СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 567
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тъй като и ние сме в тоя диапазон - между 300 и 400 т - целта ни е 133-то или НТБГ.

# 211
  • Sofia
Жабче, аз водя синовете ми при д-р Атанас Кацаров. Те имат проблеми със стъпалата, но всеки път им гледа и гърбовете. Кабинетът му е на ул. "Вашингтон", приема с направления, общо взето около един месец чакам за час. Обикновено записвам след 18 ч. Много е обран откъм обяснения, но мисля, че е добър специалист.

Нашата цел е само една - НПМГ с география. Ако не стане там, ще мислим нещо, което да е удобно като транспорт. Не е много по езиците, а професионална гимназия някак не ме влече. И то много варианти няма.

# 212
Много съм доволна от резултата по БЕЛ в СМГ. Чакаме и от ОТ.
Познавам много добри и реализиране деца от НТБГ, но с тези профили нещо не ми е ок, при условие, че детето все още няма твърдо желание за конкретна професия.

# 213
Здравейте момичета. Тръгнах на разходка днес и мисля да повървя от квартала до жълтите павета - около 8 км ми се връзват 🙄 Дано издържа, че много се обездвижих последните месеци, а след празниците направо не се понасям и от към кг. Седнах да почивам на една пейка и виждам, че сте писали.
Моята щерка също искам да я заведа на ортопед, носи стелки, но я болят постоянно краката и й излизат ужасни мазоли и задебелява кожата по пръстите, особено палците на краката. Ще съм благодарна за насоки за лекар - иначе мислех да я водя до Горна баня в ортопедията.
На пробните имаме резултати от школата и съм много доволна - 90 по Бел и малко повече по математика. Лошото е, че няма статистика - днес звънях до школата и не правели такива извадки горе -долу колко деца са с такива резултати, та така че не знам и колко е обективно - може пък и да са дали нарочно по-лесни пробни / с цел да не губят децата мотивация/…
Моята се е класирала за областен кръг на олимпиадата по физика - но нито знае кога, нито пък се е напънала да разгледа нещата от предишни години, та не очаквам кой знае какво да направи там, но като цяло на нея не и е и от приоритетите - не че има някакви други😒
Мина класното по БЕЛ и общо взето май не се е представила отлично, но пък и не отвори почти нищо през ваканцията, така че да си прави сметката и дано само не издъни срочната оценка накрая с някоя слаба оценка.
Аз за сега клоня да не я пускам на пробни изпити по други школи, обмислях го - но навсякъде школите имат разлика във взетия материал и със сигурност ще и повлияе демотивиращо ако се издъни на някой изпит.
Макар че като гледам прекалено се и успокои след пробните - та не знам кое е по-добре.
Хайде тръгвам пак да вървя и да раздвижвам старите кокали Wink

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 17:18 от damascena

# 214
  • София
*Elle* ако може сподели отзиви за училища от вторият ешалон.
И аз да се присъединя към тази молба. Би било полезно.
Вариант А на девойката си остават у-щата към МК с рисуване, но ако не се получи, вариант Б не е никак ясен за момента...
Не съм писала отдавна, но наваксах сега след празниците и покрай емоциите на Жабче реших да напиша 2 реда. Понякога помага да знаеш, че не си единствения случай на таз земя. Радвай се, че излиза поне за спорт. Моята не иска и да спортува (реално в момента няма и сили - с анемия е). Ходи само на уроците си по рисуване и у-ще (което не е и на 100%) и това е. Стискам палци да попаднете на точния психолог, понеже ние сменяме поредния, но това е заради трудния характер на наборката. Hug

За картите видях, че сте намерили отговорите иначе щях да ви препратя  към седмокласната от лято 2019, тогава една мама съвестно сканира всички карти и отговори и пусна в темата, за да е достъпно за всички. Може и в пощата да са качени после. Аз така и нямам достъп до нея. Повече чета и по-рядко пиша.

Честити рождени дни на всички, които са празнували ваканционно! Flowers Tulip
Здрава и щастлива да е 2023та! Успешна, мирна и спокойна за децата ни и семействата !!!

Някой може ли да ми даде идея защо тази година решиха да има 2 дни между 2те НВО? Обичайно единия ден децата даже пропускаха у-ще с цел да се минимизира риска от болести, травми и т.н... Да не дава Господ:praying_hands: А сега тия два дни какво ще ги правим?

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 14:39 от Jiema

# 215
Може би са защото втория ден е 15.06. Край на учебната година за децата до 6 клас.

# 216
  • Някъде там...
С бал между 300 и 400 за МОМИЧЕ, спрямо миналата година в София, това са възможностите,
подредени са по низходящ ред:
Скрит текст:
1 Средно училище "Пенчо П. Славейков"   1831   Чужди езици - ИЕ интензивно, АЕ
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   0905   Чужди езици - ФЕ интензивно
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0751   Банково дело - АЕ интензивно, НЕ
Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"   1290   Интериорен дизайн- НЕ, АЕ
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   0897   Чужди езици - НЕ интензивно
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ "ДОБРИ ВОЙНИКОВ"   0392   Чужди езици - интензивно ФЕ, РЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0937   Банково дело - НЕ интензивно, АЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ      Икономическа информатика - АЕ интензивно, НЕ
35. СРЕДНО ЕЗИКОВО УЧИЛИЩЕ "ДОБРИ ВОЙНИКОВ"   Природни науки - БЗО ХООС НЕ интензивно, РЕ
СОФИЙСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ по ЕЛЕКТРОНИКА "Джон Атанасов"   2363   Компютърна техника и технологии - АЕ, НЕ
1 Средно училище "Пенчо П. Славейков"   1906   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ
Национална природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов"   4091   Природни науки - НЕ БЗО ХООС
119 Средно училище "Академик Михаил Арнаудов"   1522   Хуманитарни науки - АЕ интензивно
Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"   1296   Рекламна графика - АЕ, ИтЕ
12 Средно училище " Цар Иван Асен II"   2209   Чужди езици - НЕ интензивно
18 Средно училище "Уилям Гладстон"      Природни науки - АЕ интензивно
Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"   3856   Интериорен дизайн - ФЕ, ИтЕ
31 Средно училище за чужди езици и математика "Иван Вазов"   Математически - АЕ интензивно, НЕ
134. средно училище "Димчо Дебелянов"   1952   Чужди езици - АЕ интензивно / Иврит
133 Средно училище „Александър Сергеевич Пушкин”   2270   Чужди езици - ФЕ интензивно, РЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0788   Електронна търговия - АЕ интензивно, НЕ
32. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"   2775   Чужди езици - АЕ интензивно / ФЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0779   Бизнес администрация - ИЕ интензивно, АЕ
32. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"   2777   Чужди езици - АЕ интензивно /РЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0933   Банково дело - ФЕ интензивно, АЕ
119 Средно училище "Академик Михаил Арнаудов"   1532   Чужди езици - РЕ интензивно
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   3931   Природни науки - ФЕ интензивно
СОФИЙСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ по ЕЛЕКТРОНИКА "Джон Атанасов"   2366   Микропроцесорна техника - АЕ, НЕ
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ   0738   Системно програмиране - АЕ
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"   0762   Геодезия - АЕ
138. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ЗА ЗАПАДНИ И ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ "ПРОФ. ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ"   2456   Чужди езици - ЯЕ интензивно, АЕ
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   1647   Чужди езици - КорЕ интензивно
1 Средно училище "Пенчо П. Славейков"   1900   Природни науки - Биология и здравно образование - ИЕ интнензивно, АЕ
133 Средно училище „Александър Сергеевич Пушкин”   2272   Чужди езици - РЕ интензивно, АЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0775   Застрахователно и осигурително дело - НЕ интензивно, АЕ
1 Средно училище "Пенчо П. Славейков"   1907   Природни науки - Биология и здравно образование - АЕ интензивно, ИЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0941   Електронна търговия - РЕ интензивно, АЕ
105. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "АТАНАС ДАЛЧЕВ"   2514   Чужди езици - ИтЕ интензивно, АЕ
7. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "СВ. СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ"   0361   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, НЕ
119 Средно училище "Академик Михаил Арнаудов"   1526   Природни науки - АЕ интензивно
7. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "СВ. СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ"   0359   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   1642   Чужди езици - КитЕ интензивно
7. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "СВ. СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ"   0360   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ
30 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ"   1307   Чужди езици - ИЕ интензивно /АЕ
7. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "СВ. СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ"   0363   Чужди езици - АЕ интензивно, ФЕ
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"   0772   Парково строителство и озеленяване - АЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   3604   Икономика и мениджмънт - ИЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   2754   Икономика и мениджмънт - АЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   2749   Икономическа информатика - АЕ
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   1362   Хуманитарни науки - ИЕ интензивно, АЕ
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ   0743   Приложно програмиране - АЕ
СОФИЙСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ по ЕЛЕКТРОНИКА "Джон Атанасов"   2372   Промишлена електроника - АЕ, НЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   2768   Икономика и мениджмънт - ФЕ
138. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ЗА ЗАПАДНИ И ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ "ПРОФ. ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ"   2451   Чужди езици - КитЕ интензивно, АЕ
НАЦИОНАЛНА ТЪРГОВСКО - БАНКОВА ГИМНАЗИЯ   0777   Оперативно счетоводство - РЕ интензивно, АЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   2764   Икономика и мениджмънт - НЕ
НАЦИОНАЛНА ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ   3603   Икономическа информатика - НЕ
125 СУ "Боян Пенев" с изучаване на чужди езици   1546   Хуманитарни науки - АЕ интензивно
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   1364   Природни науки - АЕ интензивно, ИЕ
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   1358   Хумантарни науки - АЕ интензивно, НЕ
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   1366   Предприемачески - АЕ интензивно, ИЕ
23 Средно училище "Фредерик Жолио-Кюри"   0916   Чужди езици - ИтЕ интензивно, АЕ
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"   0735   Водно строителство - АЕ
134. средно училище "Димчо Дебелянов"   1961   Природни науки - АЕ интензивно /Иврит
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"   0748   Транспортно строителство - АЕ
Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Професор Николай Райнов"   4092   Компютърна графика - АЕ
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   3148   Предприемачески - ИЕ интензивно, АЕ
3. СУ "Марин Дринов"   2914   Графичен дизайн - АЕ
127 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "Иван Николаевич Денкоглу"   1365   Природни науки - ИЕ интензивно, АЕ
12 Средно училище " Цар Иван Асен II"   2215   Предприемачески - ФЕ интензивно, АЕ
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ   0722   Компютърни мрежи - АЕ
30 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ"   1308   Природни науки - ИЕ интензивно
30 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ"   2602   Икономическо развитие - АЕ интензивно
105. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "АТАНАС ДАЛЧЕВ"   2543   Екскурзоводско обслужване - ИтЕ интензивно, АЕ
134. средно училище "Димчо Дебелянов"   1968   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно / Иврит
119 Средно училище "Академик Михаил Арнаудов"   4079   Икономическо развитие - АЕ интензивно
138. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ЗА ЗАПАДНИ И ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ "ПРОФ. ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ"   1354   Математически - АЕ интензивно, ИЕ
2 Средно училище "Академик Емилиян Станев "   0951   Чужди езици - АЕ интензивно ИЕ
12 Средно училище " Цар Иван Асен II"   2159   Природни науки - АЕ интензивно, НЕ
НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ПРЕЦИЗНА ТЕХНИКА И ОПТИКА "М. В. Ломоносов"   0328   Компютърна техника и технологии - АЕ
НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ПРЕЦИЗНА ТЕХНИКА И ОПТИКА "М. В. Ломоносов"   3955   Програмиране на изкуствен интелект - АЕ
93-то Средно училище "Александър Теодоров - Балан"   2876   Обществени науки - РЕ интензивно, АЕ
Професионална гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза"   0462   Моден дизайн - ИтЕ, АЕ
19 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ЕЛИН ПЕЛИН"   3947   Предприемачески - НЕ интензивно
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ   0730   Компютърна техника и технологии - АЕ
93-то Средно училище "Александър Теодоров - Балан"   2878   Обществени науки - АЕ интензивно, РЕ
144 Средно училище "Народни будители"   1142   Български танци - АЕ
18 Средно училище "Уилям Гладстон"   1637   Чужди езици - АрЕ интензивно
СОФИЙСКА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ "ХРИСТО БОТЕВ"   0838   Брокер недвижими имоти - АЕ
105. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "АТАНАС ДАЛЧЕВ"   2532   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, ИтЕ
138. СРЕДНО УЧИЛИЩЕ ЗА ЗАПАДНИ И ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ "ПРОФ. ВАСИЛ ЗЛАТАРСКИ"   2466   Софтуерни и хардуени науки - АЕ интензивно, КорЕ
Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Професор Николай Райнов"   1572   Компютърна графика
19 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ЕЛИН ПЕЛИН"   3938   Предприемачески - АЕ интензивно /НорвЕ
19 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ЕЛИН ПЕЛИН"   3945   Предприемачески - АЕ интензивно/ ДатЕ
Професионална гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза"   0476   Моден дизайн - АЕ, ФЕ
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АУДИО-, ВИДЕО- И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЯ "А. С. ПОПОВ"   2769   Системно програмиране - АЕ интензивно
2 Средно училище "Академик Емилиян Станев "   0957   Хуманитарни науки - АЕ интензивно ИЕ, БЕЛ и ИЦ
2 Средно училище "Академик Емилиян Станев "   0958   Предприемачески - АЕ интензивно НЕ, Предприемачество и ИТ
203 Профилирана езикова гимназия "Свети Методий"   2907   Чужди езици - АЕ интензивно, ИЕ/РЕ
55 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ПЕТКО КАРАВЕЛОВ"   2144   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно, НЕ
144 Средно училище "Народни будители"   1123   Рекламна графика - АЕ
НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ПРЕЦИЗНА ТЕХНИКА И ОПТИКА "М. В. Ломоносов"   0317   Медицинска техника - НЕ
2 Средно училище "Академик Емилиян Станев "   0947   Природни науки - АЕ интензивно ИЕ, БЗО и ХООС
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО АУДИО-, ВИДЕО- И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЯ "А. С. ПОПОВ"   2760   Приложно програмиране - АЕ интензивно
93-то Средно училище "Александър Теодоров - Балан"   4038   Софтуерни и хардуерни науки - РЕ интензивно, АЕ
3. СУ "Марин Дринов"   4019   Фотография
203 Профилирана езикова гимназия "Свети Методий"   2909   Чужди езици - ИЕ интензивно, АЕ/НЕ
23 Средно училище "Фредерик Жолио-Кюри"   0930   Предприемачески - АЕ, ИтЕ
3. СУ "Марин Дринов"   2913   Изобразително изкуство - РЕ
21 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ"   0906   Предприемачески - АЕ интензивно, ИЕ
21 СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ"   3676   Предприемачески - ИЕ интензивно, АЕ
НАЦИОНАЛНА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ПРЕЦИЗНА ТЕХНИКА И ОПТИКА "М. В. Ломоносов"   0324   Очна оптика - НЕ
81. Средно училище "Виктор Юго"   2579   Хуманитарни науки
29. Средно училище "Кузман Шапкарев"   2408   Софтуерни и хардуерни науки - АЕ интензивно
157 Гимназия с изучаване на чужд език "Сесар Вайехо"   1023   Чужди езици - ИЕ интензивно, АЕ

# 217
Здравейте момичета. Тръгнах на разходка днес и мисля да повървя от квартала до жълтите павета - около 8 км ми се връзват 🙄 Дано издържа, че много се обездвижих последните месеци, а след празниците направо не се понасям и от към кг. Седнах да почивам на една пейка и виждам, че сте писали.
Моята щерка също искам да я заведа на ортопед, носи стелки, но я болят постоянно краката и й излизат ужасни мазоли и задебелява кожата по пръстите, особено палците на краката. Ще съм благодарна за насоки за лекар - иначе мислех да я водя до Горна баня в ортопедията.
На пробните имаме резултати от школата и съм много доволна - 90 по Бел и малко повече по математика. Лошото е, че няма статистика - днес звънях до школата и не правели такива извадки горе -долу колко деца са с такива резултати, та така че не знам и колко е обективно - може пък и да са дали нарочно по-лесни пробни / с цел да не губят децата мотивация/…

Детски ортопеди в Горна Баня са Д-р Алексиев и д-р Кехайов. Като Алексиев е за тазобедрени стави основно а Кехайов за стъпала. Моя син почна да криви единя крак та го водих при Кехайов. Оказа се, че той работи в медицински център на Околовръстното при Царско село - доволна съм.

Ходи на един пробен по БЕЛ, не знам още колко са точките но и незнам колко ще е релевантен. Разбра за него в посленият момент и след като в училище същият ден бяха правили 3 контролни.

Чудя се къде да го запиша на пробни в началото на март. Исками  се да са  имат бърза проверка и някаква статистика все пак.
Големият когато кандидатства в АК беше поресен след изпита. Оказа се в топ 10, тоест другите се бяха справили много по-зле от него. Та за мен е  важно да знам горе -долу къде е в масовите резултати.

На това: Национална природо-математическа гимназия \"Академик Любомир Чакалов\"   4091   Природни науки - НЕ БЗО ХООС, което е включено в поста на Жабче, мястото му изобщо не е тук.

Балообразуването на тази паралелка включва точките от изпитите по химия и билогия на НПМГ. В нея даже с резултати от олимпиади не можеш да кандиадтстваш.
Та е хубаво да се огледа и балообразуването в училищата в някои от тях БЕЛ и МАТ не са по 2.

# 218
  • Някъде там...
Масово тези паралелки с природни науки са с друг тип балообразуване. Но все пак е ориентировъчно. Който си хареса нещо, естествено, че ще проучи какво е балообразуването. Аз заради училищата го пуснах, най-вече.
Общо взето, който се е насочил към паралелки с физика, химия, биология, география, се готви и по тези предмети. Поне в класа на децата е така. Имат допълнителна школа в училище, задължително отиват на олимпиада.

# 219
  • София
Може би са защото втория ден е 15.06. Край на учебната година за децата до 6 клас.
Не ми се вярва да е това. Миналата година бяха на 14 и 16.06. и само въпросният 15.06. беше между двете дати. Мисля си, че и тази трябваше да повторят датите.

Списъкът на Жабче е изчерпателен и както тя е казала с подредба по бал. Иначе, да, има разнообразни специалности с различно балообразуване и с различни изпити. Който се заинтригува от даден вариант, задължително е да види балообразуването. Например има и паралелки с проверка на способностите по ИИ или спорт и др. Понякога за по-неориентираните е полезно да се вземе директно ДПП (държавен план-прием) и да се изчетат всички възможности. Засега може да четем миналогодишния, а като излезе актуалният (тук може ли помощ от Дидева за срока? края на април?) ще сме съвсем в час Simple Smile

П.П. Щях да пропусна:
Честит хубав празник днес! Да са здрави и усмихнати всички именици и техните близки!

# 220
  • Някъде там...
Аз иначе намерих къде преглежда извън Пирогов д-р Ели Иванова (Гунова). VIP Plus Clinic. Не работят с НЗОК, намира се в Манастирски ливади. Не ми е топ локация, но поне има директен транспорт дотам.

Относно балообразуването, при паралелките с математика, обикновено взимат МАТ*3 + БЕЛ*1 + годишните оценки по БЕЛ и МАТ. За езиковите обикновено е МАТ*2 + БЕЛ*2  + годишните оценки по БЕЛ и МАТ. Има хуманитарни с МАТ*1 + БЕЛ*3 + годишните оценки по БЕЛ и МАТ. За природни науки може да се взимат годишни оценки по предмета + оценка от състезание/точки от областен кръг олимпиада.

На децата повтарям, че колкото по-високи резултати изкарат, толкова по-голям избор ще имат. Иначе - където успеят да влязат, там ще си учат в следващите 5 години. И да не мрънкат после, кой каквото си постеле, на това ще легне.

# 221
Жабче, благодаря! Супер полезно…А къде мога да видя за момче възможностите с бал между 300 и 400? 😏

# 222
  • София, Манастирски ливади
Тук може да се видят и за по-стари години също.
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

# 223
  • ВАРНА
Много тегава първа седмица след празниците. Дъщеря ми остана вкъщи по здравословни причини (болезнен месечен цикъл). Вчера мина класната работа по математика, която никак не е била лесна. Задачи от движение не трябва да остават нерешени, защото явно се залюлява на тях понякога. Оказва се, че е една от малкото, които няма да отидат и на олимпиадата по бел. Не се впечатлява изобщо Simple Smile
Информация за ПИ към СМБ Варна ще бъде обявена до няколко дни на сайта и на фб страницата им.

Има ли много болни в класовете на децата ви?

# 224
В класа на сина ми няма болни, но забелязвам, че има доста болни учители, масово от грип А.

Общи условия

Активация на акаунт