Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 72 978
  • 670
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
Включвам се в темата с въпрос за парфюм, който намерих във физически магазин и по първи впечатления ми хареса. Тъй като съм свикнала преди да купя, да чета мнения и във  Фрагрантика и тук, а не намирам нищо за него...
Става въпрос за Em Burj Dubai, самия флакон е във формата на Бурж Калифа в сребристо, ще се радвам да се включи някой с отзиви, ако го има.
Весели празници на всички! 🌹

# 466
Само не ми се смейте обаче аз имам проблем с трайността на La vie est belle edp, със сигурност не е менте ( от parfumdreams e, а имам и от Flaconi) но върху мен трае точно 1,5-2 часа и после няма никой, не е като да спирам аз да го усещам, защото и никой друг не го чувства 😂 Наскоро си взех от Дъглас LVEB Intesement, същата работа, много си ги харесвам и страшно ме е яд, че така се случва ☹️
При мен също беше така. Размених го. Скандал е същата работа. Това, че един парфюм е сладък и наситен не значи, че е траен и шлейфов. Дори имам чувството, че този тип аромати залепват за кожата и не правят добър шлейф.
Ако има значение, с мазна кожа съм и буквално се къпя с парфюмите си. Да нормално е да свикнем с един парфюм след като сме го носили само него, но не и толкова бързо, веднага щом започнем да го ползваме.
В този ред на мисли, въпреки че е имало такива теми и въпроси, но все пак да опресним: нека всеки, който желае да сподели своят най-шлейфов и зашеметяващ парфюм.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 09:19 от Анонимен

# 467
  • Виена
За зашеметяващ не знам, но шлейфов и траен се оказа Tobacolor на Dior. Четвърти ден няма измирисване, а първите два дни буквално ходех в облак от парфюм само след едно пръсване на китката. Парфюм пападна и върху ръкава на якето и си мирише още...

# 468
Онзи ден бях с него с три пръсвания на Коледно парти и се отрових. Всичко мирише на него, роклята ми няма да се изпере, сигурна съм. През нощта се изкъпах и на сутринта викам на мъжа ми, който е много тактичен винаги към моите парфюми -"отрових се", а той- " и аз". Хвана ме срам.

# 469
  • Пловдив
При мен така беше с първия досег до Шанел...мадмоазел/купен от Франция/.Споменавам го, щото за мен има значение...Траеше мин.2 дни..., дори след баня, а по дрехите и повече. След това където и да съм го тествала - нищо подобно.
Коментирано е, да...че е до кожа, но и при мен рядко усещам ароматите. Успокояваме това, че околните ги усещат Grin пак е нещо.

# 470
Ex nihilo- Cuir celeste е нещо страшно. По два дни на кожа. Добре че го обожавам...
А всъщност кое обуславя това дали една кожа би попила аромата мигновено? Моята винаги е била като найлон в това отношение - дори най-нетрайните по отзиви на потребители парфюми,на мен си държат стоически...

# 471
  • Пловдив
И аз се чудя...

# 472
Здравейте!
Никой на никого не се смее...Снощи се замислих за момичето, което иска NR Musk Noir от "друго място". Трайноста му ще е същата, но ако ще я успокои, нека пробва. Мисля, че "силните" и излъчващи парфюми, според концентрация и съставки, са си такива! Това, че на нечия кожа имат друго "поведение", не са "виновни" парфюмите, нито съответната кожа и притежателят и. Аз съм щастливка, защото усещам всичко. Обаче имам проблем с парфюми които много харесвам, но ги усещам прекалено силно и не мога да ги нося! "Идват ми" като тежка дреха и не се чувствам комфортно. Ако знаете, как се влюбих в Shalimar Millesime Tonka, ами...той е шедьовър, но не е за мен! Заради моите особености. Примерите са много! Но аз  харесвам (върху себе си), по - дискретни, "приглушени" и "тихи" аромати. Парфюмите са еднакви, сами по себе си, когато не са фалшиви. Ние и възприятията ни, ги правим различни. Имайте хубав ден! Flowers Rose

