вероятно), и двата са със силна, плодова Тубероза:)

# 193
Тръпчиво и свежо като водка с тоник и лед в горещ ден е един парфюм на Kilian...... как не се сещам в момента за името.....с либето се парфюмирахме и двамата и страшно ни хареса. Ако някой помогне ще е супер, под елхата има още малко място Grinning

Почерпиха ме страхотни бонбони с лакриц и сега искам парфюм (абе направо няколко Grinning с миризма на лакриц и анасон. Идеи?

От няколко седмици нося само рози - редувам Александрийската роза и Флоработаника и се чувствам страхотно, а за последния вече няколко човека ме питат с какво съм - явно на по-хладно време ухае по-красиво за околните.

# 194
Тръпчиво и свежо като водка с тоник и лед в горещ ден е един парфюм на Kilian...... как не се сещам в момента за името.....с либето се парфюмирахме и двамата и страшно ни хареса. Ако някой помогне ще е супер, под елхата има още малко място Grinning..
Vodka on the Rocks By Kilian  може би..

Общи условия

Активация на акаунт