WIZZAIR - 43

• 41 823
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
По мои спомени можеш, но ще си доплатиш разликата за билетите. Единственият плюс беше, ако чекираш багаж. И като цяло, е малко рисково начинанието.
Предполагам някой от по-запознатите също ще се включи Simple Smile

# 466
Може ли като не лети човека да ползваме неговия приорити багаж.

не може. Вариантите са да платите приорити за някой, който ще пътува.

Здравейте, може ли да ми обясните врътката с Wizz Flex? Искам да летя през юли до Милано. Цената на датите които ме устройват са доста високи. Ако купя билет за близка дата, с по-ниска цена, мога ли после да го променя за дата, която ме устройва? Какви такси ще ми начислят?
Благодаря предварително!

При промяна си доплащаш разликата в цената. Врътката с флекс не е за да намалите цената на полета, а на на багажа.
Вариант е да платите някакви други дати, които почти ви устройват или има шанс да бъдат отменени и да си смените за датите които ви харесват, но това е въпрос на шанс или на добри познания (кои дати/дестинации ще отпаднат)

# 467
Сега започнах да следя темата - през март ми предстои едно обучение в Лисабон, и единственият директен полет е на Wizzair. С тази отмяна и смяна на полети обаче сериозно се притесних да не ми се объркат съвсем плановете. Трябва да съм там в точно определен ден. Може би въпросът ми е глупав, но има ли дестинации, в които е по-малко вероятно да има промяна или отмяна на полети. Да избера ли друга авиокомпания, макар и с прекачване?

Миналия месец ми отпадна пътуване до Лондон заради трикратни промени в полетите, макар и с друга авиокомпания, и ако пак мина по същия път, ще е кошмарно.

# 468
Здравейте, преди резервирах полет преди време София-Рим за 13-17 март. Впоследствие се оказа, че на 17 имаме ангажимент и резервирах друг полет, еднопосочен за връщане на 15 март. Дали това би породило някакви проблеми? Предполагам няма да има и просто няма да използваме връщането на 17, но все пак да се допитам. Благодаря!

# 469
  • София
Сега започнах да следя темата......
Да избера ли друга авиокомпания, макар и с прекачване?

Дали има по-голяма или по-малка вероятност полетът ти да търпи промени, няма кой да знае.
Полетите с прекачване винаги са опция, да.
До Лисабон съм пътувал с Луфтханза през Мюнхен - цената беше повече от двойно по-ниска от това което искаха Уиз за конкретните дати.
Имам ли категорично важно събитие, винаги отивам по-рано поне 2 дни. Така имам опции за реакция ако се объркат полетите.

# 470
Направо ме отчайвате... На нас веднъж вече ни промениха датите на полета и мислех, че сега вече са сигурни. Ако още веднъж ги променят, просто ще канцелирам всичко... Нямам нерви.

# 471
  • Пловдив
Куфар като салонен багаж е в пъти по-скъп с Уис отколкото с конкуренцията? Някаква грешка ли е или си е така по принцип?

# 472
По мои наблюдения, Уиз са една идея по скъпи като цяло от Р. Иначе точно багажа зависи от сезона, дестинацията и колко време остава до полета.
При Уиз ръчния багаж е с малко по-големи размери от Р.

# 473
  • София
Куфар като салонен багаж е в пъти по-скъп с Уис отколкото с конкуренцията? Някаква грешка ли е или си е така по принцип?
По мои наблюдения и базовите цени са по-високи, не само допълнителните.
Наскоро дадох пример с последната ми резервация ( Бергамо - София 01.09.23). В един и същи ден, един и същи часови пояс - вечерни полети, цената на Уиз е почти 4 пъти по-висока от тази на Р.
За предишната ми резервация ( София - Бари 21.05.23 ) Уиз нямат полет в този ден, но имат на 20.05. Цената беше 5 пъти по-висока от тази на Р.

# 474
Имаме резерваця за 5 човека. Поради поредно, мисля 3то преместване на полета единият човек отпада и няма да лети има и приорити към неговата резервация. Моля, споделете какви варианти имаме. Може ли като не лети човека да ползваме неговия приорити багаж. Или други варианти...! Полет от Варна за Прага. То с тези промени и отмяна на полети не се знае до края на март какво ще де случи.

Може - обадете се на кол центъра и прехвърлете багажа на някой от другите пътници в същата резервация. Ако всички имате вече заплатен багаж - не може.

# 475
Здравейте! Отмениха всички полети за Корфу за лятото, които ги имаше до днес.

Смятате ли, че може да ги върнат, но в други часове или прекратяват пътуванията до там?

# 476
Аз имам закупени билети за лятото за Корфу и им звънях на безплатния телефон. За съжаление отменят изцяло полетите, но за Гърция няма алтернативен вариант и може би ще ми върнат парите. Още нямам мейл от Уиз.

# 477
  • Пловдив
Жалко...

# 478
Здравейте,
В багажа ще трябва да нося храна за едното дете - сухари, инстантни каши, бисквити, бебешки пюрета. Как е удачно да ги пренеса и да не ми направят проблем, задължително ли в чекиран багаж или мога и в голям ръчен?

# 479
  • София
Ако бебето ще пътува с тебе - в бебешката чанта си сложи няколко пюрета за докато пътувате. Може и термос, биберон с вода, течности. За бебето няма ограничения до 100 мл. в опаковка. Но може да те накарат да отвориш и да опиташ. Бисквити, сухари, инстантни каши си ги сложи където ти е удобно. Ако ще ги яде по време на полета - в бебешката чанта, ако са за после и в чекирания може. Но от моя опит на редовни полети с 2 породени  бебета - хапват само по 1 банана и 1 бурканче + биберона с вода. Повечето време спят. При излитане и кацане задължително да смучат нещо - залъгалка, кърмене, биберон с течност или подобни. Така се уравновесява налягането и не ги болят ушите. 1 -2 памперса и мокри кърпички също в бебешката чанта. Може и дрешки за преобличане ако се олеят с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт