WIZZAIR - 43

• 41 918
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Сроковете за подаване на иск са години, а не месеци. Не е проблем да се изчака.

# 166
Въпросът ми е оттук нататък да получа обещетение за пропуснатите 4 работни дни и направените доп.разходи тук. Дали да ползвам услугите на фирма или да пиша жалба сам? Дали мога да претендирам за възстановяване на разходите за храна за тези 4 дни и транспорт от Меминген до Мюнхен при положение, че съм отказал предложения ми хотел и съм се настанил при роднини?
Е това е безумно, как ще ви поемат разходи за храна за 4 дни? То вие ще се храните, независимо къде сте, дори и в България да се бяхте прибрали, пак щяхте да давате пари за храна. Няма как да ви поемат нещо, което по принцип ви е ежедневен разход, със или без полет.  Билетите за автобус от летище Меминген до жп гарата в Меминген (която е до центъра) са безплатни, ако се покаже на автобусния шофьор билета за влака на DB/SBB, от телефона, дори и баркода да се покаже, няма проблем. Този филм съм го играл. После влака си го плащате вие. Иначе официално дестинацията се води Меминген, това, че "на своя глава" (според тяхното тълкуване) сте решили да нощувате в друг  град, си е ваш проблем. Да сте спали в Меминген. Това, че харчите пари, за да пътувате до друг град в Германия, си е ваше решение, авиокомпанията няма как да ви поеме влаковите билети. Мисля, че единствено ще получите обезщетение за канселирания полет, 250 евро на човек. Всеки друг разход за тези 4 дни си е направен по ваше решение и желание, можело е и да не го правите. Авиокомпанията предложи ли ви хотелско настаняване? Ако се е стигнало дотам, да са ви предложили хотел около летището или в Меминген, но да сте го отказали, тогава... лошо.
Казвам това, което е логично според логиката на авиокомпаниите, не казвам моето лично мнение. Разбира се, че бих искал да ви компенсират максимално.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 22:48 от diziler

# 167
По-добре пробвайте да искате компенсация на всичко, пък ако откажат, откажат. Най-малко билетите за влака бих пробвала да ги възстановят.

# 168
Билетите за влака са за друг град. Все едно да са ви канселирали билет от Кьолн до София, но вие да решите на своя глава да вземете влак до Дюселдорф и да нощувате там, защото ви е без пари. Няма как авиокомпания да покрива разходи, които не са били наложителни и са направени по инициатива на пътника. Храна… само когато се налага дълги часове чакане на летището. За канселирания полет - 250 евро (ако беше по-дълъг полет: 400 евро) на човек, и така. И пак добре,  ако ги възстановят във вид на пари (с банков превод). На мен са ми възстановявали с уиз кредит (в профила ми).

# 169
Борика нямат проблеми. Такива има  WIZZ и техните сайт и приложение.
Дали? Звънях в банката от там ми казаха, че проблема е в Борика. На 31.12 проблема къде беше, пак ли в Уиз?
Нужно ли е просто нещо да се изпляска в темата, постове да има, верни не верни няма значение...

# 170
Моля за малко помощ.

В събота изпращам дъщеря ми в Прага с полети от София до Варна (България Еър) и от Варна до Прага (WizzAir). В последните два дена (вчера и онзи ден) полетите от София до Варна са с доста сериозно закъснение и ако това е така и в събота, дъщеря ми ще е на кантар дали ще успее да хване полета от Варна или ще го изпусне. Има ли тук запознати с варненското летище? Сложно ли е при кацане от София човек бързо да се ориентира, да мине през транзита и да си намери следващия полет за чужбина? Отнема ли много време? Как изобщо стои положението с този въпрос на това летище? Ще бъда благодарен за всякакви съвети.

Също така ме интересува и следното нещо: за полета от Варна до Прага съм купил два билета - за мен и дъщеря ми. Причината е, че съм ги купувал с точки, аз съм титуляра на WizzAir-ския акаунт и съответно аз трябва да съм един от пътниците. Купил съм и допълнително автоматичен чек-ин за двама ни. Аз няма да пътувам с този полет. След като автоматично бъдем чекирани и двамата, трябва ли нещо да правя - да се обаждам на някой, че по някаква си причина аз няма да пътувам, да се обяснявам някъде? Или просто не отивам на летището и толкова?

Предварително благодаря за отговорите ви.

# 171
За летището във Варна не мога да помогна, но за чекирането и това, че няма да се явите не трябва да правите абсолютно нищо.

# 172
  • София
Летище Варна не е по-голямо от Т2 - София.
Разгледай му сайта - там има и карта на летището, за ориентация.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 11:15 от Aisha

# 173
На летище Варна работи само Т2. От пристигащи веднага завива на ляво и там  ще се чекира. Една сграда е.

# 174
Летището във Варна е лесно за ориентация.

# 175
София-Варна-Прага и после Прага-Варна-София (общо 4 полета) да не излезе накрая по-скъпо от София-Прага-София на България еър? Поне има включен багаж до 10 кг

Промоцията днес: 23% за избрани полети до 31 май. Само за абонати на WDC

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 12:29 от diziler

# 176
Билетите за влака са за друг град. Все едно да са ви канселирали билет от Кьолн до София, но вие да решите на своя глава да вземете влак до Дюселдорф и да нощувате там, защото ви е без пари. Няма как авиокомпания да покрива разходи, които не са били наложителни и са направени по инициатива на пътника. Храна… само когато се налага дълги часове чакане на летището. За канселирания полет - 250 евро (ако беше по-дълъг полет: 400 евро) на човек, и така. И пак добре,  ако ги възстановят във вид на пари (с банков превод). На мен са ми възстановявали с уиз кредит (в профила ми).

И какво като са до друг град?
Обичайно Меминген се използва за достъп до Мюнхен. Ако са им предложили само една нощувка(така разбрах), а не за целия период до следващия полет какво точно да правят в Меминген?

Аз бих събирала разходни документи за всичко до новият полет и бих ги предявила.

# 177
София-Варна-Прага и после Прага-Варна-София (общо 4 полета) да не излезе накрая по-скъпо от София-Прага-София на България еър? Поне има включен бага до 10 кг

В случая е само в едната посока. Варна-Прага излиза безплатен заради точките. Плащаме само един билет София-Варна - няма как да излезе по-скъпо.

Благодаря на всички за отговорите!

# 178
как да премахна непрекъснато повтарящото се "вие човек ли сте?“ и ме блокира. Засичали необичайна активност. Ами как да намеря необходимата ми информация, ако не търся в сайта им. Много е дразнещо. И дори не мога да вляза в профила си.

# 179
Здравейте, не съм летяла с Уиз от доста време, но открих тази тема и я прегледах Grinning
Група от 4 човека сме (не семейство), която трябва да се придвижи до Мадрид през септември тази година. Уиз имат идеалните дати, които ни устройват.
Въпросът ми е дали има някакъв шанс цената от този момент да слезе надолу по някакъв начин, има ли смисъл да чакаме или колкото по-рано резервираме, толкова по-добре?
И другото - датите ни са твърди, не можем да си позволим почти никакви смени, доколко изобщо Уиз са подходящи да се използват в такъв случай? Четох и тук включително за отменени полети и признавам доста ще ми е притеснено да разчитам на тях.

Общи условия

Активация на акаунт