Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 006
  • 670
  •   1
Отговори
# 390
Привет, парфюмни феи!
Имам нужда от помощта ни.
Ще ми препоръчате си парфюм с ванилия, напамнящ ванилов сладкиш и с прилична трайност?
За девойка е, а аз не съм особено заинтригувана от ванилията в парфюмите, и ми е трудно да избера
Хипнотичната отрова и Амура на Кензо ги изключвам🙂
Не съм чела назад, но ето това напълно отговаря на изискванията и е доста бюджетно:
Rochas Byzance
https://douglas.bg/rochas-byzance-conf-052872

Може да се пробва навсякъде и по читавите сайтове да се намери на много прилична цена.

# 391
Този Rochas Byzance, наистина е убиец, наскоро го пробвах в Дъглас. Няма измирисване, началото е много наситено и красиво, но върху моята кожа драйдауна ми напомня малко на лекарство и не можах да си го купя, малко ме е яд, но шанс.

# 392
Дали го намалят и с колко този парфюм на Yves Saint Laurent
Elle?

Скрит текст:

# 393
Плюс един глас за Rochas Byzance. Чудесна ванилия няма измирисване издържа през целия ден без подновяване

# 394
И има много красива празнична бутилка.

# 395
А има ли изобщо такава възможност ЕДТ да е по-траен от ЕДП, на който и да било парфюм? На мен ми звучи малко като оксиморон, но все пак не съм запозната.
Има - например  Инсоленс ЕДТ е много по-траен и превземащ пространството от Инсоленс ЕДП (Guerlain). Има и други примери, но това "ми дойде" на първо четене. 😊

# 396
И има много красива празнична бутилка.
Много си права Денси купих го след твое ревю ,за което ти благодаря и парфюм и бутилка направо приказка.

# 397
Аз нещо не мога да случа на шлейфов и излъчващ аромат, парадоксалното е, че най-хубавият, който имам в това отношение е най-евтин.
За мен такива са Монтал. Просто освен, че са трайни, имат шлейф и аз самата си ги усещам през целия ден. Дори понякога се замислям дали други парфюми не са с компрометирана трайност, понеже си правя сравнение с Монтал. Има много парфюми, които явно си се усещат целия ден, но аз лично спирам да ги усещам на себе си. С Монтал не е така.

# 398
А има ли изобщо такава възможност ЕДТ да е по-траен от ЕДП, на който и да било парфюм? На мен ми звучи малко като оксиморон, но все пак не съм запозната.
Има - например  Инсоленс ЕДТ е много по-траен и превземащ пространството от Инсоленс ЕДП (Guerlain). Има и други примери, но това "ми дойде" на първо четене. 😊
И друго се сетих покрай Gerlain, някои Intense версии са много по бледи от оригинала Mon /за  мен поне.
Някои мъжки, та и дамски аромати - примерно Myake първообразите са само edt версия и са брутално трайни. Ретро Кашарелите също. Narciso едт се държат като плътни едп.Но аз като цяло нямам проблеми с трайност, не ми е критерий номер 1, ако не е нещо скандално изчезващо.

# 399
Нарцисо for her EDT е много по излъчващ от EDP също.
И Hermes Foibourg 24.
И Gres Cabochard.
За тези се сещам.
Четох относно Intense версиите, че това не означава задължително, че самият парфюм е по-концентриран, ами понякога една определена нота е засилена.

# 400
Здравейте!
Може ли мнение за тези два аромата Zadig & Voltaire:

Подходящи ли са за покупка на сляпо? Свежи и трайни аромати ли са? Стават ли за подарък на млади хора, които си имат всичко? ☺️

# 401
Ако под имат всичко се има предвид парфюми - This is her много слабо вероятно да впечатли дамата.

# 402
  • София
Трайни са и двата, но не са свежи.

# 403
Под " имат си всичко" имах предвид с добри финансови възможности. Но все пак искам да подаря нещо хубаво, което да влезе в употреба. Надявах се на ухание... 😊

# 404
Хубави са, но не са впечатляващи.

Общи условия

Активация на акаунт