Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 085
  • 670
  •   1
Отговори
# 165
Между двата (имам ги и двата), винаги клоня към This is her, защото мога да го нося през всеки сезон. La Belle лятото ми е ужасен, а This is her и лятото ми носи комплименти.

# 166
Ели, щом си имате любимец в кошницата на добра цена... "Отидете отново в Париж". Другите са много различни. Womanity ще намерите трудно, Mon Guerlain EdT също - няма ги... И не са за сезона. La Belle е топъл и красив... "Сложете си ги на кантар" и  решете. При толкова познати и харесвани е неразумно да купувате на сляпо. Аз... имам за хвалене, имам нови парфюмни любови. Някой, не знам дали ще са споделени, ще видим... Моя приятелка Heart ми подари мостра на Nubica и днес му се радвам. На по - студено ще е още "По"!
https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-Maison-de-Parfum/Nubica-57297.html

Последна редакция: сб, 10 дек 2022, 20:58 от Magda Dimitrova

# 167
Благодаря много за отговорите,аз ги дадох като насоки какво харесвам,евентуално за нещо ново,защото при такъв голям избор не ми се вижда и разумно да повтарям ама съм си такава.
Иначе имам и Womanity и две шишенца Mon Guerlain едт,точно,защото знам,че е спрян. Grinning

# 168
Ла вито ми е супер, супер траен.

# 169
  • Варна
Може ли кратко сравнение на Sauvage EDT и EDP?Тествах и се спрях на ЕDT, понеже е за 18 годишен ( да не е тежък) , а намирам EDP по-изгодно

# 170
Може ли кратко сравнение на Sauvage EDT и EDP?Тествах и се спрях на ЕDT, понеже е за 18 годишен ( да не е тежък) , а намирам EDP по-изгодно

Според мен EDP е много по-тежък от EDT,  да не говорим пък за парфюма или елексира...Във Вашия случай бих се придържала към EDT, в него има някаква свежест, от която няма и помен в останалите.

# 171
Аз пък съвсем наскоро се сдобих с Arabians Tonka и съм сред пощурелите по него 🙃 Не го поръчах с идеята да имам подобен на Бакара парфюм; даже не го намирам за сходен. За мен това е парфюм с характер и собствено мнение, който не би подхождал на всеки. И не се чувствам по-малко стилна или издържана жена, носейки го, даже напротив, нищо че не нося чанта Hermes и очила Prada 😉

# 172
  • Germany
Добър ден на всички, в този мразовит зимен ден!
Ориента и амбровите парфюми ми импонират мигновенно и се чувствам отлично с тях, затова и винаги съм отворен за още амбър, за още ванилия и тн., независимо колко аромати от този стил съм натрупал. Помня навремето, когато за първи път тествах Gaultier 2 припаднах на мига Cupid
Deetron, знам, че и тонката е от предпочитаните от теб нотки, затова не мога да не ти похваля новото издание на Мансера: Tonka Cola Mancera. Абсолютна лудница! Ще полудееш! Има нещо пристрастяващо в него, както във всички Мансери, които попаднат на точната кожа.
Не гледай сравненията във фрагрантика, изобщо не мирише на никой от посочените парфюми. Тонка кола е точно това, което пише. Аз съм от хората, които могат да живеят на кока кола вместо вода, и смятам, че в Тонка кола е уловен точно истинският автентичен аромат на колата. Познавам и Енигма, и Азияде, все аромати, нарочени за образци на кока кола, и смея да твърдя, че тук са ги надминали многократно. Началото е еуфорично, брутално реалистично, взрив от тонка и от лимоново масло, чиято комбинация дава това газирано усещане за кола. Тонката е тъмна, плътна, пикантна, леко дървесна, точно каквато я обичам. Има и леки канелени оттенъци, които засилват това усещаве за кока кола. При мен черешата не се усеща, но и изобщо не ми липсва, точно така искам да мирише. Парфюмът е топъл, сладък, но точно в точната доза, нищо не е прекалено. Дори ако очаквате сладко гурме може да сте леко разочаровани. Към нея е добавен шус тъмен ром, и направо се е получил любимият ми коктейл Куба Либре. Бих казала, че този парфюм е съвсем новаторски за Мансера, и поставя нова тенденция. Няма ги обичайните мускус и уд на марката, мисля, че бих го поставила на едно ниво и е в една тенденция с Тобаколор на Диор, Ванила Диорама и Шалимар Тонка. Точно в тази топла, уютна и премерена стилистика е. Разбира се, описвам това, което аз усещам. Говорих си с мой познат, който пък казва, че при него в този парфюм се усеща основно черешата, а върху приятелката му миришел точно на кока кола, както е при мен.
Тонка кола за мен е категоричен унисекс, няма пол, може да се носи и от мъже, и от жени, които обичат кока кола, тонка, ванилия, меки и уютни орииенталци, както и Куба Либре. Толкова ми харесва, че го нося почти непрекъснато последната седмица, много ми е комфортен. Траен, присъствен, но не и нахален. Препоръчвам, мисля че си от хората, които ще го оценят Hug! Благодаря ти и за ремикса на любимо парче, чух го с удоволствие и страшно ми хареса!
Желая Ви много усмивки и позитивни емоции и ви показвам малко предколедни снимки
Скрит текст:

