Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 72 930
  • 670
  •   1
Отговори
# 585
Ами относно Филосикос след дълго търсене ми попадна мостра на тоалетната вода взета от essenza-nobile. Върху мен е чудесен, нищо мъжко няма. Свеж, зелен, просто мечтателен. Друго ме притеснява. Взех проба уж от същия парфюм тук от БГ от една мила госпожица и е толкова разводенен, че съм на тръни като го поръчам какво всъщност ще получа. На мострата от Германия ясно пише че е едт, момичето от БГ също ми потвърди че нейният е едт. А разликата между двата е страшно осезаема. Не бих си помислила че ми е продала разредена мостра, но съм на тръни какво всъщност ще дойде при поръчка. Чудя се дали да не инвестирам в 2 мостри на парфюма и тоалетната вода от Есенца, пък тогава да преценя, но цялата разправия ще ми излезне поне 40 лева и съм малко в чуденка. Ще рискувам, пък ще видим.
Instant crush ми е най-любимата вариация на Бакара. Върху моята кожа мускът се развива прекрасно, усещам шафранът и смола. Мисля че я има и йодната нотка, но е смекчена и бих казала че много прилично смесена с муска. Имам и на Зара имитацията на Бакара, но той е много дървесно йоден и не ми допада, мъжкарее ми, но не по секси начин. Тук муска е просто моят идеален муск. Усещам също и мъхът. Пробвах съвсем скоро и Sensual Instinct, доближават се, но най-вече в драйдауна. Връхните нотки са различни и от една проба не ми допаднаха, но задължително ще пробвам отново.
При мен Instant crush e много траен, само 2 фъс и спокойно изкарвам деня. В момента е 00:00 и от сутринта пръснат го усещам все още. Не съм сигурна че има мощен шлейф, но аз си го усещам през деня и това ми стига. Все още не притежавам пълноразмерна бутилка, тъй като го ползвам при специални настроения и поводи. С удоволствие бих си взела при добра цена, но за сега отливка ми върши чудесна работа.
Мисля че можете да го пробвате в магазина на Parfium или да си поръчате мостра от Старкорп, там цената в момента е най-добра.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 00:18 от Lale_Lili

# 586
Определено Филосикос не стои добре на всеки.Аз никак не го харесвам и върху мен е с мъжки уклон.
Oooo муц, и си мълчим , така ли стана ? Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Никой нищо не казва за нашата гордост!  https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/da-kolekcionirash-arom … te-noshtem-362373

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 01:18 от Milen™

# 587
  • София
Прочетох я. Супер е. Представях си разни аромати през цялото време. Някой си е мислил за Ковачева, докато я е писал.
Това ме подсеща сега да споделя, че моите парфюмни възприятия, пък и предпочитания се припокриват в голяма част с тези на Ковачева и като прочета името й и "наострям уши". Има още няколко съфорумки, които също с интерес следя, особено за аромати, които не познавам. Случвало се е да стрелям  на сляпо и да оцеля, защото възприятията ни са близки. Интересно, как любим парфюм за едни е ужасен за други. Или да не харесам даден парфюм и след 2 години мнението ми за него вече да е различно.
Филосикос също не беше моето. Като цяло съм фен на сочни и добре узрели смокини, но май само за директна консумация.

# 588
Браво, денси. Хубава статия и  най-вече интервю.  😀Сподели кой парфюм мирише на бензин? Стана ми любопитно.

# 589
Последните две теми малко ги пропуснах за жалост, че нещо не бях в особено парфюмно настроение.
Вчера обаче прочетох интервюто на Денси и ми стана едно такова хубаво и уханно. Hug

Това са ми придобивките от последните седмици покрай Чернопетъчните/Коледни намаления. Общо взето "хаштаг:хваля се!" Joy

Чакам тези дни да получа отливка и от I Want Choo Forever, за да го пробвам. Много се надавам да си допаднем, въпреки че розата и черешата в състава маааалко ме плашат.

Хубав ден на всички!

# 590
Аз го чакам I Want Choo Forever, не знам кога ще дойде. Пробвах го и ми допадна, много мой като аромат.

# 591
Аз го чакам I Want Choo Forever, не знам кога ще дойде. Пробвах го и ми допадна, много мой като аромат.

От къде си го поръча?
Аз много се чудих за на сляпо, защотп се влюбих в първообрази и предполагам, че и този ще ми допадне.
Сега обаче не ми е време за необмислени разходи, та си намерих отливка.

# 592
Прочетох я. Супер е. Представях си разни аромати през цялото време. Някой си е мислил за Ковачева, докато я е писал.
Не, аз съм Ковачева по баща и повечето така ме знаят и бяха объркали. Поправиха, но тук са пропуснали. С любимата Ковачева сме и адашки по фамилия, освен близки приятелки.

Бензиновая парфюм е Ambrarem Histoires de Parfums
https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/Ambrarem-13184.html

Благодаря ви момичета и момчета за хубавите думи!

# 593

От къде си го поръча?
Аз много се чудих за на сляпо, защотп се влюбих в първообрази и предполагам, че и този ще ми допадне.
Сега обаче не ми е време за необмислени разходи, та си намерих отливка.

От немския Дъглас...

# 594

Весели Празници! Благодаря на всички, с които си говорихме и от които получих многоо прекрасни мнения и съвети Heart

# 595
  • София
С пожелания за хубави емоции по празниците и весело посрещане на 2023 се включвам и аз ChampagneTadaTropical DrinkChristmas TreeBalloon

Забелязах, че имаше коментари за Диор Адикт, който винаги свързвам с ванилия, та в този ред на мисли, искам да препоръчам препоръчам два парфюма на ваниломаните.
Lattafa Perfumes Khurafi Сегашния му дизайн:
Скрит текст:

Умишлено не дадох линк към фрагрантика, защото там, ако погледнете ще възкликнете - оле мама мия какъв е този ужас и ще затворите мигновено - посочени са нотки като удд, дървеса други и тамян, в което няма нищо вярно. Парфюма е рай за ваниломаните и накратко бих го описал като своеобразен микс между Profumum Roma Acqua e Zucchero и Gaultier 2 Jean Paul Gaultier - сладък, вкусен, леко захаросан, със страхотен подтон на чисто, просто разкош. Усмихва веднага и който харесва сладкия и омаен стил на уютната ванилия - това е парфюма. Не звучи евтино, не звучи претупано, даже напротив. Дава и усещането за малка пекарна и препечени курабийки.  Споменавам го Khurafi, защото сега видях, че се е появил за 30лв в емаг, което е направо коледен подарък за феновете на ванилията Simple Smile
Вчера го носих и много ме радваше, като трайността и сияжа му са много добри. Като цяло се доближава до западната визия за вкусен и уютен аромат.

Другия разкош, който го мисля от известно време и май май ще купувам, е Lush Vanillary

Тази ванилия няма нищо общо с меки и добродушен стил на Khurafi - тук имаме супер алкохолна, сочна, сиропена ванилия, тип ром или бърбън Animal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes Cat Много мощен и изразителен, направо буквален в известен смисъл, не е особено рафиниран, но пък за мен в това му е красотата. Откровена и автентична алкохолна тонка и ванилия в едно - разкош! Опянен съм на макс от нея Cupid Smiley

Тествах онзи ден този от Lush: Turmeric Latte Perfume

Честно казано, много ме изненада. Очаквах да е нещо по-така обло гурме, а той се оказа мощен подправъчен ориенталец с водещи нотки на топъл карамфил, тамян, табак, ванилия и може би сандалово дърво. На хартия, пирамидата е съвсем различна - там ще прочетете: Revel in the rich scent of velvety vanilla, with milky, praline undertones. Нищо общо. Всъщност, идейно Turmeric Latte много напомня на Arabian's secret Desert Infini

Като за мен, Desert Infini e по-сложния и богат, рафиниран и многопластов, докато Turmeric Latte е малко по-първичен, суров и прям в своята заявка. Turmeric Latte е далече от лекинко гурменце, от парфюм за ей така. Много мощен и откровен подправъчен Ориентал. Ако нямах Desert Infini, може би щях на миг да го купя.

И накрая една мъжка препоръка, която ме отвя преди 2 дни: Zara Mountain Woody Forest
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Mountain-Woody-Forest-76754.html
Скрит текст:

Страхотен във всяко отношение - дизайн, аромат, трайност! Любителите на мрачните и дори ниш дървесни парфюми ще останат възхитени, убеден съм. Много изпипан мистичен парфюм с всичките приказни нотки на гората - като започнем от тъмно зелените пачулено-ветиверени акорди, минем през опушено-кожени нотки на дървесна кора и завършим с усещането за дъхав бор... Гореща препоръка, може би феновете на цялата линия Encre Noire на Lalique/включая и Encre Noire A L'Extreme/, може би и цялата линия на He Wood на DSQUARED²/включая и He Wood Rocky Mountain/ ще им допадне тази нова смела и чудесно композирана Зара. Hands Ok Hand

Парфюм за деня: Trussardi Behind The Curtain Piazza Alla Scala
Парче за деня: Double Touch - Clair De Lune

Tropical DrinkTropical DrinkTropical Drink

# 596
Ох, Deetron, като видя такъв прекрасен твой дълъг пост, правя кафето и се наслаждавам на макс. Сега като виден ваниломан да взема ли Латафата, а в Lush отивам следобяд да пробвам Turmeric Latte Perfume. Ванилари го усещам точно като теб.

# 597
  • София
Ох, Deetron, като видя такъв прекрасен твой дълъг пост, правя кафето и се наслаждавам на макс. Сега като виден ваниломан да взема ли Латафата, а в Lush отивам следобяд да пробвам Turmeric Latte Perfume. Ванилари го усещам точно като теб.

densi, краткия ми отговор е - да Smiley Ще ти хареса Khurafi, убеден съм. Hands Ok Hand Пък, ако се случи да не е твой тип, убеден съм, че винаги можеш да го подариш на някой, който ще се влюби в него Simple Smile

# 598
Добре, благодаря ти много, страхотен си! Revolving Hearts

# 599
  • Germany
Deetron, разкошен пост! Обичам да те чета Hug Подписвам се под всяка твоя дума. Lattafa Perfumes Khurafi го имам благодарение на теб и е истинско бижу! Много хубава уютна, спайси ванилия, с тофи, курабии, пуканки и щипка сол. Хем е ванилен, хем не е обикновена ванилия, нито обикновено гурме. Много уютен, траен и носим парфюм. Мъжът ми също го носи много често. Много си го обичам. И когато го нося, почти винаги ме питат с какво съм.
И на мен адски ми хареса тази зелена и горска линия на Зара

Абсолютният ми фаворит и на мен е Zara Mountain Woody Forest. Подкрепям напълно написаното от теб. За мен този парфюм е абсолютен ниш на достъпна цена, при това доста самобитен, без да е масов и разпространен. Зелен, тъмен, вечерен, властен. Усещам горчиво санталово дърво, кожа, сурова дървесина, лист зелена марихуана. Много е актуален, и цветът на флакона му приляга абсолютно точно. За мен е като дете на Сантал 33 на Ле Лабо и Енкр ноар екстийм на Лалик, с добавки на опушена смола и дървесина. Суров, сериозен и много мъжки парфюм, мисля, че няма да остане дълго на пазара, ще се изкупи за нула време.
Много ми хареса и Frozen Pure Forest von Zara Усещам го чист, горски, леден, мъхов, свеж и мразовит. Много хубаво се усещат и елховите иглички, и горският мъх, и леденият скреж по клонките, и мразовитият въздух. Не знам как са успели да постигнат такава свежест без цитруси, но са се справили отлично.
Coastal Salty Forest Zara щеше да ми хареса много, ако бях фен на акватиците, а аз не съм. Но е много съвременен, и абсолютно в тренда. За мен е като микс между хитовите Acqua di Sale Profumum Roma и Megamare Orto Parisi.
Много мъжка, много хитова, и много актуална серия предлагат от Зара, отново на хитова цена. За мен са категорично мъжки, и много добри парфюми, и ако бях мъж, щях да си взема и трите, страхотни са!

Много ми хареса и новата версия на Ланком La Vie est Belle L'Éveil Lancôme
От официалният сайт на Ланком твърдят, че това е лимитирано издание на оригиналният Ла ви е бел, но аз съвсем не мога да се съглася с това. Това си е нова, осъвременена и съвсем различна версия на познатият ни парфюм. При мен не е така сладък, нито толкова гурманд, водещи нотки са ирисът и пачулито, както и цитрусите. Точно нотките, които обожавам. Липсва карамелената нотка, липсва плътната сладост, портокаловият цвят също се долавя отчетливо, но е много фино представен, и не ме дразни. Ирисът е много силно изявен, грудков, пудрен, леко опушен, чудесно комбиниран с лимонови корички и бергамот. Уникална трайност и проекция, както повечето аромати от линията. Напръскан на шал, коридорът ухае цяла седмица вече от него. Флаконът с тази капачка е много секси и женствен, и сигурно ще започна новата 2023 година именно с неговата покупка. Обичам да си купувам парфюм в първите дни на януари.
Получих и изненадващ парфюмен подарък за Коледа - Shalimar Cologne Guerlain, но още не съм го пробвала и тепърва ще го разучавам. Продължавам да се радвам на Шалимар Милесиме Тонка и не искам да ги сравнявам.
Иначе тези дни си нося любими неща, и умирам от удоволствие, че имам толкова хубави парфюми, и че имам такова красиво хоби!
Хубави, уютни, светли и спокойни празници, парфюмни момичета и момчета! Радвайте се на парфюмите си, носете си ги с удоволствие, и не форсирайте насила нещата. Хобито е за удоволствие, не е тежест и зависимост.

Общи условия

Активация на акаунт