Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 051
  • 670
  •   1
Отговори
# 270
Тета, той писа, че знае какво иска, както и че е без обоняние след ковид, а ти го прати на....:Close

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 19:25 от •mimoza•

# 271
  • Бургас
Господинът няма обоняние, затова пита тук! Нали темата е и за препоръки.Аз също не съм фен на парфюмите на НР, не харесвам и Си, но Моннн, и аз като Мимозата съм чувствителна на тема Мон.Smirk

# 272
Ами и как да обясня какво не ми харесва? В смисъл това е парфюм, не ми харесва как мирише, как да се изразя, че да съм полезна. Достатъчно е според мен да не се има предвид, че даден парфюм е едва ли не универсален и ще се хареса на всеки.

# 273
Да питам пак за парфюми с аромат на Лакриц?
Днес поръчах едно Black Perfetto LPRN / Guerlain и едно мини Le Parfium / Lolita Lempicka, те ще стоят под 🌲 като дойдат, от мен за мен 💖

# 274
А като напишете, че нищо не харесвате изобщо, какво? Става ви по-хубаво? Или смятате, че сте полезни с тези коментари? Поне напишете защо не ви харесват, все някой ще се ориентира. По тази логика изобщо не трябва да има парфюмна тема и не трябва да се подаряват парфюми.
Обвинете ме за дългия пост, но кovatcheva е напълно права! Ако всеки си следва своя нос и посоки, темата губи смисъл. И вместо ориентир, се превръща в "обърквач". Всеки има вкус и пристрастия, но в подобни случай, с крайни и субективни мнения, без аргументи, не сме в помощ и от полза. Аз напоследък си нося Mon Guerlain, за който мисля, че "не става", единствено ако човек откровено не харесва лавандула.

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 20:01 от Magda Dimitrova

# 275
За мен Мон не е лавандула в шише, а състояние на духа. Жалко  че някои не разбират за какво става въпрос и пожелавам на всеки да намери своя аромат и да изпита такова блаженство, да се докосне поне веднъж до това удоволствие.
Първата ми бутилка беше абсолютно на сляпо и вече съм на трета. За мен е специален и го ползвам с особено внимание и не задължително навън, а винаги, когато имам нужда от него.
В моето обкръжение е отбелязван положително -  това за протокола.
От одеве съм с него след душ и съм в парфюмна нирвана Relieved

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 20:50 от •mimoza•

# 276
А като напишете, че нищо не харесвате изобщо, какво? Става ви по-хубаво? Или смятате, че сте полезни с тези коментари? Поне напишете защо не ви харесват, все някой ще се ориентира. По тази логика изобщо не трябва да има парфюмна тема и не трябва да се подаряват парфюми.

Темата е за размисли, аз я разбирам че е за лични размисли и на кого кой парфюм и защо му допада, и кой не.

Не харесвам например  Обувката, защо..става ми лошо от аромата му.
Харесвам някои Шанели, Ла вито на Ланком, Скандала на Готие и много други аромати. Това обаче как помага на друг, не знам.
Съгласна съм с другата потребителка, която када, че универсални и допадащи на всички аромати едва ли има. И това е напълно нормално.

Иначе ми е интересно да  чета кой как вижда определени аромати. Както и начина по който се описват и разказват.

# 277
Да ви кажа честно аз съм голяма фенка на Мон едп и попринцип не харесвам лавандула, но точно тази я харесвам с комбинация от другите нотки.

Освен това човекът каза, че няма обоняние от ковид, как да ходи да избира, като не усеща?

Като се подарява парфюм, винаги има риск да не се хареса, затова може да се продаде, подари и тн. Ясно е, че риск има. Аз лично имам слепи покупки и са били в десетката - дори при santal royal, dark purple (montale).

По описание не винаги се разбира, аз гледам пирамидата на аромата. И като видя някои нотки знам, че няма как да се харесаме.

Предполагам за питащият е по-сложно понеже е за подарък. Лятото подарих парфюм на братовчедка ми, сляпа покупка - супер беше, хареса й.

# 278
При мен не мисля, че лавандулата е проблема с Мон, имам парфюм с лавандула в пирамидата, който много харесвам, даже ми е един сред любимите (Cloud). Аз мислите трудно ги обличам с думи, особено за парфюми, по-скоро правя асоциации като помириша даден аромат, но ще си оставя асоциациите за себе си, за да не засегна някой.
Май като цяло парфюмите на Герлен не ми харесват. Една приятелка ми се похвали с нов парфюм на Герлен черната рокля... Ами по-гаден парфюм не бях пробвала скоро, на нея и мирише на свежо, на мен на болница. Поне нито аз, нито тя се засяга, ако на другата не и хареса парфюма.

# 279
Голяма дискусия се заформи Hug
Аз бих препоръчала на питащия да проучи, дали приятелката му не е от хората, които трудно харесват парфюм. Тогава може би е по-добре да избере друг подарък. Най-добронамерен съвет от непозната.
Моят любим мъж ми подари парфюм, който откровено не харесвам. Избирал го е внимателно и с любов, сигурна съм.

# 280
Положението взе да става плачевно Joy
Господина и това си е написал в питането /че тя е претенциозна към такива неща/.все пак му е приятелка  няма тепърва да я сваля Joy
Не се чете и това е! Не само в конкретния случай.

# 281
На господина ще му препоръчам да разбере кой и е най-любимия парфюм, и да и подари същия, щом е толкова взискателна едва ли експериментира и сменя много парфюми. Парфюм на сляпо да подариш, че и да се хареса си е лотария.

# 282
Не знам аз, но господинът определено повече няма да посмее да попита нещо в тази тема, а може би и изобщо в бгмама. Дет' се вика пишман стана човекът....

# 283
  • София
На мен парфюми не ми подаряват, защото знаят, че трудно ще ме ударят в десетката. Обкръжението не е в час с парфюмите ми. По-скоро някой от форума, знаещ вкуса ми или гардеробчето ми във Фрагрантика има по голям шанс да ме нацели, отколкото хората, които ми подаряват подаръци. Те са в пълно неведение.
Ако дамата е взискателна, препоръчвам на мъжа да я закара в мола по друг повод, случайно да минат покрай Дъглас/Сефора/Делириум и т.н., да му хрумне на момента идеята тя да пробва и да си избере, който парфюм иска.
Когато е избран от човека, който ще го ползва, ще се ползва с огромна любов. Пък и тя винаги ще го запомни този жест.
Другото е риск печели, риск губи.

# 284
Ще прескоча поредната драма и направо ще дам няколко предложения на младежа, няма да го излагаме пред момичето, я! После ще продължим дискусията кой-какво мрази и пр Joy

Страхотен унисекс, остава диря след себе си, смолата и ванилията в базата го правят забележим дори в студ: https://douglas.bg/maison-margiela-replica-jazz-club-57206

Това според мен също ще се хареса много, за мен тоалетната вода е в пъти по-интересна от парфюмната, отново субективно мнение https://douglas.bg/yves-saint-laurent-libre-eau-de-toilette-conf-58201

Дървесно-флорален сладур, изключително подходящ за работна среда https://douglas.bg/karl-lagerfeld-tokyo-shibuya-conf-57909#reviews

Този любимец у дома препоръчвам с две ръце, ухае на чисто, на безгрижие, на усмивки https://douglas.bg/maison-margiela-replica-lazy-sunday-morning-57203

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 09:38 от Smartie

Общи условия

Активация на акаунт