# 173
Ковачева! ❤️ Прекрасна както винаги!
Аз днес нося Tenue de Soiree и до момента денят ми върви чудесно.

# 174
Ковачева, чудно ново изкушение от теб! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
От всичко, което съм си купила след твои описания, имам само една греда и то точно с Мансера - Мъски гардън. Много хубав отначало, но после има нещо прекалено за мен, което го прави труден за носене, може би мускус. Така съм с всички Мансери (и Монтали), които съм пробвала. Мислиш ли, че Тонка Кола става за някой, който  по принцип не се разбира с Мансера?

# 175
  • Germany
Благодаря ви Hug

Lemon Verbena, не бих рискувала без проба в такъв случай. Аз го намирам за много различен от всичко, направено досега от Мансера,  и ако нямате проблем с унисекс звученето и харесвате тези нотки, за мен не е страшен. Но пък знам и колко е поляризираща марката във форума, и затова не бих го препоръчала на никой без проба.

# 176
Здравейте!
Някой дали е попадъл на хубав арабски парфюм да мирише на цветя?

# 177
Пробвай този

# 178
Здравейте,какво мислите за Mugler Angel Muse(дамски парфюм),честно казано не съм го помирисвал и питам на сляпо,но ако чуя добри отзиви преди покупката ще отида да го помириша,че ще е за подарък

# 179
Здравейте,какво мислите за Mugler Angel Muse(дамски парфюм),честно казано не съм го помирисвал и питам на сляпо,но ако чуя добри отзиви преди покупката ще отида да го помириша,че ще е за подарък

Не съм сигурна, че Angel Muse е подходящ за подарък, защото може да се окаже твърде остър за любителите на сладките парфюми или твърде тежък/сладък за любителите на леките или свежи аромати.
Едновременно свеж, звънлив и сладък, плътен аромат е, с минималистична композиция, в която всяка нотка си е на мястото. Съчетава грейпфрут с Nutella и пачули. Nutella-та е по-тъмна, с повече какао. Благодарение на грейпфрута и пачулито никога не става прекалено сладък. Пачулито е "чисто" (т.е. няма нищо землисто или мухливо в него), но определено не е от най-стерилните (попринцип не харесвам "чисти" пачулита, но с това нямам никакъв проблем). Стои по-скоро прибрано, не както в Angel, но се усеща отчетливо през цялото време.
Според мен си иска студено време, за да се разгърне както трябва. Пробвах го през лятото и ми се стори просто отвратителен - в топлото време изобщо не се усещаше цитрусовата нотка и ароматът стоеше много тежък и някак химичен. Наскоро му дадох втори шанс, в студено време, успях да го опозная и сега много си го харесвам.
Трайността му е вечна.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 10:16 от lorem_ipsum

Общи условия

Активация на акаунт