Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 72 974
  • 670
  •   1
Отговори
# 480
Имате ли отзив каква е трайността на J'adore Parfum d’Eau?
За мен е изключително красив и достатъчно траен. Прекрасен е, но трябва да се пробва.

# 481
По въпроса с най-трайни и шлейфови парфюми при мен това са тези красавци

Тези двата са едно към едно.

# 482
Обожавам La Belle Le Parfum

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 19:13 от Анонимен

# 483
При мен един от най-трайните и шлейфови парфюми е MFK Le beau parfum.

# 484
Скандал и Уоманити са изключително силни, моите са купувани отдавна, така че  единствено си обяснявам новите им издания да са променени и за това да не ги усещате.
По принцип аз нямам проблем с трайност, усещам си почти всички нормално. Всеки човек има различна степен на обоняние и чувствителност към определени компоненти, напълно е възможно да ни се струва, че парфюмът е  лек, а околните да го забелязват.
За мен са най нахални всички варианти на Ерба Пура и БР540 и съм ги намразила завинаги, защото се носят без никаква мярка, а имитациите си миришат на имитация, изобщо... Не съм сигурна, че този им голям успех на пазара  е нещо хубаво. От кранчето на чешмата изтичат вече.
Също Guerlain Cuir Intense имам малко количество, 1 пръскане стига за цял ден, на коса и дрехи - до изпиране.

# 485
Колко сме различни хората, тъй като стана дума за Afnan supremacy purple  - когато го купих на сляпо , имах големи очаквания, нали е арабски, очаквах силен и траен парфюм. Оказа се, че за мен нито е силен, нито е траен и беше разменен набързо във форума.
От моите парфюми почти всички си ги усещам, но аз пръскам много и по косата. Затова при всяко завъртане на главата,  усещам любимия аромат. Иначе с едно подновяване на обяд , усещам до късно вечер, 90 процента от парфюмите си, които са около 30.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 14:16 от Lioness77

# 486
А, скъпи дами, зная,че беше надълго дискутирани,но грубо- от коя година насам партидите на crystal noir не ви миришат както преди?

# 487
След 2018 г мисля, че беше.

# 488
Забравих да спомена при най-трайните и шлейфови парфюми, които съм имала Монтал дарк пърпъл, но ароматът на тежка, мазна роза ми беше толкова неприятен, че го разкарах набързо. И досега ако усетя да се носят талази от него ми прилошава.

# 489
Най - трайният, който  нося, е Montale - Roses Musk.  Наистина мирише с дни и дори след пране още се усеща по роклите. Не се среща често и имам много забавна история с него. Един колега беше дошъл на моя етаж по някакъв повод и се бяхме прегърнали. След това ми разказва как се качил в асансьора, след него се качили двама от изпълнителните директори,  за секунда подушили въздуха около него и единият заявил "Миришеш ми на  ( моето име)". После всички прихнали в смях, осъзнавайки ситуацията, но тая история дълго се разказваше.

# 490
Зимните шалове най-го отнасят при мен...като парфюмерия са Simple Smile

# 491
Ооо, за шаловете да, тях ги забравих, ама тях поне ги пера по-често, а с якетата няма как, то има де, ама нямам желание да купувам през месец ново. Grin
Има голяма корелация между ежедневно миене и тънка и пършава коса(не за всички, но много често срещано), та да не почваме да си коментираме кой какво може и не може да си представи.

# 492
  • Бургас
Парфюм се пръска на чиста кожа и скърцаща от чистота коса.Това е при мен и няма да се промени, косата си я мия всеки ден, през ден/ по- рядко/ задължително.

# 493
Парфюм се пръска на чиста кожа и скърцаща от чистота коса.Това е при мен и няма да се промени, косата си я мия всеки ден, през ден/ по- рядко/ задължително.

Абсолютно точно ! Право "в десятката"  !
Иначе другото ми навява асоциации с френския двор и поливането с парфюми поради рядкото къпане в тогавашните времена.

# 494
За да не усеща човек силни парфюми, по-скоро проблема е при него - може след преболедуване, може да е синузит, покрай цигарите, може от възрастта.... причини разни.
Силните парфюми с повече от 2-3 пръсвания се увиват като боа и душат ли душат.....

За роклите на Герлен се коментираше по-назад и да кажа, чи харесвам духа им, заявявят по небрежен начин "тук съм".

И преди малко усетих на една дама смокинята Созопол и толкова ми хареса как ухае в студа, суперски е парфюма

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 17:09 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт