WIZZAIR - 43

• 41 839
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Интересно... Аз вчера като се прибирах с Раян зърнах самолет на Уиз маневриращ на Т2.
След 20 часа всички самолети в София кацат на Т2.

# 451
Най-отгоре в сайта на летище София:
Интересно... Аз вчера като се прибирах с Раян зърнах самолет на Уиз маневриращ на Т2.

# 452
  • София
Самолета си маневрира където го насочат.
После пътниците ги возят на съответния терминал с автобуси.
Това преди 20.00 ч. После е ясно.

# 453
Здравейте, имам останал кредит в профила си в Уиз от анулирани полети, който изтича след 3 дни. Има редица причини, поради които още не можем да резервираме полет с точни дати. Знам, че при промяна на летен'зимен график често променят дати, бихте ли ми казали кога е този период есента? Искам да взема билети, които е твърде вероятно да бъдат анулирани. Така ще имам още две години аванс за този кредит. Да, знам за Уиз Флекс, но това са още 100 лв отгоре за двамата, които изгарят така или иначе.
Имате ли наблюдения кои са рисковите дестинации и месеци, където е по-вероятно да има размествания и анулиране на полет?

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:06 от Змимка

# 454
флекс има и по 7-10 евро, какви са тия 100 лв?
иначе бих заложил на Ереван напр. за канселация, Шри Ланка, или ако има останали руски и украински полети
ама все пак си вземете флекс за всеки случай

иначе изпусна, тия дни махнаха Корфу
гледам, че има и Дубай, и Абу Даби, смятам, че само едното ще остане.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:23 от neuromancer

# 455
Здравейте, много спешно имам нужда от съвет. Ако чекиран пътник не успее да се качи на самолета ( изпусне полета) - дължи ли някаква неустойка/ глоба на Уиз и трябва ли да се обади някъде да предупреди, че няма да успее?

# 456
Не, нищо не дължи и никъде не се обажда, никакви последствия няма, ако чекиран пътник не се яви за полета.

# 457
Много благодаря за отговора!

# 458
Не уточнявате, дали има чекиран багаж. Че тогава го натоварват в самолета и като не се появите на гейта, забавят цялата работа и вадят куфара от самолета, което отнема време.

# 459
ако няма да лети, да не чекира багаж, иначе става мазало
ако има багаж на негово име и трябва да вземете багаж, трябва да платите още веднъж за някой, който ще лети
иначе не се дължи глоба и не връщат пари за билета
ако искате да върнат пари се дължи глоба

# 460
  • Пловдив
Здравейте, имам останал кредит в профила си в Уиз от анулирани полети, който изтича след 3 дни. Има редица причини, поради които още не можем да резервираме полет с точни дати. Знам, че при промяна на летен'зимен график често променят дати, бихте ли ми казали кога е този период есента? Искам да взема билети, които е твърде вероятно да бъдат анулирани. Така ще имам още две години аванс за този кредит. Да, знам за Уиз Флекс, но това са още 100 лв отгоре за двамата, които изгарят така или иначе.
Имате ли наблюдения кои са рисковите дестинации и месеци, където е по-вероятно да има размествания и анулиране на полет?
В зависимост от сумата, бих потърсила еднопосочен  билет с флекс. За Ереван има полети за 2024г, а с евтин флекс имаше Братислава - Скопие. Най-удобно се проверява с "Търсачка за цени" в сайта, избирате подобна на вашата сума и купувате,  ако не ви променят полета го местите.

# 461
Благодаря ви, няма багаж, така че съм по-спокойна.

# 462
Самолета си маневрира където го насочат.
После пътниците ги возят на съответния терминал с автобуси.
Това преди 20.00 ч. После е ясно.
Точно така, никой самолет не "каца на Т1" или "каца на Т2", пистата е една. Кацат си обичайно, където са им местата, после ги извозват с автобуси към съответния терминал, който и да е той.
Единственият ми дерт е рано рано сутрин ходенето до Т1 Grinning Но и това ще е до време.

# 463
  • Хасково
Имаме резерваця за 5 човека. Поради поредно, мисля 3то преместване на полета единият човек отпада и няма да лети има и приорити към неговата резервация. Моля, споделете какви варианти имаме. Може ли като не лети човека да ползваме неговия приорити багаж. Или други варианти...! Полет от Варна за Прага. То с тези промени и отмяна на полети не се знае до края на март какво ще де случи.

# 464
  • Anywhere
Здравейте, може ли да ми обясните врътката с Wizz Flex? Искам да летя през юли до Милано. Цената на датите които ме устройват са доста високи. Ако купя билет за близка дата, с по-ниска цена, мога ли после да го променя за дата, която ме устройва? Какви такси ще ми начислят?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт