Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Достатъчен ли е курс от СМГ за дете в 4-ти клас, което харесва математиката, но няма силно изразен талант?
Откъде мога да намеря домашни задачи за второкласник, който посещава курс в СМГ?
Какви са критериите за разписването на задачите в Модул 2 на Математика за всеки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Достатъчен ли е курс от СМГ за дете в 4-ти клас, което харесва математиката, но няма силно изразен талант?
За средностатистическо дете в 4-ти клас, курс от СМГ може да бъде достатъчен. Въпреки това е важно и вкъщи да се упражнява. Работата върху задачи с разписване е важна, особено за модул две на Математика за всеки, Национална олимпиада по математика и Първенство на математическите състезания. Доброто разписване дава точки, което е от значение при приема в СМГ.
-
Откъде мога да намеря домашни задачи за второкласник, който посещава курс в СМГ?
-
Какви са критериите за разписването на задачите в Модул 2 на Математика за всеки?
В Модул 2 на Математика за всеки, всяка мисъл и всяка стъпка трябва да бъдат описани, тъй като това носи точки. Дори ако детето е решило задачата правилно, ако не е добре описана, ще получи само част от точките. Ако има само отговор, се дава 1 точка от 7 в случая на Национална олимпиада по математика.
-
Как се записвам за втория кръг на олимпиадата и за другите изпити в СМГ?
-
Какви са ефективните стратегии за мотивиране на децата да участват в състезателни задачи?

в периода 5-7 клас и напълно пропилян математически талант, който отиде по настояване на родителите си в Първа Английска. Реших да проверя как се кандидатства сега заради голямата ми дъщеря и покрай драмата с кандидастването за предучилищна все още. Детето ходи на ментална аритметика, определено има интерес като мен към всякакви задачи. Опитах се да се ориентирам, но всред многото съкращения не съм сигурна, че съм разбрала добре. СМГ взема предвид сложна система на оценяване между матури след 4.ти клад и 4 състезания (не се ориентирах в съкращенията им) и на практика няма вече собствен приемен изпит като преди, така ли е? Също видях анкетата, че някои родители готвят децата си от предучилищна?!? Как става това и какви материали ползвате за малките? На нас би ни било интересно, колкото да ги разгледаме и да разнообразим менталната аритметика и Азбука на мисленето например, нямам някакви амбиции да я готвя целенасочено на толкова ранен етап.