СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 703
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Останала съм с впечатление, че първият балообразуващи винаги е БЕЛ. Вторият варира според профила.
Не, не е винаги. Дидева го е обяснила. Решението е на училището. Погледнете един ДПП от минали години.
Има биология +химия за природни науки.
Има ИИ и ИТ за доста от паралелките с изкуство
МАТ +Физика за ТУЕС , например и др, ... Не ги зная и аз всичките.

П.П. Да попитам и аз, че минаха години от баткото и нещо загубих тренинг - на ПИ на Междучасие по БЕЛ, освен химикалки, друго носят ли?

# 526
Може. Явно паралелките които аз съм гледала са били с БЕЛ като балообразуващ.

# 527
Честита ни ваканция, ето разпределението за олимпиадата по химия http://www.prirodninauki.bg/archives/18007

# 528
Честита ни ваканция, ето разпределението за олимпиадата по химия http://www.prirodninauki.bg/archives/18007
По физика и история има разпределения вече за областния кръг и къде мога да ги видя?

# 529
Хубавата новина, че поне една олимпиада е в приличен час.
Историята не е ли на 26-ти? РУО все още не е качило информацията къде ще се провежда.

# 530
  • ВАРНА
Програмата за втория срок долетя вчера. По-добре нищо да не бяха пускали. В понеделник са сложили 4! разказвателни предмета. Детето е ок с това, защото така или иначе подготвя разказвателните през уикенда. Повече от ясно е, че програмата няма да остане в този си вид. МГ изумяват понякога много здраво Simple Smile

Както коментират децата помежду си - по-добре изобщо да не им бяха давали ваканция. Вчера школото се разби да писка. Започват с контролни още от утре. Дали е с цел в началото на срока да натрупат оценки и след това да не ги занимават по останалите предмети, а да ги оставят да се съсредоточат върху бел и мат, предстои да разберем.

Успешен втори срок на всички! И много силно стиснати палци на олимпийците този месец!

# 531
При нас пък понеделник и вторник са лежерни, в четвъртък има 4 разказвателни, успях да наместя школата в понеделник след ФУЧа - детето ще е ангаже от 7:30 до 16:30, но поне няма да има да учи за вторник. На първия пробен изпит по БЕЛ в школата е с втори резултат от всички, аз се бях настроила да дудна, да отнемам привилегии, сега се оказа, че се е спазарил с баща си за 2 нови игри за PS - голям купон Simple Smile.

# 532
Аз съм доволна, че имаше грипна ваканция. Така бая поработихме върху помагалата.

# 533
  • Някъде там...
Аз съм много доволна от програмата за 2 срок. Въобще, от училището мислят за седмокласниците - и с обърнатите смени тази година (вторият срок сме първа смяна) и с нареждането на програмата за втори срок. Само по 1 разказвателен на ден, в блок часове. При добро желание, може още уикенда да се подготвят. Петъкът е със супер лека програма. И отделно всичко е на блок часове, което олекотява раниците. Дано и учителите малко отпуснат натиска този срок!

# 534
Блоковете са голямо облекчение не само за раницата. Многото часове се усещат различно. Дано идната седмица да има яснота за две от  училищните школи, за да не създаваме (както казах, това аз го натресох и затова включвам и себе си) излишни неудобства на курса по БЕЛ.
Да започва вече този срок и да идва по-скоро тази досада нво.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 07:48 от рони

# 535
Ние не сме особено доволни от програмата за втори срок, всеки ден има по 2 разказвателни, при нас дори и рисуването е супер " важен" предмет или по-скоро този който им преподава се е взел много на сериозно...Но ще се стиковат нещата няма как, мразя когато са втора смяна, уроците и те са с променени дни и часове. Ще видим какво що, а относно пробните мисля да започне да ходи от март месец, хем ще има понатрупан материал. 

# 536
Някой има ли представа дали учител има право да поставя оценка от контролно, правено в рамките на първи срок, респ.върху изучен материал в първи срок, за втори?

# 537
А какъв е проблема в това? Учителите не са машини да проверяват нон-стоп 😄. Днес са правили СМ контролно по география на материал, изучаван първи срок - завършили са раздела и са се примолили да не правят миналия понеделник предваканционно, ако бяха си го направили тогава щяха да им впишат оценките втория срок. Сега, ако оценката е от ноември, пък е вписана февруари - мисля, че не е ОК 😄

# 538
Аз съм доволна, че имаше грипна ваканция. Така бая поработихме върху помагалата.
За жалост, ние нямахме така възможност, иначе щеше да се отрази добре…Само децата на София май останаха наказани без грипна ваканция. София, която е половин България (но това е друга тема)…
Нашата програма като при Жабче също е много добре съобразена, но и при нас разказвателните винаги са били на блокове (от 5-ти клас), както и не имал срок с два или повече разказвателни в един ден.
Да им е успешен втория срок на дечицата, бързо да минава, да идва НВО и да приключваме сагата.

# 539
  • Sofia
Някой има ли представа дали учител има право да поставя оценка от контролно, правено в рамките на първи срок, респ.върху изучен материал в първи срок, за втори?
При нас се чака оценка от контролно по мат от последния ден на първия срок.

Общи условия

Активация на акаунт