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 10:44 от Magda Dimitrova

# 473
Здравейте!
Никой на никого не се смее... От снощи чета и се замислих за момичето, което иска NR Musk Noir, от "друго място". Трайноста му ще е същата, но ако ще я успокои, нека пробва. Мисля, че "силните" и излъчващи парфюми, според концентрация и съставки, са си такива! Това, че на нечия кожа имат друго "поведение", не са "виновни" парфюмите, нито съответната кожа и притежателят и. Аз съм щастливка, защото усещам всичко. Обаче имам проблем с парфюми които много харесвам, но ги усещам прекалено силно и не мога да ги нося! "Идват ми" като тежка дреха и не се чувствам комфортно. Ако знаете, как се влюбих в Shalimar Millesime Tonka, много го харесвам, но знам, че няма да мога да го нося! Примерите са много! Но аз,  харесвам (върху себе си), по - дискретни, "приглушени" и "тихи" аромати. Парфюмите са еднакви, сами по себе си, когато не са фалшиви. Ние и възприятията ни, ги правим различни. Имайте хубав ден! Flowers Rose
Истината, обаче е, че истински силни парфюми вече много трудно се намират. Причината е много проста: да пръскаме повече и да купуваме по-често. В миналото дори най-обикновеният и евтин парфюм ухаеше дълго и силно. Скъпите се ползваха с години, защото няколко дискретни впръсквания бяха достатъчни. Вярно е, че всеки усеща различно, но това, което съм забелязала около мен е, че много от ползвателите на парфюми си мислят, че ухаят, но това не е вярно. Дори се оплакват колко им е силен парфюмът. Това, че ние си го усещаме много наситен и интензивен, не означава, че и за другите е така. Аз абсолютно винаги си усещам това, което съм нанесла върху себе си, но не винаги и хората около мен. Случва ми се да ме питат дали ми харесва определен парфюм, който някой ползва и аз трябва да си завра носа в човека, за да усетя нещо съвсем лекичко. Затова за мен решението е много и често нанасяне.

# 474
LANCÔME LA VIE EST BELLE INTENSÉMENT, който толкова много харесвам, купуван от Дъглас между другото, подновявам трети път от сутринта. Не ги регистрирам тия малини и това е. Нямам друг фланкър, който да ми трае толкова малко и така слабо да го усещам. Първообразът е чудовище по трайност. И през ум не ми е минавало, че Дъглас са ми пробутали менте. То само това оставаше.

# 475
Моите най-трайни и излъчващи са Afnan Supermacy purple ,Versace Crysatl noir, Elie Saab Girl of now (и фланкърите Forever, Shine), Paco Rabanne Pure XS. Усещам ги по цял ден, а Афнан-а няма отмирисване буквално, дрехите ми и след пералня миришат на него, за това го ползвам по-рядко. Днес за първи път разносвам Ariana Grande Ari и съм много доволна, слага в малкия си джоб Prada Candy, D&G Pour femme и още доста, които имам, но след час не усещам. Cloud на Ariana Grande също ми е доста траен, но не мисля, че е излъчващ и шлейфов, иначе аз си го усещам цял ден.
Като цяло спрямо колекцията, която имам (40+), са ми много малко трайните парфюми и малко ме е яд честно казано. Особено ме е яд за Candy, защото го пробвах преди да го купя и ми хареса много, стори ми се, че е траен, но уви не е така.

# 476
Имате ли отзив каква е трайността на J'adore Parfum d’Eau?

# 477
Моите най-трайни и излъчващи са Afnan Supermacy purple ,Versace Crysatl noir, Elie Saab Girl of now (и фланкърите Forever, Shine), Paco Rabanne Pure XS. Усещам ги по цял ден, а Афнан-а няма отмирисване буквално, дрехите ми и след пералня миришат на него, за това го ползвам по-рядко. Днес за първи път разносвам Ariana Grande Ari и съм много доволна, слага в малкия си джоб Prada Candy, D&G Pour femme и още доста, които имам, но след час не усещам. Cloud на Ariana Grande също ми е доста траен, но не мисля, че е излъчващ и шлейфов, иначе аз си го усещам цял ден.
Като цяло спрямо колекцията, която имам (40+), са ми много малко трайните парфюми и малко ме е яд честно казано. Особено ме е яд за Candy, защото го пробвах преди да го купя и ми хареса много, стори ми се, че е траен, но уви не е така.

Afnan Supermacy purple Heart Exl ,Versace Crysatl noir абсалютно съм съгласна за тях! Girl of Now Shine също съм го имала, но за него не мога да кажа дали беше толкова силен или не. Със сигурност беше един от парфюмите, който изпръсках с кеф. Бих пробвала и Ari Sparkling Heart

# 478
Моите най-трайни са My burberry и My burberry black, Идол интенз, Джема ди парадизо на Кавали, Версаче кристал ноар и Ели Сааб роял и ле парфюм, усещам ги през целия ден. Но  например не усещам Мон Герлена, колкото и пъти да пръсна, явно зависи от съставките. Същата работа и с Линдердит на Живанши - първо пробвах Руж, замених го за нормалния - ми трябва да си навра ръката с пръснатото, че да го усетя.

# 479
Roberto Cavalli Paradiso Assoluto  EDP - този го усещам много интензивно. Другият е Ла вито, вече писах за него.
Guerlain Mon Guerlain Bloom of Rose  EDP - като водичка е при мен.

Общи условия

Активация на акаунт