Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас - тема 2

• 22 670
  • 206
  •   1
Отговори
# 195
"Останалите деца са по течението на фунията, по към средната част на нормалното разпределение. Кой от амбиции на родители, кой от инерция и полу-интерес, ама не са си използвали пълноценно предните години и математиката е останала частична мистерия."

Много предубедено и цинично изказване!!!

Има един господин, Тодор Тодоров, сдружение (или там не знам какво) "Математика за всички деца". Много шум вдига, но като тръгнеш да анализираш нещата им, липсват конкретика и конструктивни идеи. Просто си викат, според мен има и някакъв политически елемент в цялото викане. Та, този цитат много ми прилича да идва именно от тях.

# 196
Ползват ги за "маша" за да направт някаква промяна с математическите паралелки. И ги толерират, понеже им е изгодно. Не защото това, което пишат, е читаво. А понеже е крещящо и арогантно, което изглежда се харесва на масата, или на тези които искат да наклонят везните в някаква конкретна посока.

# 197
Ползват ги за "маша" за да направт някаква промяна с математическите паралелки. И ги толерират, понеже им е изгодно. Не защото това, което пишат, е читаво. А понеже е крещящо и арогантно, което изглежда се харесва на масата, или на тези които искат да наклонят везните в някаква конкретна посока.

Точно! Само дето и посоката не могат да си очертаят читаво...

# 198
Според мен нищо от казаното няма да стане. Правят си селфмаркетинг само.

# 199
Аз Господин Министъра Вълчев, изобщо не го харесвам. Има безумни изказвания и безумни предложения.

# 200
Междучасие и по специално Георги Угърчински  като преподавател ,стават ли за подготовка за СМГ изпита?

# 201
  • София
От днес /20 май/ до 4 юни се подават документи за участие в състезанието "Математика за всеки" за кандидатстване на четвъртокласниците в СМГ: https://smg.bg/systezania-olimpiadai-domakin-novini/2025/05/19/1 … niya-za-uchastie/

# 202
Здравейте! Ако желаете да разберете от първо лице каква подготовка е необходима за влизане в СМГ след 4-ти клас, може би най-добрият начин е да говорите директно с учениците в гимназията. Разбрах, че този петък (6-ти юни) ще има Ден на отворените врати в СМГ и ученици ще могат да отговарят на въпроси, които им зададете, ето и линк: https://smg.bg/initsiativi-na-uchenitsite-novini/2025/05/22/1000 … vrati-v-smg-2025/

# 203
Ако някой попадне на отговорите от МзВ, моля да сподели с нас.

# 204
  • София
Тук има отговори на темата от екипа на Easymath: https://easymath.bg/article/357?fbclid=IwY2xjawKyYUFleHRuA2FlbQI … fUnkQP__74Um15bLQ

# 205
Здравейте.
Имам следното питане - на 08,07, записахме сина ми в СМГ. Два дни по-късно в infopriem се появи статус Записан. Вчера, след като излезе класирането за 7 клас, във второ класиране пише Некласиран кандидат. Какво означава това? Благодаря за отговорите

# 206
  • София
Вероятно защото детето не е участвало на 2ро класиране. В таб-а за първо класиране би трябвало да си стои със статус "записан".

Общи условия

Активация на акаунт