Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 068
  • 670
  •   2
Отговори
# 195
Vodka on the Rocks разбира се Simple Smile
Благодаря много!

# 196
  • Бургас
Ал, пробвай тази Лолита, класика в жанра, разбира се е реформулирана https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempicka-456.html На мен нещо много ми се носи този парфюм, имам проби от него и ми харесва.

# 197
Брех, ми намирам само 15 мл в Нотино......почвам да търся сега :~
Благодаря за идеята Кристал! Flowers Tulip

# 198
  • София
Al Georgieva моето предложение е YSL Black Opium Intense има и лакриц и абсент и кафе. В това време е много хубав Heart
Иначе други парфюми с лакриц, които имам са Dior Hypnotic poison edp, Guerlain LPRN Black perfecto и още един, за който в момента не мога да си спомня.

# 199
Лакриц - Aoud Black Candy Mancera

# 200
Hypnotic poison edp ми е голяма любов, но един от колегите направо припада Grinning и аз лека полека спрях да го ползвам и го подарих (сега ме чепка отвътре да си направя подарък за Коледа едно мини, е така - да изпадам в нирвана като го подуша)

Начи списъка с лакрицови парфюми за момента е (номерацията е за прегледност, не по важност Blush
1. Lolita Lempicka / Lolita Lempicka
2. Black Opium Intense / YSL
3. Hypnotic Poison edp / Dior
4. Aoud Black Candy / Mancera
5. LPRN Black perfecto / Guerlain

# 201
Ковачева ще ти каже за лакритц, тя има едни сърца такива и е голям специалист по лакритцови парфюми.
И датските бонбони в магазина в Дъ мол са хубави.

# 202
  • София
Al Georgieva, oще лакрицови предложения: Mad About You Pierre Guillaume - прилича като постройка на класическата LPRN Guerlain, но с повече лакриц и е по-въздушен, не е толкова натегнат, лесен е за носене.
Purple Heart V 5 Map Of The Heart също е доста приятен лакриц, дамски и фин.
Мои 2 любими, които са унисекс (за мен), макар че единият се маркетира като мъжки (Brecourt), са: Black Vines Kerosene (навява асоциации за немски коледен базар с греяно вино, печива и коледни подправки) и Contre Pouvoir Brecourt.
Анасон: най-реалистичният такъв, който съм пробвала в парфюм, е Cento Orizzonti DFG1924 - май е труден за откриване, но ако на човек му се носи точно анасон, не се сещам за по-добър такъв.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 16:48 от Klodilia

# 203
В допълнение на предния си пост искам да похваля поне шест от парфюмите на Jacques Zolty! Пратиха ми Leonella, Cubata, Havana rain, Me gustas, Crazy belle и Tyrannique. Наистина завладяващи,сложни и не приличат на много други...крайният резултат не е алгебричен сбор от компонентите,а е отделна парфюмна единица. Браво!
Колкото до въпроса с трайността на Severo,тъй като знам че мнозина биха се напръскали и със сода каустик, стига да е трайно Grinning не е от най-трайните с всичките ползи и недостатъци от това...

# 204
  • Стара Загора
Хелоооу! Joy Връхлитам темата, в която не съм писала с месеци, но ви чета постоянно. Днес си взех поръчката от flaconi.de, в която се криеше Chanel N 19 EDP. Много мнения изчетох и много клипове изгледах, а във фрагрантика се връщах няколко пъти, за да съм сигурна, че точно този е за мен. Всички го описваха като мноого свеж, зелен летен аромат и реално мен ме грамна думата "зелен". Пирамидата му също много ми хареса. НО! Пръснах си днес и ме удари един "приятен" аромат на стара декоративна козметика (не развалена, а стара). Реших, че са ми пратили парфюм на 10 години. Grin Проверих кода и излезна, че е произведен преди 2 месеца. Ок, значи проблемът е в мен. Минаха 2-3мин, започнаха да се проявяват момината сълза и бергамотът, но пак нещо не ми харесва. Изведнъж се сещам, че като тийнейджър използвах една гадория - депилатоар. Е, ароматът е същият с много далечен цитрус.
Пръснах си до него Alien Mugler EDP. Леле! Alien e свежарка всравнение с Chanel-a. ...Имах вътрешното усещане, че този Chanel е точно за мен и че ще ми пасне, гледайки пирамидата му, нооо ми е old school.

# 205
  • София
Аз днес се напръсках с позабравения Valentino Myrrh Assoluto. Такова чакане и дебнене  беше за него, така щях да го изпусна за секунда буквално. За щастие го получих от една любима моя приятелка, с малко помощ Simple Smile
Не знам дали Azalea Attar Collection е наистина сходен с него, както го дават във ФР. Но ако е, моментално бих взела бутилка, защото Myrrh Assoluto си го пазя изключително много.

Valentino Myrrh Assoluto дала прилича по нещо на Gold Myrrh Absolute Carolina Herrera ,ако го познавате? Валентиното  никъде не го намерих. Можете ли да го опишете?

# 206
Здравейте! Докато си чакам Armani Si, и днес съм с Tenue de Soiree, а това е музикалният фон:
https://www.youtube.com/watch?v=6-9jeZbDxys
Късметлийски ден ми е определено.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 20:49 от bell_87

# 207
Здравейте! Докато си чакам Aramani Si, и днес съм с Tenue de Soiree, а това е музикалният фон:
https://www.youtube.com/watch?v=6-9jeZbDxys
Късметлийски ден ми е определено.
Оо..как ме вдъхнови с валящия сняг, ей сега ще си пръсна Si, тъкмо и ьа сънчо. Бързо да ти пристига и с кеф да си го ползваш Heart

# 208
Аз планирах да си взема Si напролет, не знам защо бях решила, че за тогава е подходящ. Обаче миналата седмица една колежка сподели, че си го е купила. Как да остана по-назад? Моментално си го поръчах.

# 209
Аз да ви кажа, че миналия месец поръчах една Черна орхидея и се чудех дали да я подаря на ММ или да я задържа за себе си. Скрих я в шкафа и се чудех. Познавам аромата и затова не можех да преценя дали е по-подходящ за мен, или за него.
Сърбяха ме ръчичките да го отворя и да го тествам, но се сдържах.
Днес забърсах една Velvet Orchid, която ми е доста по-женствена и мисля да подаря Черната на ММ. В края на седмицата има коледно парти, ще го мотивирам да отиде и да си разноси новия парфюм. Той сам такива неща не си купува, ще го поглезя. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт